Főoldal > wellness > Erotikus masszázs – ébresztő az érzékeknek

Erotikus masszázs – ébresztő az érzékeknek

erotikus masszázs
0 0

Írta: and

Az érintés hatalma A tapintóérzékünk  már az anyaméhben kifejlődik. Gyermekkorodban szüleid vigasztaló simogatása szinte varázsütésre tudta a gondjaidat megszüntetni. Felnőttkorban elsősorban arra kellene figyelni, hogy egymás kölcsönös érintése, ne csak a szexualitással legyen kapcsolatos. Ha hiányzik az érintésekből a melegség, akkor üresnek érzed az életed, elégedetlen leszel: „valami” hiányozni fog. Az érzéki érintések a testi és […]

Az érintés hatalma
 
A tapintóérzékünk  már az anyaméhben kifejlődik. Gyermekkorodban szüleid vigasztaló simogatása szinte varázsütésre tudta a gondjaidat megszüntetni. Felnőttkorban elsősorban arra kellene figyelni, hogy egymás kölcsönös érintése, ne csak a szexualitással legyen kapcsolatos. Ha hiányzik az érintésekből a melegség, akkor üresnek érzed az életed, elégedetlen leszel: „valami” hiányozni fog. Az érzéki érintések a testi és lelki kapcsolat egészséges működéséhez épp annyira szükségesek, mint a szexulitás. Kísérletek is bizonyították hogy a bőr finom érintése kedvezően befolyásolja fizikai állapotodat és a hangulatodat. Az erotikus masszázs élen jár ebben.  
 
Ébresztő az érzékeknek

0006112_1.jpg ()

Az erotikus masszázst sokan összekeverik a szexmasszázzsal. Különbség köztük az, hogy amíg a szexmasszázs a nemi szervekre koncentrál, addig az érzéki masszázs érintheti a nemi szerveket is, de nem azokra fókuszál. Az erotikus masszázs célja a bőr, amely tele van idegvégzõdésekkel, ezért erőteljes reakciókra képes. A lágy simogatással beindulnak a finom energiák a testben, amelyek fokozzák a vágyat. Ez jóleső érzéssel jár, majd folyamatosan megnyugszik partnerünk.

Nyisd meg a test energicsatornáit

1. lépés – az előkészület
Készülj tudatosan a masszázsra. Előtte iktass be egy nap léböjtnapot, hiszen az ősi indiai tanítás szerint a böjt után a szexuális energia is jobban irányítható. Végy lazító, illatos fürdőt, tegyél fel halk, nyugtató zenét, gyújts meg pár mécsest és ne feledd elővenni a masszázsolajat!

2. lépés – a ráhangolódás  
Hangolódj rá az érintésekre meditációval. Helyezkedj el hason vagy háton, és lélegezz egyenletesen. Amikor teljesen egyenletesen mozog a köldököd, akkor partnered kezdje el a masszírozást. Ne feledjétek, hogy a masszírozás célja nem az orgazmus elérése, hanem a szexuális energia előhívása. Az érintések között pihenjetek keveset, utána folytassátok a masszírozást.

3. lépés – a masszírozás
Először a halánték masszírozásával kezdjétek, ezt kövesse  a mellkas, a has, az alhas és a csípő gyengéd simogatása. Ha jól csináljátok, akkor megnyílnak tested energiacsatornái. Ezt kövesse a hát, a gerinc, a keresztcsont, a fenék, a comb, a lábszár és a boka  gyengéd masszírozása. A mellkas, gyomorszáj és has masszírozása után a nemi szervek gyengéd érintésével folytatódjon a masszázs. Az érintések hatására áramlani kezd a szexuális energia, amelyet végig a gerincben is érezhetsz.

4. lépés – az ellazulás
Végül lazításként arcmasszírozással fejezzétek be a masszázst.

A WellnessCafe tippje: 
Teljesen a fantáziádra  van bízva, hogy milyen eszközöket használsz még a masszázs során. Az illóolajok palettája széles, próbáld ki a vágyébresztő ylan-ylangot, de egy finom selyemsál is csodákat tehet. A masszázs alatt rengeteg új élmény érhet téged és partneredet: felfedezhetitek egymás testét, még többet megtudhatsz saját magadról és kedvesedről.


További cikkeink a témában

életmódváltásendokrinológia

IR-rel sem lehetetlen a súlycsökkentés

Írta:
1 órája 0 0

Az inzulinrezisztencia oka és következménye is lehet a túlsúly, melytől megszabadulni igen nehéz, és csakis megfelelő, személyre szabott terápiával és nagy odafigyeléssel, kitartással lehet eredményeket elérni. Dr. Bérczy Judit, a Budai Endokrinközpont holisztikus szemléletű endokrinológusa hasznos tanácsokat adott arra, hogy miként lehet fogyni akkor, ha  valaki IR-rel küzd.

allergiaegészség

Mi okozhat tartós orrdugulást?

Írta:
3 napja 0 0

Nátha, allergia és arcüreggyulladás gyakori tünete az orrdugulás. Ilyen esetekben sokat segít a kezelőorvos által, jól megválasztott orrcsepp, mely akár hosszú távon is biztonsággal alkalmazható. Vannak azonban olyan esetek, amikor az orrdugulás tartósan fennáll és gyógyszerek, orrspray-k segítségével sem mulasztható el.