Főoldal > EGÉSZSÉG > Megdöbbentő! Csigák a ráncok ellen!

Megdöbbentő! Csigák a ráncok ellen!

csigakozmetikaszépség
0

Írta:

Megszokhattuk már, hogy a kozmetika világában soha nem szünetel az új, még hatékonyabb alapanyagok iránti kutatás. A munka új felfedezettje ezúttal Spanyolországból érkezik hazánkba, anyaga − többek között − pedig nem más, mint egy elterjedt csigafajta, a Helix Aspersa (Pettyes Éticsiga) nyálkája. Az anyagot a természetgyógyászatban korábban is használták a sebgyógyításra, kozmetikai felhasználására azonban csak […]

Megszokhattuk már, hogy a kozmetika világában soha nem szünetel az új, még hatékonyabb alapanyagok iránti kutatás. A munka új felfedezettje ezúttal Spanyolországból érkezik hazánkba, anyaga − többek között − pedig nem más, mint egy elterjedt csigafajta, a Helix Aspersa (Pettyes Éticsiga) nyálkája. Az anyagot a természetgyógyászatban korábban is használták a sebgyógyításra, kozmetikai felhasználására azonban csak az utóbbi időkben került sor.

Mint kiderült, az állatkák váladéka igen gazdag proteinekben, a regenerálódást serkentő allantoinban, vitaminokban, enyhe hámlasztó hatású alfahidroxisavakban, ásványokban és nyomelemekben. Ezek mellett tartalmazza a kiválóan hidratáló mucopoliszaharidokat (ettől csúszik a nyálka), valamint a proteáz enzimeket, melyek gátolják a kollagén lebomlását.

Mindezen tulajdonságai miatt fejlesztette ki csiganyálka alapú, aloe vera kivonattal vegyített készítménycsaládját a spanyol kozmetikai cég. Az arckrémből, ránctalanító-foltcsökkentő arcszérumból, testápolóból és kézkrémből álló természetes kozmetikumok mindegyikére igaz, hogy táplálják és hidratálják a bőrt. Klinikai vizsgálatok igazolják továbbá, hogy a használat során a ráncok mélysége, hossza és száma is javulást mutat, valamint halványodnak, eltűnnek a különböző pigment alapú foltok, elszíneződések is. A készítmények természetes alapanyagúak és parabénmentesek, ami kizárja az allergiás reakciók kialakulását.

A cég közleményében leszögezi, a kozmetikumok teszteléséhez nem használnak állatokat, és a nyálka összegyűjtése során sem esik a csigáknak semmi bántódása.

Forrás: Gold Communications sajtóközleménye


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X