Főoldal > EGÉSZSÉG > Várandósan is topformában – Bőrápolási tippek Béres Alexandrától

Várandósan is topformában – Bőrápolási tippek Béres Alexandrától

Béres Alexandrabőráőpolásszépségterhesség
0

Írta:

Szandi mottója: “A bőrápolás számomra a sportnál kezdődik”– Szandi legszívesebben habfürdőzéssel kényezteti magát, de ezt a babavárás időszaka alatt óvatosan kell tennie. – Az első három hónapban kerülni kellett a habfürdőzést a fertőzések miatt és azt is mondják, hogy a várandósság vége felé a fürdőzés beindíthatja szülést, a köztes időben azonban az egyik legkellemesebb dolog. Otthoni átalakítások […]

Szandi mottója: “A bőrápolás számomra a sportnál kezdődik”

– Szandi legszívesebben habfürdőzéssel kényezteti magát, de ezt a babavárás időszaka alatt óvatosan kell tennie.

– Az első három hónapban kerülni kellett a habfürdőzést a fertőzések miatt és azt is mondják, hogy a várandósság vége felé a fürdőzés beindíthatja szülést, a köztes időben azonban az egyik legkellemesebb dolog. Otthoni átalakítások miatt éppen teltház van a fürdőszobánkban, így most sehogysem tudok habfürdőzni. Örülök, ha egyáltalán bejutok a fürdőszobába, gyorsan bemászom a kádba és lezuhanyozom. A keringésnek ez nagyon jót tesz és jól is esik.

- Várandósan is fontos számodra a bőrápolás. Milyen szépítő praktikákat követsz?

 Sokan azt gondolják, hogy nyáron, mikor a legcsinosabbak, legszexisebbek akarunk lenni, akkor törődünk magunkkal leginkább, szerintem a várandósság alatt ez fokozottan igaz. Többször kell zuhanyozni, hiszen a pluszkilók miatt az ember jobban izzad, a pocak, popsi, comb, mell bőrápolása különös figyelmet kíván. Ahogy növekszik a pocak, gondoskodni kell róla, hogy rugalmas maradjon a bőr.  Én erre Shea vajas termékeket használok, amik jól hidratálnak és nem tartalmaznak illatanyagokat. Parfümöt továbbra is fújok magamra, mert nem zavarnak az illatok, de a babának nem tesz jót, ha túlzásba visszük az illatozást. Sminkszerekből a már bevált allergiamentes termékeket kenem fel, hajfestékből viszont csak a legszükségesebb, minimális mennyiséget.

– Várandósan változik a bőr, haj, körmök minősége. Te milyen különösebb változást tapasztaltál magadon?

– Nálam a haj és a körmök nagyon gyorsan nőttek kezdetben, ez valószínűleg a vitaminokon is múlik. Babavitamint, kálciumot, magnéziumot, C-vitamint szedek, a folsavat már abbahagytam. Azt tanácsolom, hogy ezekről kérje ki mindenki orvosa véleményét!

– Az arcbőr a kismamáknál várhatóan szebb, ragyogóbb, mint korábban, ez valószínűleg a kis plusz víz miatt van, amit visszatart a szervezet – a bőr jobban hidratált, kitisztul.

– A bőrápolás számomra nem a fürdést és a kenegetést jelenti elsősorban, hanem sokkal inkább a sportnál kezdődik! Annak ellenére, hogy fáradékonyabb vagyok, még mindig heti háromszor fél órát edzek taposógépen. Ez a gyakorlat fokozza legjobban a vérkeringést, elszállítja a salakanyagokat, gyönyörűvé varázsolja a bőrünket. „Átlagos” kondiban lévő kismamák is sikerrel alkalmazhatják, hiszen a sebességen, intenzitáson múlik, hogy ki, mennyi ideig bírja. A beállításokhoz érdemes segítséget kérni. Az eredményességhez szükséges a heti három alkalom, de ez tartható. Én most kezdem érezni, ha előredőlök taposás közben már kényelmetlen a pozíció, ezért inkább fogom a kart – ugyanígy mindenki látni fogja, mi esik jól neki, és tapasztalja majd a jó eredményt.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X