Főoldal > EGÉSZSÉG > Így utazz gyógyszerek nélkül! – a természetgyógyász tippjei

Így utazz gyógyszerek nélkül! – a természetgyógyász tippjei

gyógyszerutazásúti patika
0

Írta:

Az úti patika összeállításának legfontosabb alapelve az legyen, hogy olyasmiket vigyél magaddal, amiket már használtál, és beváltak. Teljesen új módszerek kipróbálásának nem ilyenkor van itt az ideje. Egy ismeretlen hashajtó igen kellemetlen órákat szerezhet, nem beszélve a fejfájásról, amit esetleg nem csillapít a magaddal vitt új szer. Azt is érdemes elkerülni, hogy idegen helyen ismeretlen […]

Az úti patika összeállításának legfontosabb alapelve az legyen, hogy olyasmiket vigyél magaddal, amiket már használtál, és beváltak. Teljesen új módszerek kipróbálásának nem ilyenkor van itt az ideje. Egy ismeretlen hashajtó igen kellemetlen órákat szerezhet, nem beszélve a fejfájásról, amit esetleg nem csillapít a magaddal vitt új szer. Azt is érdemes elkerülni, hogy idegen helyen ismeretlen gyógyszereket kelljen bevenned. A legjobb megoldás, ha fokozatosan hozzászoktatod magad a természetes módszerekhez.

Gyomorpanaszokra

  • Az utazások során a hasmenés a leggyakoribb panasz. Vigyél magaddal Neurosant, ami hatékonyan kezeli a problémát. Az ásványi alapú por blokkolja a kellemetlenséget okozó kórokozókat, míg az egészséges baktériumflórát nem károsítja. Ha nem vagy biztos benne, hogy jó minőségű az ivóvíz, és nincs lehetőséged palackos vizet beszerezni, keverj egy evőkanál Neurosant egy liter vízhez. Várd meg, míg a víz letisztul, ezután már nyugodtan megihatod.
  • Amikor valamilyen fertőzés következtében hánysz, gondolj arra: ez egy nagyon jó önvédelmi reakció, a szervezeted igyekszik megszabadulni a káros anyagoktól. Igyál meg egy nagy pohár langyos vizet, hogy könnyebben kitisztuljon a gyomrod. Ha már teljesen kiürült, egyél néhány falat teljes kiőrlésű kekszet, és apró kortyokban igyál borsmentás hideg vizet. (1 pohár szénsavmentes vízhez tegyél 1 csepp China olajat, és jól keverd el.) Fontos, hogy ezt a módszert hat év alatti gyerekeknél ne alkalmazd, nekik soha ne adj borsmenta illóolajat!
  • Előre félsz az utazás során jelentkező hányingertől, émelygéstől? Megelőzheted, ha Travel-easy tablettát viszel magaddal. Az utazás előtt és közben vegyél be 2×2 darabot a növényi kivonatokat és vitaminokat tartalmazó készítményből. Az is segít, ha sok vízzel egy kávéskanálnyi gyömbérport kapsz be, kevésbé lesz tőle hányingered. Hirtelen rosszullétnél jól jöhet a borsmenta olaj, tegyél 1-2 cseppet zsebkendőre, és azt szagolgasd.
  • A székrekedés megkeserítheti a nyaralás perceit, az idegen mosdók használata, a változó körülmények sokunk szervezetét megviselik. Ügyelj arra, hogy mindig elég folyadékot igyál, és rágcsálj rostban gazdag salátát, gyümölcsöket. Ha ez nem elég, vegyél be néhány szűztea kapszulát. A tavaszi méregtelenítéshez gyakran használt szer ilyenkor is jó szolgálatot tehet. Mielőtt útnak indulsz, próbáld ki, mennyire erőteljesen hat rád, így ha szükséged lesz rá, könnyebben tudod adagolni.    

0019586_1.jpg ()

Elsősegély egyszerűen

  • Ha különleges túrára, hosszabb gyaloglásra indulsz, vigyél magaddal Naturland Sportkrémet. Kiváló az izmok bemelegítéséhez, a sérülések megelőzéséhez. Akkor is jó hasznát veszed, ha elfeküdted a nyakad a szállodai ágyban, vagy fáj a derekad a buszon, repülőn való hosszas üléstől. Mérsékli a rándulás okozta fájdalmat, ficamnál is segít, és az izomlázat is csökkenti.
  • Bármikor előfordulhat, hogy megsebzed magad, elvágod a kezed vagy lehorzsolod a bőröd. Ilyenkor először tiszta vízzel mosd le a sebet. Ahol csak palackos vizet lehet biztonsággal inni, ott a sebek lemosásához is ezt használd! Ezután cseppents egy gézlapra levendula illóolajat, és tedd a sérült bőrre, ez megvéd a fertőzésektől és gyorsítja a gyógyulást. A kisebb horzsolásokat mézzel is bekenheted, ami lezárja és fertőtleníti a sebet.
  • Hosszabb gyalogtúra vagy egy új cipő viselése következtében gyakran jelenhet meg vízhólyag a lábon. Ennek megelőzésére hintőporozd be a lábad, mielőtt a cipőbe bújsz. Felszívja az izzadságot, enyhíti a lábszagot, és kevésbé csúszkál tőle a lábad a cipőben. Amikor érzed, hogy valahol tör a lábbeli, azonnal vedd le, és a problémás területre ragassz ragtapaszt. Ha mégis felhólyagosodott a bőr, óvatosan szúrd ki a hólyagot, de ne tépd le, hanem simítsd vissza! Cseppents rá levendula illóolajat, és mielőtt újra útnak indulsz, feltétlenül ragaszd le ragtapasszal.
  • Ha méh vagy darázs csípett meg, a fullánkot mielőbb húzd ki a sebből, és a sérült felületet kend be China olajjal. Gyors segítségnek kiváló a félbevágott vöröshagyma is. A medúza csípésére legjobb az ecet, egyszerűen öntsd le vele a csípés helyét. (Azokon a tengerpartokon, ahol az ilyesmi gyakran előfordul, néhány száz méterenként találsz kikészítve ecetet.) Ha allergia gyanúja merül fel, igyál meg egy pohár vízben feloldott Calcium-Sandoz pezsgőtablettát. Ha a nyálkahártyák dagadását, nyelési nehézséget tapasztalsz, azonnal fordulj orvoshoz!    

Ha a nap a bűnös…

  • Ha elővigyázatlan voltál, és pirosra égett a bőröd, bármilyen aloe vera készítményt bevethetsz az égő érzés csillapítására és hidratálásra. Annál jobb, minél magasabb az aloetartalma. Gyors segítség a levendula illóolaj is: tegyél 2-3 cseppet a kezedre, és adj hozzá a napozás utáni krémedből vagy testápolódból. Keverd össze, és ezzel simítsd át az égett területet naponta többször.

A témáról bővebben a Wellness magazin júniusi számában olvashatsz!

Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X