Főoldal > EGÉSZSÉG > Tökéletes mellszépítő megoldások

Tökéletes mellszépítő megoldások

mellápolásszépség
0

Írta:

Alapvető teendők 1. Naponta legalább egyszer váltott hideg-meleg vizes zuhannyal masszírozd át a mellkasod, a hidromasszázs remekül feszesíti a bőrt.2. Hasonló hatást érsz el, ha aloe vera gélt vagy vízzel hígított almaecetet permetezel az említett területre, és finoman belepaskolod a bőrbe.3. Amikor az arcodat krémezed, abból mindig jusson a nyakadra és a dekoltázsodra is!4. Ezt […]

Alapvető teendők

1. Naponta legalább egyszer váltott hideg-meleg vizes zuhannyal masszírozd át a mellkasod, a hidromasszázs remekül feszesíti a bőrt.
2. Hasonló hatást érsz el, ha aloe vera gélt vagy vízzel hígított almaecetet permetezel az említett területre, és finoman belepaskolod a bőrbe.
3. Amikor az arcodat krémezed, abból mindig jusson a nyakadra és a dekoltázsodra is!
4. Ezt a területet csak hetente egyszer radírozd, és akkor is csak óvatosan. Apró szemcséjű testradírt vásárolj, de még jobb, ha az arcra valót használod. Kipróbálhatsz saját keveréket is: 1 pohár tejszínbe keverj 5 evőkanál finom tengeri sót. Gyengéden masszírozd a bőrödbe, majd langyos vízzel mosd le.
5. Rendszeresen, két-három naponta simítsd át olajjal a bőröd. Különösen tápláló az avokádó- és a búzacsíraolaj pár csepp rozmaring-, rózsa- vagy körömvirág-eszenciával. Cseppents a melleid közé és a dekoltázsodra 4 csepp olajat, és tenyereddel kend el a vállak irányába. Gyengéd, simító mozdulatokat használj, ne húzd vagy feszítsd a bőrt.
6. A masszázst kifejezetten erre a területre kifejlesztett hidratáló, feszesítő kozmetikumokkal is végezheted, a legjobbakat keretes írásunkban gyűjtöttük össze.
7. Mindössze tíz perc alatt hat nagyanyáink egyszerű, jól bevált receptje: 2 tojásfehérjét verj fel habbá, és kend a mellkasodra. Kevésbé ráncosodik a keblek és a dekoltázs érzékeny bőre, ha rendszeresen átdörzsölöd egy félbevágott nyers krumplival.
8. Ha nyaralásra szeretnéd különösen bársonyossá varázsolni a bőröd, végezz olajkúrát. Búzacsíra-olajat keverj össze pár csepp körömvirág illóolajjal, és egy kicsit melegítsd fel. Lefekvés előtt vidd fel a mellek, a dekoltázs és a nyak bőrére, majd takard le meleg vízbe mártott frottírtörülközővel. Fél óráig hagyd hatni, majd töröld le a felesleget. Egy hétig mindennap ismételd meg a szépítő kezelést.

0020011_1.jpg ()

Kebelszépítő finomságok

A táplálkozásoddal is tehetsz azért, hogy sokáig szépek maradjanak a kebleid. Alapfeltétel, hogy ha túlsúlyod van, lassan, fokozatosan szabadulj meg tőle. Ezen kívül igyál rendszeresen csalán- és zsurlóteát, mert ezek a gyógynövények magas szilíciumtartalmuk révén feszesítik a melleidet és a dekoltázsodat. A cinkben és szelénben gazdag ételek, a teljes kiőrlésű gabonák, a tengeri halak, a hüvelyesek is ebben segítenek. A vitaminok rendszeres fogyasztása szintén szépít és fiatalít. Az A-vitamin védi a bőrt a napsugárzástól, az E-vitamin elhárítja a szabad gyökök támadásait, a C-vitamin erősíti a kollagénrostokat. A friss gyümölcsök, zöldségek és a hidegen sajtolt növényi olajok biztosítják a bőr számára nélkülözhetetlen építő- és védőanyagokat.

Szike helyett?

Azzal nem mondunk újat, hogy a mellnövelő műtét kockázatokkal, fájdalommal, kellemetlenségekkel járó beavatkozás. Azok között, akik félnek az operációtól, egyre népszerűbbek a kebelnövesztő készítmények, eljárások, ám sajnos ezek nagy része maximum placebohatást képes kifejteni. Vagyis ha hiszel benne, még hatékony is lehet… A mellnövelő tabletták olyan gyógynövények (édesköménymag, mexikói jamgyökér, édesgyökér, legyezőpálma-bogyó, pitypanggyökér) kivonatát tartalmazzák, amelyek a bennük lévő fitoösztrogének révén serkenthetik a szervezet növekedési folyamatait. A krémek fő összetevői is hasonló növényi kivonatok, a Thaiföldről származó puerariával kiegészítve. A mellnövelő pumpákkal is egyre többen próbálkoznak. Ezek szívó hatást gyakorolnak a keblekre, a melltartóba épített pumpát legalább három hónapig minimum napi tíz órán át kell viselni a látható eredmény érdekében. Aki vállalja a kényelmetlenséget és elég kitartó, megérdemli az eredményt, amely azonban korántsem garantált.

Bízd a kozmetikusra!

Ma már a kozmetikai szalonok is számos mellfeszesítő eljárást kínálnak, íme a legújabbak:
– Az SPM digimell készülékkel feszesítő vákuummasszázs végezhető, hét-nyolc alkalom elég a látványos változáshoz. A melleidre méretüknek megfelelő mellapplikátor kerül, amelyben alacsony és magas nyomás váltakozik. Ezek hatására a mell szöveteiben megindul a salaktalanítás, felgyorsul a sejtek anyagcseréje és a folyadékáramlás, megnő a kollagén- és az elasztintermelés, ezért megemelkednek és feszesebbé válnak a keblek.

A témáról bővebben a Wellness magazin júliusi számában olvashatsz!

Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X