Főoldal > EGÉSZSÉG > Így sminkelj különleges helyzetekben!

Így sminkelj különleges helyzetekben!

kozmetikasminkszépség
0

Írta: and

Egy szakértő csapatot hívtunk össze, hogy megtudjuk, hogyan lehet úgy sminkelni, hogy az szinte ne is látsszon, mégis megszépítsen, ráadásul biztosan a helyén maradjon. Tombor Sarolta sminkmester, Simon Lucia sminkes és Herrer Dóra sminkes-kozmetikus adtak hasznos tippeket. Lenyűgöznéd az edzőt? Vagy csak a karikáidat szeretnéd eltüntetni, hogy aerobikóra alatt ne hüledezz folyton azon, milyen fáradt […]

Egy szakértő csapatot hívtunk össze, hogy megtudjuk, hogyan lehet úgy sminkelni, hogy az szinte ne is látsszon, mégis megszépítsen, ráadásul biztosan a helyén maradjon. Tombor Sarolta sminkmester, Simon Lucia sminkes és Herrer Dóra sminkes-kozmetikus adtak hasznos tippeket.

Lenyűgöznéd az edzőt?

Vagy csak a karikáidat szeretnéd eltüntetni, hogy aerobikóra alatt ne hüledezz folyton azon, milyen fáradt arc néz rád vissza a tükörből? Ha ügyes vagy, egy kevés kencével tréningezéshez is megszépítheted az arcod.
1. Bármennyire is szeretnél egyenletes bőrszínt, az alapozó rossz választás ilyenkor. Elég kellemetlen, amikor elkezdesz izzadni, és csíkokban olvad le rólad a festék, vagy az egész a törülközőn köt ki. Lucia szerint bőven elég, ha korrektorral eltünteted a hibákat, abból nem lehet gond.
2. Bár úgyis hamar kipirulsz a mozgástól, ha már kezdéshez is egy kis egészséges üdeséget szeretnél az arcodra varázsolni, krémes arcpírt vagy speciális pirosító tintát válassz, ezek biztosan az arcodon maradnak akkor is, ha izzadsz. Lucia szájfényből is a tintákat javasolja, ezek nem hagynak zsíros érzést az ajkakon, nem kenődnek el és tartósak.
3. Egy kis szempillaspirál (vízálló), szemhéjceruza (szintén vízálló), szemhéjpúder (krémes állagú) szóba jöhet, de azért ne vidd túlzásba!

0022146_1.jpg ()

Farkasordító hideg van?

Hidegben legszívesebben ki sem dugnánk az orrunkat a meleg szobából. (Kivéve, ha mondjuk síelésről van szó, de olyankor aztán tényleg nem látszik szinte semmi az arcunkból, úgyhogy nincs is mit sminkelni.) A széltől kipirosodik az orr, könnyezik a szem, az érzékeny bőrűek arcán piros foltok is megjelenhetnek.
1. Lucia szerint jól jöhet ilyenkor a vízálló szempillaspirál, ha hajlamos vagy a könnyezésre. Arra is figyelj, hogy az arcápoló szereidben minél kevesebb illatanyag és tartósítószer legyen, mert a hideg sokaknak érzékenyebbé teszi a bőrét. Rúzsból, ajakápolóból olyat válassz, ami kifejezetten tápláló, krémes összetételű, és nincs benne paraffin.
2. Használj a bőrtípusodnak megfelelő alapozót, és alá vigyél fel arckrémet is – javasolja Dóra. Így elkerülheted, hogy mire beérsz a munkába, a bőröd magába szippantsa az alapozót.
3. Akkor is használj fényvédőt, ha éppen nem süt a nap – ajánlja Saci. Zsírosabb állagú, mint a normál nappali krémek, ezért hatékonyabban óvja a bőröd. Télen egyébként is érdemes a hidratáló nappali krémet éjszaka használni (hogy a fűtött, száraz levegőjű szobában elég nedvességet kapjon a bőr), a gazdagabb éjszakai krémet pedig nappal.

Titkolnád, hogy kozmetikusnál jártál?

Ha bejelentkeztél egy alapos arctisztításra, de utána még meg kell jelenned valahol, a piros pöttyöket és a fénylő arcbőrt bizony el kell tüntetni. Sokan aggódnak amiatt, hogy a frissen kezelt bőrt sminkeljék, de ha jól csinálod, egyáltalán nem ártasz vele.
1. Ha jó szakembernél jártál, ő a kezelés után fertőtlenítette a bőrödet, összehúzta a pórusokat, úgyhogy semmi akadálya, hogy egy jó minőségű alapozóval tedd egyenletesebbé az arcszíned. Saci az ásványi alapú púderalapozót ajánlja, ez száraz és zsíros bőrtípusra is megfelelő, bőrkiegyensúlyozó hatása van, sokféle márkából és árfekvésből lehet választani.
2. Minél természetesebb alapú készítményt használsz a kezelés után, annál kevésbé irritálja majd a bőrödet – ajánlja Dóra. Egy növényi összetevőket tartalmazó alapozó jó választás lehet ilyenkor.
3. A pöttyökre nyugodtan rakhatsz korrektort, az ajkadra egy kis szájfényt, és már indulhatsz is!

A témáról bővebben a Wellness magazin novemberi számában olvashatsz!

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X