Főoldal > EGÉSZSÉG > 5 tipp a jó házassághoz

5 tipp a jó házassághoz

párkapcsolatszerelem
0

Írta:

Elhangzik a mindent eldöntő „igen”, és pár héttel később azon kapod magad, hogy a párodon kívül, egy halom vasalatlan inggel és tucatnyi pár nélküli zoknival is együtt kell élned – nem beszélve kedvesed bosszantó szokásairól, amelyekre sokszor csak az esküvő után derül fény. A házasság nem csupán az együtt töltök boldog órákból áll, ám a […]

Elhangzik a mindent eldöntő „igen”, és pár héttel később azon kapod magad, hogy a párodon kívül, egy halom vasalatlan inggel és tucatnyi pár nélküli zoknival is együtt kell élned – nem beszélve kedvesed bosszantó szokásairól, amelyekre sokszor csak az esküvő után derül fény. A házasság nem csupán az együtt töltök boldog órákból áll, ám a konfliktusok miatt nem kell azonnal főállású házisárkánnyá válnod. Tanuld meg kezelni a helyzeteket, hogy ne érjen csalódás a lángolás elmúlása után sem!

1. tipp - Ébredés vele vagy nélküle? 
Amíg a szerelmes éjszakáitokat összebújós, ágyban reggelizős ébredések követik, addig úgy érzed: mindig kedvesed mellett szeretnél lenni. Ám amikor éjszakáról éjszakára te kelsz fel a gyereksírásra – és ő vasárnap is sokkal tovább alszik, mint te – eltöprengesz: tényleg ehhez az emberhez mentem hozzá feleségül?
Ne feledd: teljesen természetes az, ha egy idő után alábbhagy a lángolás. Ilyenkor ne sírással, dührohamokkal próbáld újra és újra magadra irányítani kedvesed figyelmét – ezzel csak elvadítod magadtól. Lepd meg egy meghitt vacsorával és magyarázd el neki, hogy mi hiányzik a kapcsolatotokból. Hidd el: sokkal könnyebben megérti majd a problémát.  

2. tipp – Tanulj meg alkalmazkodni!
Meg kell tanulnod elviselni kedvesed furcsa, dühítő szokásait: azt, hogy felhajtva hagyja a wc-ülőkét vagy sáros lábbal trappol végig az előszobán. Ne próbáld megváltoztatni őt, mert ezt egyik  férfi sem díjazza. Ő is mosolyog vagy dühöng a te „dilijeiden”, ezért próbálj meg mindig türelmes maradni. Még akkor is, ha századszorra kéred meg őt valamire. A humor sokat segít: igyekezz viccel megoldani az apró konfliktusokat.

0007728_1.jpg ()

3. tipp – Ne vidd ágyba a problémákat!
Aranyszabály, hogy nem szabad haraggal lefeküdni, de a házastársak a megkezdett vitát gyakran még a hálószobában is folytatják. Aludjatok egyet a dologra, mert a problémától eltávolodva könnyebb lesz megtalálni a konfliktus okát és a megoldást is. Ne feledd, hogy sokszor nem az robbantja ki a veszekedést, ami valójában a konfliktus oka. Előfordulhat, hogy csak a munkahelyi stresszt vezeted le az otthoni veszekedéssel, vagy egyszerűen csak túl nagy nyomás nehezedik rád – ahhoz azonban, hogy ezt beismerd, fontos, hogy mindig tiszta fejjel, higgadtan átgondold a kettőtöket érintő problémákat.  

4. tipp – Szex nélkül is boldogan?
Hiába vagytok oda egymásért, megesik, hogy az első hónapok után egyikőtök sem kívánja a szexet. Ne ess kétségbe: nem biztos, hogy máris meguntátok egymást, vagy hogy a párod nem talál vonzónak – lehet, hogy csak egészen más dolgokkal vagytok mindketten elfoglalva, és az minden figyelmeteket leköti (például gyereknevelés, új munkahely stb.).
Teljesen természetes, hogy a házaséletnek is vannak szexmentes periódusai. A legfontosabb, hogy ilyenkor is találjatok módot az örömszerzésre: egy öleléssel, csókkal, finom masszázzsal sokszor több élvezetet nyújthattok egymásnak, mint egy gyors aktussal.

5. tipp Nem mindig a tiéd az utolsó szó…
A veszekedések során azt a legnehezebb beismerni, hogy a másik álláspontja is jogos lehet. Az életben a dolgok nem feketék vagy fehérek – meg kell tanulnod elfogadni azt is, ha a másiknak van igaza. Minél közelebb kerülsz a párodhoz, annál könnyebb lesz megérteni az ő indítékait – ha pedig a vita során hangosan is elismered az igazát, ő is könnyebben ért meg téged.

                         


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X