Főoldal > EGÉSZSÉG > 7 szuper tipp a teljes lelki megújulásért tavaszra

7 szuper tipp a teljes lelki megújulásért tavaszra

lelki megújulástavasz
0

Írta: and

Régen ismert tény, hogy gondolataink, érzelmeink átrendezik agyműködésünket. Ha lehangoló, szomorú dolgokra gondolunk, akkor negatív emlékeink is aktiválódnak. Kutatások szerint kezdetben a faj túlélését szolgálta, hogy bizonyos ősi, kéreg alatti területek a veszélyt jelezve, negatív érzelmeket gerjesztettek. Az ősidők emberét ez óvatosabbá, védekezővé tette. A mai kor embere számára az agykérgi „tudatosság” feladata az, hogy […]

Régen ismert tény, hogy gondolataink, érzelmeink átrendezik agyműködésünket. Ha lehangoló, szomorú dolgokra gondolunk, akkor negatív emlékeink is aktiválódnak. Kutatások szerint kezdetben a faj túlélését szolgálta, hogy bizonyos ősi, kéreg alatti területek a veszélyt jelezve, negatív érzelmeket gerjesztettek. Az ősidők emberét ez óvatosabbá, védekezővé tette. A mai kor embere számára az agykérgi „tudatosság” feladata az, hogy a negatív gondolatokat áthangolja, szabályozza. Vagyis agyműködésünk önkéntelenül hajlik a negatív gondolatok gerjesztésére. Ha képes vagy negatívan gondolkodni, akkor a fordítottja is a hatalmadban áll: egy kis odafigyeléssel, tudatossággal derűs gondolatokra, jókedvre hangolhatod elmédet.

Használd a mágikus gondolkozást!

A tavaszi megújulás jegyében ideje, hogy az elmédet is megtisztítsd a felesleges, kedélyedet terhelő tudattartalmaktól. Ha kellemes, vidám dolgok töltik ki tudatodat, sötét gondolataid is háttérbe szorulnak majd. Most olyan gondolkodási gyakorlatokat ajánlunk, amelyek segítenek lelked kibillent egyensúlyát helyreállítani, gondolataidat megújítani. Az agy működéséhez nagyon közel áll a mágikus gondolkodás. A gyermekek és az ősi kultúrák emberei gondolkodnak így, ezért ne lepődj meg tippjeink játékosságán. Használd nyugodtan humorod és a fantáziád!

0024457_1.jpg ()

Tippjeink:

1. tipp: Semmisítsd meg negatív gondolataidat!
Próbáld elképzelni - akár elalvás előtti,félig éber, meditációszerű állapotban / vagy relaxáció közben -, hogy negatív gondolataid kiáramlanak fejedből, egy iratmegsemmisítőbe vagy egy egy szemétszállítóba kerülnek, végül szétszóródnak  stb. Lényeg, hogy megszabadulj tőlük!

2. tipp: Írd le negatív gondolataidat, majd égesd el őket!
A következő módszert gyermekterápiákban is szívesen alkalmazzák: egy darab papíron jelenítsd meg, írd le az aggodalmaidat. Majd a papírt semmisítsd meg: égesd el, dobd ki stb. Figyeld, ahogy a papírdarabbal együtt aggodalmaid is tovatűnnek.

3. tipp: Énekelj!
Ha úgy érzed rosszul indul a napod vagy aggódsz valamiért válassz egy mondókát, dalocskát és a nap folyamán többször is dúdold el. Gyermekkori kedvenceid közül is tallózhatsz.

4. tipp: Válassz talizmánt!
Válassz egy talizmánt magadnak a mágikus gondolkodás jegyében. Társíts hozzá egy pozitív gondolatot vagy jó dolgot s higgy abban, hogy segít.

5. tipp: Fogalmazd meg céljaidat!
Célkitűzéseidet fogalmazd meg tréfás versikeként, amelyet aztán”mantraként” ismételgetsz. Pl: „Ma minden sikerül, a gond elkerül!” stb.

6. tipp: Törődj magaddal!
Gondolj arra, hogy tavasszal valami új, pozitív kezdődik életedben. Hagyd a régi, rossz dolgokat magad mögött. Törődj magaddal: menj el fodrászhoz, méregtelenítsd a szervezeted, kezdj újra mozogni, ha télen nem sportoltál.

7.  tipp: „Optimista” gyümölcskoktél reggelire
Reggelire készíts egy finom vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag gyümölcskoktélt magadnak, amely egész nap ellát energiával. Amikor lassan elkortyolod, próbálj arra gondolni, hogy a bögrédből egy nagy adag „optimizmust” is megiszol.

.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X