Főoldal > EGÉSZSÉG > 4 tipp a tökéletes melltartó megtalálásához

4 tipp a tökéletes melltartó megtalálásához

divatfehérneműmellmelltartó
0

Írta:

Sokak szerint a melltartó nőiesség szimbóluma, sokan azonban kifejezetten utálják viselni – akármelyik csoportba is tartozol, egy jó melltartóra mindenképpen szükséged van, ha máshoz nem, legalább a sportoláshoz! Lássuk, hogy választhatod ki a legkényelmesebb és leginkább hozzád illő fazont! 1. lépés: találd meg a megfelelő méretet! Az első és legfontosabb lépés, hogy megtaláld a számodra […]

Sokak szerint a melltartó nőiesség szimbóluma, sokan azonban kifejezetten utálják viselni – akármelyik csoportba is tartozol, egy jó melltartóra mindenképpen szükséged van, ha máshoz nem, legalább a sportoláshoz! Lássuk, hogy választhatod ki a legkényelmesebb és leginkább hozzád illő fazont!

1. lépés: találd meg a megfelelő méretet!

Az első és legfontosabb lépés, hogy megtaláld a számodra tökéletes méretet – egy hosszabb fogyókúra, a szülés és a szoptatás, de akár két-három pluszkiló is nagyobbá vagy kisebbé teheti kebleidet! Évente legalább egyszer ellenőrizd le, hogy nem változtak-e a méreteid: két helyen kell megmérned a felsőtested körméretét: a mellcsúcsod magasságában, illetve közvetlenül a melled alatt! Írd le egy papírra a két számot, ezeknek a különbsége határozza meg ugyanis a kosár méretét, vagyis azt, hogy A, B, C, D, E vagy G kosaras darabot kell vásárolnod. A mell alatti körméret a másik fontos adat, ez alapján döntheted el, hogy 70, 75 vagy nagyobb melltartó való neked!
Tipp: Soha ne vásárolj úgy melltartót, hogy nem próbálod fel – a más-más gyártmányú, de azonos méretű melltartók között akár nagy eltérés is lehet!

0020756_1.jpg ()

2. lépés: találd meg a megfelelő fajtát!

Akár túl kicsi, akár túl nagy, esetleg petyhüdt melleid vannak, egy jó melltartó csodákat művelhet! Ha kis méretekkel rendelkezel, válaszd a push-up fazont, ezzel akár negyed-fél méretnyit is csalhatsz! Bátran viselhetsz ezen kívül pántnélküli és varrásnélküli darabokat is, amelyek praktikusak szoros pólókhoz, csőtophoz és estélyi ruhákhoz is! Ha ellenben nagyok a kebleid, mindenképpen merevítős, pántos melltartót vásárolj, ám figyelj oda arra, hogy a kosarak és a merevítő ne nyomja le a melleidet!
Tipp: Testmozgáshoz mindig viselj sportmelltartót, amely akkor is jól támasztja meg a melleidet, ha komoly fizikai terhelésnek van kitéve a tested. Egész nap azonban nem érdemes ezt a fajtát hordanod, ugyanis nem ad olyan szép formát, mint egy merevítős darab.

3. lépés: próbálj fel több fazont is!

Mindenképpen próbálj fel több fazont és méretet is, csak így találhatod meg a tökéletes melltartót! Minden alkalommal tesztelt le, hogy biztos jó-e a méret: emeld fel a karjaidat, és nézd meg, hogy nem buggyannak-e ki a kebleid oldalt, alul vagy felül! Ezután hajolj előre – a jó méretű melltartó ilyen testhelyzetben sem engedi kicsúszni a melleidet, viszont tökéletesen illeszkedik rájuk!
Tipp: Melltartóvásárláshoz soha ne válassz olyan napot, amikor menstruálsz – ilyenkor megduzzadhatnak, feszesebbé válhatnak kebleid, így nem tudod kiválasztani a jó méretet!

4. lépés: találd meg a legdivatosabb melltartót!

Ha még fehérneműben is trendi szeretnél lenni, akkor vásárolj pasztellszínű, hímzett, szaténmasnikkal megbolondított melltartót, a 2009-es fehérneműdivatban a romantika van a középpontban. Nyugodtan viselhetsz fehér, fekete és vörös fehérneműt is, ezek igazi klasszikusok, amelyek soha nem mennek ki a divatból. Sőt, idén az élénk színek is hódítanak, a sötét rózsaszín, a kék és a zöld árnyalatai közül is bátran válogathatsz! Arra viszont mindig figyelj oda, hogy az alsód és a melltartód azonos színű és stílusú legyen!
Tipp: Gondold át, hogy milyen alkalmakkor fogod viselni a melltartódat – ha a kedvesedet akarod meghódítani, akkor vásárolj egy csipkés fűzőt, amely tökéletes alakot varázsol, ráadásul ultra szexi.

Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X