Főoldal > EGÉSZSÉG > Távkapcsolat – a kapcsolat halála vagy mozgatója?

Távkapcsolat – a kapcsolat halála vagy mozgatója?

szerelemszextávkapcsolat
0

Írta:

Egyre többen találnak párra az interneten, vállalnak külföldön munkát, vagy járnak egy másik város egyetemére – ennek köszönhetően az utóbbi időben a távkapcsolatok száma is megnőtt. Nagy feladat előtt állsz, ha vállalod, hogy a több száz kilométeres távolság ellenére is kitartasz választottad mellett. Az általunk gyűjtött érvek és ellenérvek most segíthetnek a döntésben! Három érv a […]

Egyre többen találnak párra az interneten, vállalnak külföldön munkát, vagy járnak egy másik város egyetemére – ennek köszönhetően az utóbbi időben a távkapcsolatok száma is megnőtt. Nagy feladat előtt állsz, ha vállalod, hogy a több száz kilométeres távolság ellenére is kitartasz választottad mellett. Az általunk gyűjtött érvek és ellenérvek most segíthetnek a döntésben!

Három érv a távkapcsolat mellett

1. A kapcsolat nem válik unalmassá
A családtagok, barátok azzal szoktak érvelni a távkapcsolat mellett, hogy „így legalább nem unjátok meg egymást”. Az is gyakran elhangzik, hogy a “távolság megszépíti a kapcsolatot”. Ezeket a „bölcs” mondatokat bizony dühítő hallani, miközben te a kedvesed után vágyakozol – a dologban ennek ellenére van némi igazság. Manapság sokan a megismerkedésük után azonnal össze is költöznek – ezzel mintegy kihagyják a két fél között kialakuló intimitás bizonyos lépcsőfokait. Egy távkapcsolatban a körülmények kényszerítő ereje miatt tovább tart az első, „alakulási” fázis – ez pedig sok esetben mélyebbé, tartósabbá teheti a szerelmeteket!

2. Minden találkozás újat ígér
Ugye kiábrándító az, ha a munkából hazaérve mindennap a párod szanaszét hagyott zoknijai és a mosatlan edények fogadnak? Egészen más a helyzet, ha hetente csak egy-két napot, netán csak néhány órát tudtok együtt tölteni. Ilyenkor a találkozást mindig nagy várakozás és készülődés előzi meg, így az együttlét mindig egy kicsit ünneppé válik… csak arra vigyázz, hogy a felfokozott izgalom tönkre ne tegye a várva várt pillanatokat!

3. Több időd jut magadra
Ha nem te viseled a közös háztartás minden nyűgjét, akkor természetesen több időd és energiád jut magadra. Használd ki a lehetőséget, és tölts minél több időt a barátaiddal, az edzőteremben, vagy egyszerűen csak sétálj egy nagyot a környéken! Ha törődsz magaddal, és feltöltődve várod kedvesed hazaérkezését, az a kapcsolatodnak is csak jót tesz!

0012997_1.jpg ()

Három érv a távkapcsolat ellen

1. Nem ismeritek meg egymást eléggé
Ha a párod  külföldön él, nem tudhatod pontosan, mivel tölti az idejét. Elképzelhető, hogy a kedvesed egészen más arcát mutatja neked, mint másoknak. Ha távkapcsolatban éltek, sokkal több lehetősége van a füllentésre és az alakoskodásra. Figyelj oda az intő jelekre! Gyanús lehet például az is, ha a kedvesed azt állítja, hogy otthon tölti az estéit, de a mobiltelefonját kikapcsolja, vagy sosem veszi fel…

2. Az utazás elvonja az energiádat
Ha a hétvégéid nagy részét vonaton, távolsági buszon vagy autóban töltöd, akkor bizony nem sok szabadidőd marad. Bár kezdetben a kedvesed minden gondolatodat kitölti, gondold végig, hogy vajon érdemes-e mindent feláldoznod a szerelmedért? Ne hanyagold el a családodat, barátaidat vagy a kedvenc hobbijaidat csak azért, hogy néhány boldog pillanatot együtt töltsetek – bárhogy is alakul a kapcsolatotok, ezek a dolgok előbb-utóbb hiányozni fognak!

3. A távkapcsolat sokba kerül
A távkapcsolatok komoly anyagi áldozatot követelnek – a sok utazás mellett a hosszú percekig, netán órákig tartó telefonbeszélgetések is meglehetősen sokba kerülnek. Bármilyen kegyetlenül hangzik, hosszútávon sokkal „gazdaságosabb”, ha a jóképű szomszéd sráccal vagy az egyik kollégáddal melegedsz össze…

Túlélő tippek – Ha a kedvesed távol van…

  • Sportolj! Így könnyen levezetheted a felesleges energiáidat – ha karcsú és izmos lesz az alakod, annak a kedvesed is csak örülni fog.
  • Tölts minél több időt a családoddal és a barátaiddal: szervezzetek közös programokat, hétvégi együttléteket. Hidd el, így az idő is gyorsabban fog telni.
  • Használd ki az egyedül töltött időt: iratkozz be nyelviskolába!  Az új ismeretek megszerzése komoly energiába kerül, ám az idővel meg is fog térülni. Főleg, ha annak az országnak a nyelvét tanulod meg tökéletesen, ahol kedvesed tartózkodik!
  • Használjátok ki az internet előnyeit! Váltsatok levelet amilyen sűrűn csak tudtok. De figyelj arra, hogy ne ess át a ló túloldalára: ha minden nap rajongó, szerelmes levelekkel bombázod kedvesed, előbb-utóbb meg fogja unni.    

Mit tehetsz még?
– Amikor kedvesed megérkezik,  valószínűleg semmire nem vágyik jobban, mint egy finom vacsorára. Készítsd el kedvenc ételét, lepd meg valamilyen aprósággal, és teremts meghitt hangulatot: egy kis gyertyafény, halk zene mindig csodát tesz.
– Vegyetek mindketten egy jó forró fürdőt, és helyezz el néhány illóolajos párologtatót a hálószobában. Vágykeltő hatású illatokat használj: például jázmint, rózsaolajat  vagy ylang-ylangot!
– Kényeztesd a párod frissítő masszázzsal! Most se fukarkodj az illóolajokkal – próbáld ki a levendulát vagy a frissítő citromfűt!
– Másnap reggel ne rögtön ugorjatok ki az ágyból. Legyen az a nap csak a kettőtöké! Reggelizzetek kényelmesen! Teríts meg ízlésesen, és finom falatokból is legyen bőséges a választék! A férfiak semmit nem értékelnek jobban annál, mint ha ébredés után rögtön finom falatok várják őket.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X