Főoldal > wellness > Olívaolaj fogmosásra?

Olívaolaj fogmosásra?

0 0

Írta:

Elismerem, ez elsőre kicsit bizarr, de ha egyszer kipróbálod, nem akarsz majd lemondani róla! Az olívaolaj – persze csak az extra szűz, minőségi változata – konyhai felhasználásán túl számos előnyös tulajdonsággal bír. Ezek közül egyik az antibakteriális hatás, melyet bevethetünk fogaink és ínyünk egészségéért. A gyakorlat a következő: reggel, mielőtt bármit ennél-innál, húzd meg jól […]

0006600_1.jpg ()

Elismerem, ez elsőre kicsit bizarr, de ha egyszer kipróbálod, nem akarsz majd lemondani róla! Az olívaolaj – persze csak az extra szűz, minőségi változata – konyhai felhasználásán túl számos előnyös tulajdonsággal bír. Ezek közül egyik az antibakteriális hatás, melyet bevethetünk fogaink és ínyünk egészségéért.

A gyakorlat a következő: reggel, mielőtt bármit ennél-innál, húzd meg jól az olíva olajos üveget. Ne félj, nem kell lenyelni: egy kellemes korttyal öblögesd át alaposan a szádat, míg érzed, hogy először összesűrűsödik, majd újra hígabbá válik a folyadék. Ez nem több tíz percnél, amíg az egyetlen kellemetlenség, hogy nem beszélhetsz. Esetleg elsőre kellemetlennek találod a tömény olajat a szádban, de ezt hamar meg lehet szokni. Ezután köpd ki lehetőleg a WC-be, mert a mosdókagylóról egyrészt nehéz lemosni, másrészt mivel mindent kipucoltál vele odabent, telis-tele van baktériumokkal. Ha ezek után fogat mosol, meg fogsz lepődni, milyen kellemesen tisztának érzed a szádat. Ha szorgalmasan gyakorolsz, egyszer csak észre veheted, hogy az apró elszíneződések is eltűnnek, és mindenki azt kérdezgeti, hol fehéríttetted ki a fogaidat.


További cikkeink a témában

betegségegészség

Megnagyobbodott nyirokcsomó: súlyos betegséget is jelezhet

Írta:
8 órája 0 0

A nyirokcsomók az immunrendszerünk fő szereplői közé tartoznak, így gyakori, amikor megfázás, influenza és egyéb betegségek alkalmával megduzzadnak, jól kitapinthatóvá válnak. Igen ám, de mi a helyzet akkor, amikor látszólag kóros állapot nélkül duzzadnak meg a nyirokcsomók? A kérdésre dr. Ercsei Ibolya, a Trombózis-és Hematológiai Központ hematológusa adott választ.