Főoldal > EGÉSZSÉG > Amit még biztosan nem tudtál a harisnyáról – videóval

Amit még biztosan nem tudtál a harisnyáról – videóval

divatharisnya
0

Írta:

A harisnya története igen messzi időre tekint vissza. A művészettörténészek szerint a III. század közepétől hordanak harisnyát. E ruhadarab történelmének mérföldkövét 1589 jelentette, amikor is egy anglikán lelkész fejéből kipattant a harisnyakötőgép ötlete. Az anekdoták szerint William Lee is azért találta fel a harisnyakötőgépet, mert a szerelme állandóan kötött, s nem vele foglalkozott. Miután a […]

A harisnya története igen messzi időre tekint vissza. A művészettörténészek szerint a III. század közepétől hordanak harisnyát. E ruhadarab történelmének mérföldkövét 1589 jelentette, amikor is egy anglikán lelkész fejéből kipattant a harisnyakötőgép ötlete. Az anekdoták szerint William Lee is azért találta fel a harisnyakötőgépet, mert a szerelme állandóan kötött, s nem vele foglalkozott.

Miután a lábfedők gyártását gépiesítették, a XVI. századtól lehetőség nyílt arra is, hogy egyre színesebb, finomabb anyagú harisnyákat kössenek. A reneszánsz korban már férfiak lábát díszítették a gyönyörű színes csodák.

A harisnyákról más érdekességet is megtudhatsz videónkból!

$video$


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X