Főoldal > EGÉSZSÉG > Szépségápolási illemkódex – Mi illik, és mi nem?

Szépségápolási illemkódex – Mi illik, és mi nem?

illemszépség
0

Írta:

Illik-e zsíros és korpás hajjal fodrászhoz menni? Ha a vendég mosatni és beszárítani jön, akkor semmi gond a koszos hajjal – állítja egy híres berlini fodrászat vezetője. De korpás és zsíros hajjal már abszolút ciki beülni a fodrászszékbe. Ez körülbelül olyan lenne, mint fokhagymát enni, majd besétálni a fogorvosi rendelőbe… – teszi hozzá a szakember. Ciki, […]

Illik-e zsíros és korpás hajjal fodrászhoz menni?

Ha a vendég mosatni és beszárítani jön, akkor semmi gond a koszos hajjal – állítja egy híres berlini fodrászat vezetője. De korpás és zsíros hajjal már abszolút ciki beülni a fodrászszékbe. Ez körülbelül olyan lenne, mint fokhagymát enni, majd besétálni a fogorvosi rendelőbe… – teszi hozzá a szakember.

Ciki, vagy nem ciki az étkezőasztalnál ajakrúzsozni?

Sylvia Ebner stílustanácsadó szerint ez illetlenség, és ha valaki ilyet lát, nyugodtan szóvá is teheti valahogy így: „Legyen kedves, fáradjon ki a mosdóba és folytassa ott a sminkelést!”

Szabad-e az illatszerboltban a termékeket felbontani, ha nincs teszttermék?

Higiéniai okokból és más vevők iránti tiszteletből nem szabad a becsomagolt termékeket felbontani. Szinte minden illatszerboltban van teszt termék, de ha a tesztelni kívánt termékből még sincs, akkor érdemes kérdésünkkel felkeresni a bolti eladót – mondja Erich Harsch az egyik drogérialánc menedzsmentjének tagja.

Illik-e a fitneszcentrum zuhanyzójában borotválkozni?

A hónalj apró „karbantartása” még elmegy, feltéve, ha más vendégeket az nem zavar, és utána az „elkövető” rendesen eltünteti a nyomokat, szőrszálakat – mondja Susanne Fahim, egy német fitnesz-centrum vezető, de az már nem megy, hogy lábat borotváljanak a vendégek a közös zuhanyzóban. Az intim testrészek fitness-zuhanyzóban történő szőrtelenítése pedig abszolút tabu. Ezek otthon végzendő intim dolgok.

Illik-e az irodai íróasztalon körmöt vágni?

Tekintettel kell lenni másokra, így ezt lehetőség szerit mellőzzük – mondja Sylvia Ebner stílustanácsadó. Ha véletlenül valakinek beszakad a munkahelyén a körme, érdemes kisétálnia a mosdóba, és ott rendbe hoznia.

Illik-e az asztalnál fésülködni?

Ezt végképp tilos. Nagyfokú illetlenség. A valamit is magára adó nő ilyet nem csinál, de ha mégis, akkor készüljön fel rá, hogy „leírja” magát a társaság előtt.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X