Főoldal > EGÉSZSÉG > Hisztizik a pasid? Így hűtsd le!

Hisztizik a pasid? Így hűtsd le!

férfipárkapcsolatszexualitás
0

Írta: and

Az érzelmi gombok nyomkodása, azaz a te tesztelésed bizony patinás férfiszokás, ami sok mindenre alkalmas. Többek között arra, hogy párod felhívja magára a figyelmedet. Ne várd el egy férfitól se, hogy egy pocsék nap után kijelentse: kényeztetésre és babusgatásra van szüksége. Szép is lenne! Ehelyett elkezd kötözködni, piszkálódni – ha nőből lenne, simán azt mondanánk, […]

Az érzelmi gombok nyomkodása, azaz a te tesztelésed bizony patinás férfiszokás, ami sok mindenre alkalmas. Többek között arra, hogy párod felhívja magára a figyelmedet. Ne várd el egy férfitól se, hogy egy pocsék nap után kijelentse: kényeztetésre és babusgatásra van szüksége. Szép is lenne! Ehelyett elkezd kötözködni, piszkálódni – ha nőből lenne, simán azt mondanánk, hisztizik. Ha te erre érdemben reagálsz, azaz felhúzod magad, már el is érte, amit akart… Az érzelmi reakció ugyanis ajándék a férfinak akkor is, ha negatív. De nézzük csak végig, miért és hogyan provokál!

Ne dőlj be neki!

Néhány pasi úgy tesz, mintha képtelen lenne bizonyos dolgokat tisztességesen megcsinálni, hogy a nő legyen kénytelen a tettek mezejére lépni helyette. Jó kis trükk! Szándékosan végez rettenetes munkát, legyen szó akár mosogatásról, mosásról vagy vasalásról, és mindezt csak azért, hogy soha az életben többet ne kérd meg rá – plusz a letolás miatt legyen oka duzzogni, megsértődni, hisztizni. Alig várja tehát, hogy szembesülj az eredménnyel, és nekitámadj. Ha kritizálni mered, azonnal rávágja: „Rendben. Ha szerinted nem jó, csináld meg te.” Már be is rúgtad magadnak az öngólt. Ha el akarod kerülni, hogy minden a te nyakadba szakadjon, szokás szerint megint női fortélyhoz kell folyamodnod.
Hogyan kezeld?
A stratégiai tehetetlenség tényleg hasznos tud lenni, és gyakran beválik, ha nem látsz át a szitán. Ha azt akarod, hogy ő menjen el mondjuk bevásárolni, célozd meg az egóját. Mutasd meg neki, hogy lehet a te hősöd. Majd, akármilyen hibásan is teljesített, dicsérd meg, és konstatáld az igyekezetét. A hanghordozásodra különösen ügyelj – a férfi ugyanis először a hangszínre figyel, csak aztán arra, amit mondasz. Ha tehát a hangod érzelmileg túlfűtött, azonnal lenyomja a némítás gombot. Ilyen állapotban nincs esélyed, hogy bármit is megértess vele.

0021285_1.jpg ()

Menj bele a játékba!

Minden nő másra érzékeny, úgyhogy le kell téged tesztelnie. Felpakolja például a sáros bakancsát az előszobapolcodra, mond valami felháborító pimaszságot, és így tovább. Szekál, provokál, beszól, vagy úgy is mondhatjuk, kóstolgat. Szerinte ez egyfajta érzelmi kiképzés, és a vonzalom kimutatásának egyik férfias formája. Mint amikor az általános iskolában a fiúk húzogatják a lányok haját. Szóval tulajdonképpen hízelgőnek kellene tekintenünk ezt a jelenséget, mivel így adják tudtunkra, hogy kedvelnek bennünket.
Hogyan kezeld?
A nők többségének fogalma sincs arról, hogy ha megvan a magához való esze és a saját véleménye, akkor ezzel kivívhatja a férfiak bizalmát és megbecsülését. Csak azért provokál, hogy visszavágj, hogy megvédd magad. Ez neki izgalmas és szórakoztató játék, vedd annak te is, és kezeld kellő humorral.

Figyelj a jelekre!
1. Így követeli ki a figyelmet
Tulajdonképpen csak azért bosszant fel, mert egy kis törődésre vágyik. Ezt a játékot a pasik már gyermekkorban elsajátítják: a rosszalkodó lurkó sokkal több figyelmet kap, mint amelyikkel semmi gond nincs. A motiváció már ekkor is ugyanaz: a dorgálás is jobb a semminél.
2. Érzelmi biztosítékra vágyik
Igen ritkán hangzik el egy férfi szájából az a kérdés, hogy: „ugye szeretsz?” Sokkal jobb módszere van ennek kiderítésére, hiszen egy pasihisztivel kiprovokált érzelmi reakció jóval hitelesebb választ ad, mint a sablonos „persze hogy szeretlek” szöveg.
3. Teszteli a pozícióját
Bizony, néha tudatosan tesztelnek bennünket, hogy kiderítsék, hányadán is állnak velünk. Az érzelmeink intenzitásából aztán kikövetkeztetik, mennyire fontos nekünk ez a kapcsolat. Ha idegesek leszünk bosszantó viselkedésük miatt, tudni fogják, hogy hatalmuk van felettünk.
3. Teszteli a pozícióját
Bizony, néha tudatosan tesztelnek bennünket, hogy kiderítsék, hányadán is állnak velünk. Az érzelmeink intenzitásából aztán kikövetkeztetik, mennyire fontos nekünk ez a kapcsolat. Ha idegesek leszünk bosszantó viselkedésük miatt, tudni fogják, hogy hatalmuk van felettünk.
4. Kíváncsi, meddig mehet el
Pontosan úgy próbálgatja a kapcsolat határait, ahogy az új autója gyorsulási paramétereit. Ahhoz, hogy teljes képet kapjon választottjáról, tudnia kell, meddig mehet el. Ha már füstölnek a kerekek, akkor rá kell lépni a fékre.
5. Sárkányteszt
Azért játssza el a hisztit, hogy megtudja, milyen vagy, amikor a legrosszabb formádat hozod, vagy ha bántanak. A férfiak ugyanis rettenetesen félnek attól, hogy leragadnak egy szörnyű nőnél, aki nyomorulttá teszi az életüket.

A témáról bővebben a Maxima magazin 19. számában olvashatsz!

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X