A zöld tea feldolgozása során a kíméletes gőzöléssel a levelek megőrzik értékes hatóanyagaikat. Ezzel szemben a fekete tea megerjed, így fogyasztása bár élvezetes, korántsem olyan egészséges. Keleten, ahol rendszeresen isszák a zöld teát, tudósok megfigyelték, hogy még a dohányosok körében is jelentősen kevesebb a rák. Ez egy antioxidáns hatású anyagnak köszönhető, amely védi a sejteket, […]
A zöld tea feldolgozása során a kíméletes gőzöléssel a levelek megőrzik értékes hatóanyagaikat. Ezzel szemben a fekete tea megerjed, így fogyasztása bár élvezetes, korántsem olyan egészséges. Keleten, ahol rendszeresen isszák a zöld teát, tudósok megfigyelték, hogy még a dohányosok körében is jelentősen kevesebb a rák. Ez egy antioxidáns hatású anyagnak köszönhető, amely védi a sejteket, sőt arra is képes, hogy a burjánzást okozó enzim termelődését visszafogja. De ez még nem minden.
Miért kortyolgasd még?
- A finom nedű jótékonyan hat a vér koleszterin szintjére segítve ezzel a keringési problémák megelőzését
- Gazdag ásványi sókban és vitaminokban
- Fluorid tartalma védi a fogakat – de csak cukor nélkül fogyasztva!