Főoldal > EGÉSZSÉG > A terhesség feledékennyé tesz

A terhesség feledékennyé tesz

babafeledékenységterhesség
0

Írta:

A kismamák főként a szülést közvetlenül megelőző hónapokban veszítenek emlékezőképességükből – számolt be egy machesteri konferencián Diane Farrar, az angliai Badford Egészségügyi Kutatóintézet munkatársa. Szakemberek azt gyanítják, hogy a terhesség miatt megváltozott hormonszint kihat az agynak azokra a területeire, amelyek az emlékezésért felelősek. Az, hogy ez a folyamat pontosan hogyan is zajlik, egyelőre még rejtély. […]

A kismamák főként a szülést közvetlenül megelőző hónapokban veszítenek emlékezőképességükből – számolt be egy machesteri konferencián Diane Farrar, az angliai Badford Egészségügyi Kutatóintézet munkatársa.

Szakemberek azt gyanítják, hogy a terhesség miatt megváltozott hormonszint kihat az agynak azokra a területeire, amelyek az emlékezésért felelősek. Az, hogy ez a folyamat pontosan hogyan is zajlik, egyelőre még rejtély. Farrar szerint a hézagos emlékezőképesség a várandósság negyedik hónapjában üti fel a fejét, és a szülés után akár három hónnappal is tapasztalható.
  
Tesztek során 23 állapotos és 24 nem állapotos nő memóriáját vetették össze, de vizsgálták hangulatukat is. Az eredmények azt mutatták, hogy a kismamáknál magasabb a depresszió kockázata. A nők hangulata azonban a szülést követően ismét javult, amiért megint csak a hormonok lehetnek felelősek – magyarázta a kutatóintézet szóvivője.

Forrás: MTI


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X