Főoldal > EGÉSZSÉG > Kávéval a prosztatarák ellen

Kávéval a prosztatarák ellen

0

Írta:

A Harvard Egyetem tudósai kutatásuk során ötvenezer férfit vizsgáltak húsz éven keresztül. A vizsgálat ideje alatt minden tizedik férfi betegedett meg prosztatarákban, de az erős kávéfogyasztók esetében hatvan százalékkal ritkábban alakult ki agresszív karcinóma, mint azoknál, akik kerülik a koffeintartalmú italokat. Kathryn Wilson, a kutatás vezetője egy houstoni rákkutató konferencián hangsúlyozta: az összefüggést további kutatások […]

A Harvard Egyetem tudósai kutatásuk során ötvenezer férfit vizsgáltak húsz éven keresztül. A vizsgálat ideje alatt minden tizedik férfi betegedett meg prosztatarákban, de az erős kávéfogyasztók esetében hatvan százalékkal ritkábban alakult ki agresszív karcinóma, mint azoknál, akik kerülik a koffeintartalmú italokat.

Kathryn Wilson, a kutatás vezetője egy houstoni rákkutató konferencián hangsúlyozta: az összefüggést további kutatások során kell még vizsgálni, és további tanulmányokkal kell megerősíteni. Egyelőre a hatás okát is vizsgálják. 

A kávé több száz olyan anyagot tartalmaz, amelyek befolyással vannak a különböző testi funkciókra. “Ez az élvezeti cikk hat az inzulinra, a szőlőcukor-anyagcserére és a nemi hormonok koncentrációjára is – mindezek szerepet játszanak a prosztatarák kialakulásánál” – hangsúlyozta Wilson.

Forrás: MTI


További cikkeink a témában

hyperhidrosisizzadás

Mikor kóros az izzadás?

Írta:
0

A verejtékezés fontos élettani mechanizmus, hiszen a párolgás hőt von el, vagyis a test az izzadással hűti magát. A túlzott verejtékezés, a hyperhidrosis azonban igen kellemetlen lehet, azonban dr. Borbola Kinga, a Dermatica bőrgyógyász-kozmetológusa, klinikai onkológus szerint van rá megoldás.

Kövess Facebook-on!
X