Főoldal > EGÉSZSÉG > Segítség! Már a szex sem a régi!

Segítség! Már a szex sem a régi!

szerelemszexualitás
0

Írta:

Hazánkban a szexuális problémákhoz vezető betegségek – pl: az elhízás, a cukorbetegség, a magas vérnyomás – előfordulási aránya magasabb, mint Európa más országaiban. Sokan azt sem tudják, milyen szakorvoshoz forduljanak szexuális problémáikkal. Az érintettek csupán 10 százaléka megy orvoshoz, holott ma már hatékony kezelési lehetőségek állnak rendelkezésre. Egy most készült tanulmány szerint komoly problémát jelent az is, hogy […]

Hazánkban a szexuális problémákhoz vezető betegségek – pl: az elhízás, a cukorbetegség, a magas vérnyomás – előfordulási aránya magasabb, mint Európa más országaiban.

Sokan azt sem tudják, milyen szakorvoshoz forduljanak szexuális problémáikkal. Az érintettek csupán 10 százaléka megy orvoshoz, holott ma már hatékony kezelési lehetőségek állnak rendelkezésre. Egy most készült tanulmány szerint komoly problémát jelent az is, hogy hazánkban kevés szakember foglalkozik a különféle betegségek miatt kialakult szexuális problémák kezelésével. 

Egy hazai online felmérés alapján a megkérdezett férfiak 75 százaléka, míg a nők 64 százaléka jelezte, hogy már többször előfordult a szexuális életükben probléma. A férfiak leginkább a merevedési zavarra, valamint a korai magömlésre panaszkodtak, míg a nőknél az orgazmus zavara volt a legjellemzőbb gond. A legmegdöbbentőbb az,, hogy az érintettek ugyan évek óta küzdenek problémáikkal, de mégsem fordulnak orvoshoz!

Forrás: A Magyar Szexuális Medicina Társaság hírlevele


További cikkeink a témában

hyperhidrosisizzadás

Mikor kóros az izzadás?

Írta:
0

A verejtékezés fontos élettani mechanizmus, hiszen a párolgás hőt von el, vagyis a test az izzadással hűti magát. A túlzott verejtékezés, a hyperhidrosis azonban igen kellemetlen lehet, azonban dr. Borbola Kinga, a Dermatica bőrgyógyász-kozmetológusa, klinikai onkológus szerint van rá megoldás.

Kövess Facebook-on!
X