Főoldal > EGÉSZSÉG > A 4 legkiábrándítóbb szakítós szöveg

A 4 legkiábrándítóbb szakítós szöveg

párkapcsolatszakításszerelem
0

Írta:

„Maradjunk barátok”, „Te túl jó vagy nekem”, „Még túl fiatal vagyok egy komoly kapcsolathoz” – ugye veled is közölték már így, hogy vége a kapcsolatotoknak? De vajon mi állhat az elcsépelt szakítós mondatok hátterében? „Legyünk inkább barátok” Igazi klasszikus szakítós duma, aligha akad olyan nő vagy férfi, aki legalább egy kapcsolatát ne ezzel az igencsak […]

„Maradjunk barátok”, „Te túl jó vagy nekem”, „Még túl fiatal vagyok egy komoly kapcsolathoz” – ugye veled is közölték már így, hogy vége a kapcsolatotoknak? De vajon mi állhat az elcsépelt szakítós mondatok hátterében?

„Legyünk inkább barátok”

Igazi klasszikus szakítós duma, aligha akad olyan nő vagy férfi, aki legalább egy kapcsolatát ne ezzel az igencsak elcsépelt mondattal zárta volna le. Az „ugye azért barátok maradunk?” kérdést valójában senki nem gondolja komolyan: egy hosszabb és érzelmekkel teli párkapcsolat után ugyanis legalább pár hónapnak, rosszabb esetben egy-két évnek is el kell telnie, hogy valóban barátként tudjon egymásra tekinteni két volt szerelmes.
Tipp: a „legyünk inkább barátok” szöveg nemcsak felesleges, de később sok-sok bosszúságot is okozhat – az expasid erre az ígéretre hivatkozva kereshet téged a szakítás után, és próbálhat „barátként” újra összemelegedni veled. Ezért légy inkább őszinte, és mondd el neki, hogy szerinted pár hónapig egyáltalán nem kellene találkoznotok és beszélnetek, csak így heverhetitek ki mindketten a szakítást.

„Túl jó vagy nekem, te jobbat érdemelsz”

Ha már jó néhány párkapcsolat és exbarát van a hátad mögött, valószínűleg te is sokszor hallottad a „te túl jó vagy nekem, jobbat érdemelsz” frázist. Sajnos ezt a szöveget annyira gyakran használják a gyors és fájdalommentes szakításra vágyó férfiak és nők, hogy nagy valószínűséggel eszedbe sem jut elhinni, hogy akár igaz is lehet. Pedig előfordulhat, hogy a párod tényleg úgy érzi, hogy nem tud mindent megadni neked – legyen az érzelem, odafigyelés vagy éppen közösen eltöltött idő.
Tipp: gyorsan utánajárhatsz annak, hogy komolyan gondolja-e a párod a „te jobbat érdemelsz” szöveget. Egyszerűen kérd meg őt, hogy fejtse ki bővebben, szerinte mi hiányzik a kapcsolatotokból, és miért nem lehet ő ideális társ számodra. Ha valódi problémákat említ, beszéljétek át, hogy tudtok-e rajta változtatni – ha viszont nem tud konkrét dolgokat mondani, szinte biztos lehetsz abban, hogy csak „fájdalomcsillapítónak” szánta ezt a mondatot.

0022417_1.jpg ()

„Nem látom, hova vezet a kapcsolatunk”

Egy újabb „nesze semmi, fogd meg jól” típusú szakítós mondat, amely önmagában szinte semmi támpontot nem ad ahhoz, hogy kiderítsd, szerinte mi okozta a kapcsolatotok megromlását. Ezért ne hagyd, hogy ennyivel lezárja az együtt töltött hónapokat vagy éveket, faggasd ki arról, pontosan mire gondol. A „nem látom, hova vezet a kapcsolatunk” szöveg hátterében ugyanis valós ok is meghúzódhat: lehetséges, hogy a másik már jó ideje összeköltözést, eljegyzést, házasságot, esetleg babát szeretne, te viszont egyelőre nem tervezel hosszú távra.
Tipp: őszintén beszéljétek át, ki mit szeretne kezdeni az életével a következő öt-tíz évben. Ha igazán szeretitek egymást, próbáljatok kompromisszumot kötni, de ha nagyon eltérőek a céljaitok, lehetséges, hogy tényleg a szakítás a legjobb megoldás.

„Még túl fiatalnak tartom magam egy komoly kapcsolathoz”

Félig igaz, félig nem – ilyen a „túl fiatalnak tartom magam egy komoly kapcsolathoz” szakítós szöveg. Annak, aki így vet véget egy párkapcsolatnak, nagy valószínűséggel nem a korával van baja, hanem inkább az érettséggel: egyszerűen úgy érezheti, hogy még túl kíváncsi a többi nőre ahhoz, hogy egyvalakihez kösse az életét. És sajnos abban is biztos lehetsz, hogy az érzelmei sem olyan erősek már, mint a szerelmetek elején, különben nem hiányolná a szerelmi kalandozásokat.
Tipp: ilyenkor nincs más megoldás, mint elengedni a párodat, és várni – az első pár hétben úgyis kiderül, hogy a kíváncsiság vagy az irántad érzett szerelme az erősebb. Ha pedig újra kopog az ajtódon, és könyörög azért, hogy fogadd vissza, csak rajtad múlik, hogy hogyan döntesz.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X