Főoldal > EGÉSZSÉG > Emberi súlyvégletek: az óriáscsecsemőtől a minifelnőttig

Emberi súlyvégletek: az óriáscsecsemőtől a minifelnőttig

felnőttgyerekminifelnőttóriáscsecsemősúly
0

Írta:

A kis lény floridai kislány, már két és fél éves, és anyja terhességének – egy nap híján – 22. hetében született 2007 februárjában 28 dekás súllyal. Ami a felnőttek világát illeti, az ólomsúly eddigi abszolút bajnoka 630 kilót nyomott “csúcssúlyában”, bár ez csak becslés, mert nem tudták mérlegre tenni. Ő is amerikai, férfi, és két […]

A kis lény floridai kislány, már két és fél éves, és anyja terhességének – egy nap híján – 22. hetében született 2007 februárjában 28 dekás súllyal.

Ami a felnőttek világát illeti, az ólomsúly eddigi abszolút bajnoka 630 kilót nyomott “csúcssúlyában”, bár ez csak becslés, mert nem tudták mérlegre tenni. Ő is amerikai, férfi, és két további rekord birtokosa: a legtöbbet fogyó emberé – közel 4 mázsát “dobott le” magáról -, és a legnagyobb súlykülönbségű házaspár nehezebbik fele. Neje – jó ideje özvegye – 50 kiló körüli, azaz 12-szer kisebb tömegű volt férjénél, aki 42 évesen 1983-ban halt meg. 

A nők tonnadonna mezőnyében is egy amerikai hölgyé a csúcs: 545 kilót nyomott. 34 évesen halt meg, 2006-ban.

A másik véglet egy mexikói nő, ő még 3 kilós sem volt felnőtt korára, és mindössze 54 centi magasra nőtt. Cirkuszban mutogatták, a lábikrája alig volt vastagabb egy átlagos hüvelykujjnál, felnőtténél persze. 1890-ben halt meg, ám hogy hány évet élt, arra nem tért ki a BBC brit sajtóorgánum.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X