Főoldal > EGÉSZSÉG > taplalkozz_okosan

taplalkozz_okosan

0

Írta:

Számolni kell az őket, főleg amióta megint nem férünk a tavalyi farmerünkbe, és gyanús úszógumi-kezdemény van kialakulóban a derekunkon. A McDonald’s ételek csomagolásán található tápérték jelölési rendszer segíthet neked eligazodni a kalóriák és az összetevők világában. Hogyan? 1. Első lépésben kapsz egy iránytűt! Az INBÉ, azaz Irányadó Napi Beviteli Érték mutatókból azt tudhatod meg, hogy […]

Számolni kell az őket, főleg amióta megint nem férünk a tavalyi farmerünkbe, és gyanús úszógumi-kezdemény van kialakulóban a derekunkon.

A McDonald’s ételek csomagolásán található tápérték jelölési rendszer segíthet neked eligazodni a kalóriák és az összetevők világában. Hogyan?

0005701_1.jpg ()

1. Első lépésben kapsz egy iránytűt! Az INBÉ, azaz Irányadó Napi Beviteli Érték mutatókból azt tudhatod meg, hogy naponta átlagosan mennyi kalóriára, fehérjére, zsírra, szénhidrátra és sóra van szüksége szervezetednek, hogy jól érezd magad a bőrödben.

2. Ha Neked nem elég, hogy az átlaghoz igazodsz, nézd meg személyes INBÉ mutatóidat! Nem kell matek-zseninek sem lenned, a www.mcdonaldsmenu.info  honlapon egyszerűen kiszámolhatod, hogy neked, barátodnak és a családodnak mennyi tápérték szükséges a kiegyensúlyozott étrendhez.

3. Keresd az INBÉ mutatókat a McDonald’s ételeinek csomagolásán, ahol független táplálkozási szakértők közreműködésével kidolgozott tápérték grafikonokat találsz! Ezekről leolvashatod, hogy kedvenc ételeid hány százalékát tartalmazzák napi tápérték szükségletednek. Az INBÉ segítségével harmonikus étkezést tervezhetsz a családod számára, hiszen a gyerekek választékára külön rájuk szabott grafikon került.

A McDonald’s itthon elsőként vezette be az INBÉ-t, hogy iránytűt adjon azok kezébe, akik kiegyensúlyozott táplálkozásra törekszenek. Rajtad múlik, hogy élsz-e vele!

Légy tudatos, és meglátod, a tested meghálálja!

 

 

 

 

 

 

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X