Főoldal > EGÉSZSÉG > A rejtélyes hatodik érzék

A rejtélyes hatodik érzék

hatodik érzék
0

Írta:

„Mindannyiunkban létezik egy belső hang, amit nevezhetünk hatodik érzéknek, isteni sugallatnak vagy intuíciónak is. Ám ezt a „hangot” nem egyformán érzékeljük, ezért fordulhat elő, hogy egyeseknek gyakran vannak megérzéseik, míg mások csak a száraz tényeket fogadják el valóságként – mondja Steinmüller Csilla ezoterikus pszichológus. – A megérzéseink legnagyobb akadálya a tudat, ugyanis belső hangunk sokszor […]

„Mindannyiunkban létezik egy belső hang, amit nevezhetünk hatodik érzéknek, isteni sugallatnak vagy intuíciónak is. Ám ezt a „hangot” nem egyformán érzékeljük, ezért fordulhat elő, hogy egyeseknek gyakran vannak megérzéseik, míg mások csak a száraz tényeket fogadják el valóságként – mondja Steinmüller Csilla ezoterikus pszichológus. – A megérzéseink legnagyobb akadálya a tudat, ugyanis belső hangunk sokszor a józan észérvek ellenében súg tanácsot, és ilyenkor hajlamosak vagyunk inkább az eszünkre hallgatni, hiszen ez tűnik logikusnak. Ám nem biztos, hogy az adott helyzetben ez is a megfelelő megoldás.”

0008727_1.jpg ()

Megmagyarázhatatlan villanások?
Általános sztereotípia, miszerint a nők megérzései jobbak a férfiakénál.
„Én ezt úgy módosítanám, hogy a két nem intuíciós készsége egyforma, viszont másként viszonyulnak ehhez a képességükhöz – magyarázza szakértőnk. – A férfiak elsősorban a tudatból, a racionalitásból, vagyis a jang energiából merítik az életerejüket, így döntéseinkben is inkább az észérvekre támaszkodnak. Eközben a nők energetikájának jin minősége közelebb áll a lelki síkokhoz, tehát a megérzésekhez is, így jobban elfogadjuk a sugallatokat. Lelki receptoraink érzékenyebbek a nonverbális jelzésekre, a tudatalatti üzeneteire. De nem szabad bagatellizálni sem a jang, sem a jin minőséget, hiszen minden ember célja az, hogy e kettőt harmóniába hozza, és együtt élje meg. Az anyagi világnak kell szolgálnia a lelket, és bár fizikai síkon élünk, ezért ügyelnünk kell a testünkre, eközben mégis több figyelmet kellene fordítanunk a belső sugallatokra. Gyakran persze nem könnyű elfogadni azokat a megmagyarázhatatlan „villanásokat”, amelyek figyelmeztetnek a helyes döntésre. Míg a tudat jelszava a „hiszem, ha látom”, addig a léleké: „látom, ha hiszem.” Vagyis, ha hagyjuk, hogy az életünket a szív hangja vezesse, akkor a hatodik érzékünk egyre fejlettebb lesz, és cselekedeteink mikéntjét is jobban megérthetjük. Gondoljunk például a telepátiára, aminek valódiságát még a laikusok is megtapasztalják, amikor például az üzleti úton lévő kedvesük hangjára vágynak, és a következő percben megszólal a telefonjuk, és ő jelentkezik. Ezt írhatnánk a véletlen számlájára is, viszont ha gyakran történnek velünk hasonlók, akkor rádöbbenhetünk arra, hogy gondolatainkkal szavak nélkül is üzenhetünk, ám ehhez a gondolatátvitelhez mindenképp szükséges, hogy a két fél közel álljon egymáshoz.”

Az arany középúton
De vajon mit kezdhetünk a megérzéseinkkel?
„A hatodik érzékünkre célszerű úgy tekintenünk, mint bármelyik másik érzékszervünkre, hiszen ezek együttes működésének köszönhetően lesz valódi képünk a világról – folytatja Csilla. Semmiképp se űzzük el magunktól sejtéseinket, de azt se hagyjuk, hogy csupán a sugallataink irányítsák az életünket, hiszen így az érzékelésünk nem lesz teljes. Ezért mindig figyeljünk az érzékszerveinkkel felfogható megtapasztalásokra, és ehhez adjuk hozzá a belső hangunk üzenetét. Ha megteremtjük az egyensúlyt értelem és érzelem, megértés és megérzés között, jobb önismeretre és emberismeretre tehetünk szert, ez pedig segít abban, hogy kevesebb csalódást szenvedjünk el.”

Arról, hogy hogyan fejlesztheted 7 lépésben az intuíciós képességed, a Wellness magazin februári számában olvashatsz!

Amiért érdemes a megérzésekre figyelni…
– Tested, lelked és szellemed összhangba kerül, hiszen minden érzékszervedre kiterjedően (sőt még azon túl is) megtapasztalhatod a külvilágot.
– Könnyebben hozol döntéseket.
– Fejlődik a kifejezőkészséged, egyszerűbb lesz szavakba öntened gondolataidat, érzéseidet, benyomásaidat.
– Magabiztosabbá válsz, és nagyobb bizalom sugárzik belőled.
– Kevesebb erőfeszítésedbe kerül megoldani egy problémát.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X