Főoldal > EGÉSZSÉG > Így lehetsz ideális partner! Fogadd meg a párterapeuta tippjeit!

Így lehetsz ideális partner! Fogadd meg a párterapeuta tippjeit!

párkapcsolatszerelemszex
0

Írta: and

Melyek azok tulajdonságok, melyeket a férfiak szeretnének meglelni egy ideális barátnőben? Milyen értékeket keresnek egy párkapcsolatban? Hogyan válhatsz nélkülözhetetlenné partnered életében? A fenti kérdéseket komoly párkapcsolatra vágyó nők ezrei teszik fel naponta. Nos, a kutatók – több száz férfival készített interjú alapján – utánajártak a titoknak. 1. Legyen meg a saját életed! A férfiakat jobban […]

Melyek azok tulajdonságok, melyeket a férfiak szeretnének meglelni egy ideális barátnőben? Milyen értékeket keresnek egy párkapcsolatban? Hogyan válhatsz nélkülözhetetlenné partnered életében? A fenti kérdéseket komoly párkapcsolatra vágyó nők ezrei teszik fel naponta. Nos, a kutatók – több száz férfival készített interjú alapján – utánajártak a titoknak.

1. Legyen meg a saját életed!
A férfiakat jobban vonzzák azok a nők, akik már “kitalálták Önmagukat”. Ez elsősorban önálló életvitelt jelent. Legyen saját munkád, baráti köröd, legyenek kedvteléseid és legyen egyéni stílusod. A férfiak visszariadnak az olyan nőktől, akik leendő partnerüktől várják el, hogy kitalálják, hogyan kéne élniük. Sokan a férfitól és a párkapcsolattól várják, hogy “igazi” életük elkezdődjön. Nem várhatod partneredtől, hogy gyógyír legyen valamennyi problémád megoldására!

2. Ne erőltesd a kapcsolatot!
A komoly párkapcsolat iránti vágy mindkettőtökben meg kell, hogy érjen. Lehet, hogy partnereddel fáziskésésben vagytok egymáshoz képest. A kutatások szerint a férfiak elbizonytalanodnak a párkapcsolat létjogosultságát illetően, ha úgy érzik, nyomást gyakorolnak rájuk. Soha nem tudod meg, mennyire vagy fontos partnered számára, ha nem várod ki, hogy ő is tegyen a kapcsolatért. Sok férfi ragaszkodik a hagyományokhoz, vagyis szeret(ne) kezdeményezni – ebben az esetben kár erőltetned azt, hogy komolyra forduljon a dolog.

3. Ne sürgesd az elköteleződést!
Mi, nők sürgetőbben vágyunk a biztonságra, kötődésre, mint a férfiak. A férfiak menekülnek az olyan kapcsolatokból, melyekben elhamarkodott házasságkötésre kényszerítik őket. Tönkreteszed kapcsolatodat, ha folyton a jövőt latolgatod. A férfiak nem elemezni akarják a párkapcsolatot, hanem egyszerűen jól érezni magukat az együttlétek során. Várd ki, hogy az együtt töltött idő és közös élmények partneredben is megérleljék a házassági döntést.

0012437_1.jpg ()

4. Légy szexi, miközben nem vagy közönséges!
A férfiak leendő komoly partnerükben a visszafogott szexualitást kedvelik. A vallomásokból úgy tűnik, a férfiak továbbra is ösztönösen harcolni akarnak leendő partnerükért. Egy tartózkodóan szexi nő inkább felizzítja a “vadászösztönt”. Várd ki, hogy elmélyülhessen az intimitás. Legalábbis a kapcsolat kezdeti szakaszában célszerű tartózkodóbbnak lenned. Érintsd meg például a kézfejét, a combja helyett. Az átvitt szexuális utalások izgatóbbak lehetnek a flört során, mint a szexualitás nyílt kifejezése.

5. Hagyd, hogy a “hálószobán kívül” is elmélyüljön a kapcsolat!
Akár igazságtalannak érzed, akár nem, a szexuális felszabadulás ellenére, a férfiak házassági fantáziáiban a hagyományos “ ártatlan menyasszony” szerepel. Aki persze vad és szexi a hálószobában, szeretőként. A két dolog összeegyeztethető, hiszen te is azt igényled, hogy partnered más nőkkel folytatott hétköznapi érintkezésében lehetőleg visszafogott legyen.
A szakemberek javaslata szerint célszerű időt hagyni arra, hogy a kapcsolat elmélyülhessen a hálószobán kívül megélt közös élmények során. Az így eltelt idő érleli meg azt a mély intimitást, amely igazi szexuális vágyat ébreszt. Kár a szexet “eszközként” használnod partnered megszerzésében. Ha figyeltek egymásra, mindketten érzitek majd, mikor jön el a szexuális kapcsolat ideje.

6. Párod egyéni igényeire figyelve – gondoskodj róla!
A figyelem, gondoskodás megnyilvánulása nagyon hasonló mindannyiunk életében, mégis nagyon egyéni, hogy a súlypontok mely területekre esnek. Ez kezdetben fokozott odafigyelést és egyeztetést kíván.
Nagyanyáink receptje, mely szerint “a férfit a gyomrán át lehet megfogni”, úgy tűnik, elavult.
A vasalt ingtől kezdve, a partner ízlése szerint megvásárolt ételen át, a programszervezésig, többféle gesztus keltheti az odafigyelés, gondoskodás jó érzését párodban. Általában apró, hétköznapi dolgokról van szó, melyek később “nélkülözhetetlenné” tesznek téged, partnered számára.

7. Légy a pasid legfőbb menedzsere és tanácsadója!
Értékeli ha visszatükrözöd számára, mennyire kiváló és fontos ember az életedben. Erősítsd önbizalmát és támogasd a karrierjét. Adj tanácsot, hogyan öltözzön, hogy jól nézzen ki. Nevess a viccein és hallgasd őt figyelmesen. Cserébe te is elvárhatod, hogy segítsen neked “ragyogni”, erősítse önbizalmad.

0012437_2.jpg ()

8. Becsüld magad!
Az igényes nő semmiből nem választ vackot! A párkapcsolatban is a minőséget képviseli!
Ez a hétköznapokban annyit jelent, hogy méltó viselkedést vársz partneredtől és nem tagadod meg értékeidet. A férfiak kevéssé becsülik az olyan partner, aki a túlzott alkalmazkodás jegyében, semmilyen elvárást nem támaszt velük szemben. A másik ember elfogadása nem egyenlő saját igényeid alárendelésével. A megbízhatatlanságot, megcsalást, kihasználást, fenyegetést, testi erőszakot nem vagy köteles elfogadni. Ha Te nem becsülöd önmagad, párodtól sem várhatsz megbecsülést.

9. A férfiak – a nőkhöz hasonlóan – azt a partnert tartják ideálisnak, akinek párkapcsolati kultúrája, értékei az övékéhez hasonlóak.
A férfiak – a nőkhöz hasonlóan – azt a partnert tartják ideálisnak, akinek párkapcsolati kultúrája, értékei az övékéhez hasonlóak. Ennek egy részét gyermekkori családunkból hozzuk, más része kölcsönös egyeztetéssel alakítható. Például sok konfliktust szül egy kapcsolatban, ha a felek nagyon eltérően gondolkodnak a férfi-női szerepekről vagy pl. nagyon eltérő a pénzhez való viszonyuk.

10. Végül pedig fogadd el, hogy nem tudod befolyásolni a kapcsolat titokzatos „kémiáját”!
A férfiak szerint is meghatározó a párkapcsolatban az a mély szeretet, amely nem érhető el tudatosan. Ha megélhető a kapcsolatban, akkor a párkapcsolat fejlődni fog, ha pedig nem jelenik meg, akkor ez a kapcsolat elsorvadását jelenti. Ez a “mély szeretet”, kötődés egyfajta “aha – élmény”, ami a biztonság és elfogadás érzését jelenti. Annak megélését, mikor a másik ember boldogsága, jólléte ugyanolyan vagy még fontosabb, mint a sajátodé.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X