Főoldal > EGÉSZSÉG > 3 dolog, ami még a szexnél is jobb

3 dolog, ami még a szexnél is jobb

párkapcsolatszexszexualitás
0

Írta: and

Egy kiadós alvás után bevásárlókörút az akciókkal csábító üzletekben, majd finom ebéd, végül édes hancúrozás a kedvessel. Ha számodra is így néz ki egy tökéletes nap, akkor te is azok közé tartozol, akik szerint nem a szex a legjobb dolog az életben. Hogy miért csalogat egyre kevesebbszer a hálószoba? Mert a szex néha macerás, és […]

Egy kiadós alvás után bevásárlókörút az akciókkal csábító üzletekben, majd finom ebéd, végül édes hancúrozás a kedvessel. Ha számodra is így néz ki egy tökéletes nap, akkor te is azok közé tartozol, akik szerint nem a szex a legjobb dolog az életben. Hogy miért csalogat egyre kevesebbszer a hálószoba? Mert a szex néha macerás, és legalább két ember kell hozzá. Ráadásul ha nem megfelelő az időzítés, akkor kudarccal végződhet. Nem csoda, hogy másban keressük, illetve találjuk is meg a kielégülést. Kíváncsiak voltunk, mi lehet az, ami az izzasztó együttléteknél is nagyobb élvezetet jelent.

Aranyérmes alvás

Gondoltad volna, hogy szívesebben használjuk alvásra a hálószobát, mint duhaj szex-csatákra? Pedig így van! És nem azért, mert inkább más helyszínen esünk egymásnak a párunkkal, hanem mert egyszerűen lusták vagyunk a testi szerelemre. Annyira pörgünk, annyira kimerültek vagyunk, hogy ha van egy kis szabadidőnk, akkor azt inkább pihenéssel töltjük, és nem fárasztjuk magunkat lepedőakrobata mutatványokkal. Főleg azok vallják, hogy az életben nincs jobb dolog az édes szunyókálásnál, akik rendszertelen életmódot folytatnak: hajnalban kelnek, állandóan túlóráznak, hétvégén is dolgoznak. A ritmustalan, kiszámíthatatlan munkarend minden erőnket kiszívja, ezért vagyunk úgy vele, hogy a napi 4-5 szabad óránkban szívesebben bújunk az illatos ágyneműbe, mint kedvesünk karjaiba.
Tipp: Nem kell kétségbeesned, ha már a negyedik szexmentes hetet karcolod be a naptáradba. Valószínűleg te is non-stop üzemmódra kapcsolt robotként éled az életed, de így is van megoldás! Minden hétre ütemezz be legalább két olyan napot (például a hétvégét), amit szigorúan munkamentesen töltesz. Az egyiken tökéletesen aludd ki magad, a másikat használd arra, hogy feltöltődsz a pároddal…

0021161_1.jpg ()

Ezüstérmes vásárlás

Nagy valószínűséggel csak azok vitatják, hogy a vásárlás az élet legkiválóbb találmánya, akiket tökéletes szexuális élettel ajándékozott meg a sors. Legtöbbünk azonban imád a leértékelésekkel csalogató üzletek között kószálni, és valóban leírhatatlan örömérzetet él át, ha csak egyetlen szuper darabot is beszerzett. A férfiakra jellemző, nőkre irányuló vadászösztön bennünk inkább megfogható, megvehető dolgok iránt ébred fel. Akik őszintén vallják, hogy csakis vásárlással jutnak el a csúcsra, azok azt is elismerik, hogy szerelmi életük csapnivaló. Az élvezet nehézkes elérése, a partner figyelmetlensége, az önbizalomhiány és testünk elégtelen ismerete – ezek azok a tényezők, amelyek a hálószobából inkább a próbafülkébe csábítanak.
Tipp: Ha te is azok közé tartozol, akik hamarabb érzik át a gyönyört egy butikban, mint a franciaágyban, akkor ideje sorra venni: Tudod-e igazán, mire vágysz? Mi esik jól neked? Mi az, ami elől a vásárlásba menekülsz? Fogalmazd meg a válaszokat a lehető legpontosabban, és határozottan tálald partnerednek. Ha szingli vagy, csak olyan férfi mellett horgonyozz le, aki meg tudja adni neked azt, amire szükséged van.

Bronzérmes evés

Bármilyen hihetetlenül hangzik, vannak, akik inkább lázba jönnek egy ízletes sülttől, mint egy határtalan hempergéstől. Az evés a legtipikusabb pótcselekvés, amihez megint nincs szükség partnerre, bár köztudomású, hogy egyedül enni nem az igazi. Mégis sokan – többségében nők – mondjuk, hogy az életöröm-listánkon előrébb van egy-egy kiadós ebéd, mint az esti privát tornaórák a partnerrel. Nemcsak alternatív örömforrásról, de a feszültség levezetéséről is szól, mikor mindenfélét magunkhoz veszünk a hűtőből, vagy épp a legszükségtelenebb csemegéket tesszük a kosarunkba nagybevásárláskor.
Tipp: Azzal még nincs baj, ha rajongasz a finomságokért, ha őszinte élvezettel ízleled az étkeket. Onnantól aggasztó a helyzet, mikor már nemcsak a bánatodat fojtod egy nagy zabálásba, hanem a napod csúcspontjává válik az étkezés. A hízásveszélynél nincs nyomósabb érv, hogy leszokj erről. Próbáld jobban lefoglalni magad: a szüntelen evés vagy az az utáni sóvárgás a túl sok szabadidőből is fakadhat.

Bizonyítottan mást választunk

Nemrég egy felmérés is bizonyította, hogy az emberek többsége nem a szexben látja a boldogságot, egészen pontosan csak minden negyedik magyar gondolja a világ legjobb dolgának a szeretkezést – mondja Bognár Ákos, a felmérést készítő Image Factory
kreatívigazgatója. „A tanulmányunk bizonyította azt is, hogy egyre kevesebbet szeretkeznek az emberek, és inkább más elfoglaltságot keresnek maguknak. Nemcsak a karrierépítés és a stresszes élet, a létbizonytalanság tolja el a hangsúlyt a szexről, hanem a rengeteg alternatív programlehetőség is. Minél több elfoglaltság közül választhatunk, annál kevesebb az esély, hogy a szex mellett döntünk” – avat be a részletekbe Ákos. A szexológus más oldalról közelíti meg a kérdést. Szerinte a probléma abból fakad, hogy nem megfelelően készítenek fel minket a szexuális életre. Így aztán nehezen tanuljuk meg, hogyan hozhatjuk ki a maximumot egy-egy együttlétből, ha pedig nem sikerül, akkor inkább máshol vigasztalódunk.

A témáról bővebben a Maxima magazin 18. számában olvashatsz!

 

 

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X