Főoldal > EGÉSZSÉG > Így lehet gyönyörű a lábad télen is!

Így lehet gyönyörű a lábad télen is!

lábápolásszépség
0

Írta:

Van a hosszú, téli estéken egy szabad félórád? Szánd ezt az időt lábaid szépítésére és felfrissítésére! Nem kell hozzá más, csak víz, néhány gyógynövény, na meg egy kis odafigyelés! 1. lépés: Frissítsd fel a lábadat! Itt az ideje, hogy egy kicsit kényeztesd a bokádat, talpadat! Esténként szánj negyedórát egy frissítő, vérkeringést serkentő hideg-meleg vizes lábfürdőre! […]

Van a hosszú, téli estéken egy szabad félórád? Szánd ezt az időt lábaid szépítésére és felfrissítésére! Nem kell hozzá más, csak víz, néhány gyógynövény, na meg egy kis odafigyelés!

1. lépés: Frissítsd fel a lábadat!

Itt az ideje, hogy egy kicsit kényeztesd a bokádat, talpadat! Esténként szánj negyedórát egy frissítő, vérkeringést serkentő hideg-meleg vizes lábfürdőre! Forráz le egy-egy marék kamillát és levendulát, szűrd le, majd öntsd a gyógynövényes oldatot az egyik lavórban lévő meleg vízhez! A másik lavórba tiszta, hideg vizet önts! Először pihentesd pár percig a lábadat a meleg keverékben, majd körülbelül 15-20 másodpercre tedd át a hideg vízbe! Vigyázz: az egész lábfürdőzés ne tartson tíz-tizenkét percnél tovább!
Tipp: A keringésserkentő és frissítő lábfürdő után alaposan töröld meg a lábadat – a lábujjak közötti részt még alaposabban szárítsd meg!

2. lépés: Harcolj a bőrkeményedés és a bütyök ellen!

Egy frissítő lábfürdő után elég puha a bőr ahhoz, hogy eltávolíthasd róla a bőrkeményedéseket és a tyúkszemeket! Kend be a vastag, kemény területet speciális bőrpuhító krémmel, majd egy nem túl durva reszelővel dörzsöld le a bőrkeményedés tetejét! A tyúkszemeket máshogy távolítsd el: kend be a tyúkszemet naponta kétszer vérehulló fecskefű kivonattal, amely folyamatosan hámlasztja a kemény bőrt. A lehámlott részt óvatosan, egy finom reszelő segítségével szedd le!
Tipp: Ha meg akarod előzni az újabb bőrkeményedések és tyúkszemek kialakulását, ne hordj olyan cipőt, amely szűk, nyom, vagy amelynek túl magas sarka van!

0016347_1.jpg ()

3. lépés: Tüntesd el a lábgombát!

Tudtad, hogy a lábgombát nemcsak nyáron, az uszodában vagy a zuhanyzóban szedheted össze? Télen is könnyen kialakulhatnak a kellemetlen tünetek – a vastag, bélelt, zárt cipőkben a láb nem tud megfelelően szellőzni, az izzadt bőrt pedig könnyen megtámadhatja a kórokozó! Ám a bőrgomba ellen is van megoldás: az esti zuhanyzás után töröld szárazra a lábujjaidat, majd kend be grapefruitkivonattal vagy teafa olajjal őket. Ezeknek a természetes szereknek ugyanis erős antibakteriális hatásuk van!
Tipp: Hogy a bőrgomba ne terjedjen tovább, érdemes mind a zoknikat és a harisnyákat, mind a cipőidet kifertőtlenítened, valamint külön törölközőt használnod a lábadra. 

4. lépés: Űzd el a visszereket!

Sajnos a visszerek nemcsak esztétikai, hanem egészségügyi problémákat is okozhatnak, ezért kezdd el idejében a kezelésüket! Minden este alkalmazz hideg-meleg vizes lábfürdőt, majd kend be az érintett területet gesztenyéből, kamillából vagy körömvirágból készült krémmel – mindhárom csökkenti a gyulladást és serkenti a vérkeringést! A lábtornáról se feledkezz meg: feküdj hanyatt, emeld fel a lábaidat, és kerékpározz a levegőben legalább tíz-tizenöt percig!
Tipp: A táplálkozásoddal is javíthatod vénáid állapotát: a sötét színű gyümölcsök és zöldségek – mint például a paradicsom, a cseresznye és a bogyósok – megerősítik az erek falát!

Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X