Főoldal > EGÉSZSÉG > Így hódíthatod vissza az expasit!

Így hódíthatod vissza az expasit!

expasipárkapcsolatszakításszerelemvisszahódítás
0

Írta:

Pedig eleinte minden olyan szép volt, mondogatod magadban. Ne szomorkodj tovább, ha elhagyott a párod - itt az ideje, hogy tégy is valamit a kapcsolatotokért! Lássuk, milyen szabályokat kell betartanod! 1. lépés: Légy higgadt! Próbáld magad egyenesbe hozni a szakítás után! Nyugodtan zokogj a barátaid vállán, olvasgasd át az egykori szerelmes leveleket, és sajnáld magad, de […]

Pedig eleinte minden olyan szép volt, mondogatod magadban. Ne szomorkodj tovább, ha elhagyott a párod - itt az ideje, hogy tégy is valamit a kapcsolatotokért! Lássuk, milyen szabályokat kell betartanod!

1. lépés: Légy higgadt!

Próbáld magad egyenesbe hozni a szakítás után! Nyugodtan zokogj a barátaid vállán, olvasgasd át az egykori szerelmes leveleket, és sajnáld magad, de három-négy nap után térj vissza a hétköznapokba, és próbáld elterelni a figyelmedet a szakításotokról. Vesd bele magad a munkába, járj szórakozni az ismerőseiddel, és foglalkozz többet önmagaddal: menj el fodrászhoz, kozmetikushoz, masszázsra vagy vedd meg magadnak azt a ruhát, ami után régóta áhítozol! A cél az, hogy jobban érezd magad!
Mit ne tégy?
Bármennyire is hiányzik a volt pasid, ne küldözgess neki smseket, emaileket vagy leveleket – azzal, hogy ráakaszkodsz, csak még távolabb taszítod magadtól! Hadd tudja meg, milyenek a mindennapok nélküled: ha még szeret, ez a pár nap meggyőzi majd arról, hogy nem tud nélküled élni, ha pedig már tényleg lezárta magában a kapcsolatotokat, legalább büszkén állsz odébb!

0021814_1.jpg ()

2. lépés: Érezd jól magad nélküle is!

Nincs is annál fájóbb dolog, mint ha az exed azt látja, hogy te tökéletesen érzed magad nélküle is - ezért  tégy úgy, mintha minden rendben lenne! Persze nem kell túlzásba vinned, de ne lássa mindenki rajtad, hogy összeroppantál: menj el szórakozni a barátnőiddel, csípd ki magad, légy ellenállhatatlan! Abban biztos lehetsz, hogy a híred eljut az expasidhoz is!
Mit ne tégy?
Ne próbáld őt féltékennyé tenni: azzal semmit sem érsz el, ha a szakítás után pár nappal már egy másik pasi oldalán villogsz! Vagy azt hiszi rólad az ez, hogy nem is szeretted őt annyira, ha ilyen gyorsan túltetted magad a szakításon, vagy az első pillantásból tudni fogja, hogy csak színészkedsz – lássuk be, egyik sem túl jó!

3. lépés: Légy kedves és elérhetetlen!

Ha „baráti” találkozóra hív, fogd vissza magad: akármennyire is hiányzott neked, ne ugorj a nyakába, és ne kezdd el neki részletezni, hogy mennyire rossz nélküle az életed! Légy egy kicsit elérhetetlen, ez ugyanis a pasik többségében felkelti a vadászösztönt! Próbáld leplezni a feszültségedet, inkább légy humoros és kedves – idézzetek fel néhány közös emléket, nevessetek nagyokat a közös ismerőseiteken! Ne maradj túl sokáig, és ne kezdeményezz újabb „nem-randit”, hiszen ha benne újra fellobbant benne a láng, biztosan keresni fog!
Mit ne tégy?
Soha ne könyörögj, hogy fogadjon vissza – ennél megalázóbb dolog nincs is egy nő számára! Bármennyire is fáj a szakítás, legyen benned tartás, ne panaszkodj, és semmiképpen se fenyegesd őt azzal, hogy kárt teszel magadban!

4. lépés: Tisztázzátok, mi romlott el!

Ha sikerült is visszahódítani egymást, akkor se ugorjatok egyből fejest az ágyba és a közös programokba – annak érdekében, hogy a könnyes egymásra találásból ne legyen megint szakítás, tisztáznotok kell, mi romlott meg a kapcsolatotokban. Higgadtan beszéljétek át, min kell mindenképpen változtatnotok, mire kell jobban odafigyelnetek. Próbáld magadban félretenni a sértettséget, légy őszinte vele, és adj kettőtöknek még egy esélyt!
Mit ne tégy?
Ne emlékeztesd őt folyton arra, milyen fájdalmat okozott neked azzal, hogy szakított veled! Ugyanígy nem érdemes emlegetned az „előző kapcsolatotokban” elkövetett hibáit sem – minek is, hiszen új lappal kezdtetek, nem?

Szakítós tiltólista – ami tényleg tilos
– Soha ne zsarold az expasit azzal, hogy kárt teszel magadban, vagy kárt okoz neki: ezzel egy rövid időre ugyan sakkban tudod őt tartani, de egyben végleg meg is utáltatod magad!
– Ne zaklasd a rokonait és a barátait: ne kérd meg a legjobb haverját, hogy közvetítsen közöttetek, az anyukáját pedig végképp ne! Ez mind neked, mind a közvetítő személyének nagyon kellemetlen, ráadásul felesleges is. Ha már nem szeret téged, senki nem tudja arról meggyőzni őt, hogy márpedig te vagy számára a főnyeremény!
– Ne tervezd a bosszút: persze számtalan módon vághatnál vissza neki, például összejöhetnél a legjobb barátjával vagy leégethetnéd őt a barátai előtt, de ne tedd! Gondolj az együtt töltött időre – megérdemli, hogy kibabrálj vele?


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X