Főoldal > EGÉSZSÉG > Szűréssel az Életért Program

Szűréssel az Életért Program

0

Írta:

A helyszínen kérésre megvizsgálják többek között az anyajegyeket, látás- és hallásvizsgálatot végeznek vagy elvégzik a cukorbetegséget száz százalékosan meghatározó HbA1C vizsgálatot is. A négynapos hétvége szombatjára az egész család számára nyújt egészséges szórakozást Budapesten a Körcsarnokban a SZ.É.P. – Szűréssel az Életért Program. A 10 órától 18 óráig tartó esemény keretében bárki néhány órás időtöltéssel […]

A helyszínen kérésre megvizsgálják többek között az anyajegyeket, látás- és hallásvizsgálatot végeznek vagy elvégzik a cukorbetegséget száz százalékosan meghatározó HbA1C vizsgálatot is.

A négynapos hétvége szombatjára az egész család számára nyújt egészséges szórakozást Budapesten a Körcsarnokban a SZ.É.P. – Szűréssel az Életért Program. A 10 órától 18 óráig tartó esemény keretében bárki néhány órás időtöltéssel évek óta halogatott ellenőrzéseken, kontrollvizsgálatokon eshet túl. Többek között gyanús anyajegyeket, látásromlást, kezdeti lúdtalpat vagy hallási problémákat ellenőriznek az egészségügyi szakemberek. Az eseményen az egészséges életmóddal kapcsolatos tájékoztatók, látványos játékok és gyerekprogramok is várják a látogatókat.

Az esemény házigazdái, Dobó Kata és Hevesi Tamás személyes jó tanácsokkal segítik az eligazodást, mellettük nap folyamán a szűrővizsgálatok szüneteiben színpadra lép többek között Bartók Eszter és Caramel, valamint Palcsó Tamás is.

A SZ.É.P. szombatok az ország hét nagyvárosában több tucat állami és civil egészségügyi szervezet részvételével november 3. és december 15. között várják a fiatalokat, a családosokat és az idősebbeket egyaránt. A helyszínre érkezők saját szűrési füzetecskét kapnak, amelybe rögzíthetik, milyen szűrésen, milyen tanácsadáson vettek részt, és amit később arra is felhasználhatnak, hogy emlékeztesse őket, milyen szűrésen milyen rendszerességgel kell megjelenniük.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X