Főoldal > EGÉSZSÉG > Írásod megmutatja, milyen Írásod megmutatja, milyen vagy az ágyban!vagy az ágyban!

Írásod megmutatja, milyen Írásod megmutatja, milyen vagy az ágyban!vagy az ágyban!

grafológiaszerelemszexualitás
0

Írta:

„Mivel a szex működésbe hozza az ösztönöket és az érzelmeket, az írásképben egyértelműen megmutatkozik a szexualitáshoz és a partnerhez fűződő viszonyunk, csakúgy, mint vágyaink és megélt élményeink – magyarázza Véghné Vékony Györgyi grafológus. – Jelentése van a betűk formáinak, méreteinek és az egymáshoz viszonyított elhelyezkedésüknek is. Például a hűségre következtethetünk a kettőzött mássalhangzók írásmódjából. Ha […]

„Mivel a szex működésbe hozza az ösztönöket és az érzelmeket, az írásképben egyértelműen megmutatkozik a szexualitáshoz és a partnerhez fűződő viszonyunk, csakúgy, mint vágyaink és megélt élményeink – magyarázza Véghné Vékony Györgyi grafológus. – Jelentése van a betűk formáinak, méreteinek és az egymáshoz viszonyított elhelyezkedésüknek is. Például a hűségre következtethetünk a kettőzött mássalhangzók írásmódjából. Ha az írásban a kettőzött l, k és t betűk egyformák, akkor írás tulajdonosára az elkötelezettség és a hűség jellemző: amit gondol, ahogy érez, azt cselekszi. Ám ha a két egymás mellett lévő, azonos mássalhangzó nagyon különbözik egymástól, ott felmerülhet a hűtlenség gyanúja. A betűk és a szavak közötti távolság az intimitás iránti igényről is árulkodhat. Akiknél ez nem hangsúlyos egy kapcsolatban, azok viszonylag messze írják egymástól a betűket, nagyok a kötővonalaik és a szavak is szellősen helyezkednek el a papíron. Ezzel szemben a szorosan egymás mellé írt, összekötött betűk azt üzenik, hogy az illető nagyon igényli a másik közelségét. A kapcsolattartás gondjaira utal az a forma, amikor a betűk, bár közel vannak egymáshoz, nincsenek összekötve.”

 Az árulkodó g

Ha a szexualitásra vagyunk kíváncsiak, a g betűt kell megfigyelnünk, ez ugyanis a szexualitás betűje. Három részből áll: van egy feje a középső zónában, egy szára a középzónában és egy hurka az alsóban. A fej tükrözi szexuális gondolkodásunkat és az önértékelésünket, a középzónából induló szárban a felénk irányuló elvárásokat jelenítjük meg, a hurkosnak írandó alsó szárában pedig a szexuális magatartásunk, az élménykészség és az élménytartalom mutatkozik meg. Mindannyian normaírást tanultuk az iskolában, a grafológia ettől a standardtól való eltérést vizsgálja.

– Elfojtott szexualitás

Erre utal, ha a g betű szára csak egy hegyes vonal, és nem folytatódik hurokban.

0024329_1.jpg ()

– Ki nem élt szexualitás

Ha a g a q betűhöz hasonlít, vagyis a szára szögben, vagy ívelten folytatódik felfelé, a libidó energiája más életterületeken hasznosul. Ilyen g-t általában azok írnak, akiknek nincs párkapcsolatuk, vagy pedig meg nem élt szexualitásukat más gyakorlati vagy művészeti tevékenységekben bontakoztatják ki. A világirodalom legszebb versei sem egy jól sikerült szexuális együttlét után keletkeztek, hanem az epekedés időszakában.

0024329_2.jpg ()

Nagy szexuális étvágy

A kampóban végződő g szár a szexualitás iránti nagy igényt tükrözi, ugyanakkor azt is, hogy az illető nem tudja megélni a vágyait. A horoghoz hasonlatos forma magáért beszél: az írás tulajdonosa szeretne végre valakit (szimbolikusan) a ,,horgára” akasztani.

0024329_3.jpg ()

A témáról bővebben a Wellness magazin márciusi számában olvashatsz!

$beszur$


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X