Főoldal > EGÉSZSÉG > Így pörgesd fel a kapcsolatod tavasszal

Így pörgesd fel a kapcsolatod tavasszal

párkapcsolatszerelem
0

Írta: and

Zamatos próbafalatok Ha jól sejtjük, érdekel benneteket, melyek azok az ízek, amelyektől a kedves ellágyul… És az, is, vajon ő tudja-e, te miért vagy oda. A sósért? Az édesért? A pikánsan csípősért? Netán a savanykásért vagy fanyarért? Vagy éppen az olajosan zamatosért vagy enyhén keserűért? Vajon mi a tuti befutó? Ezt tesztelendő tarthattok egy igazi, […]

Zamatos próbafalatok

Ha jól sejtjük, érdekel benneteket, melyek azok az ízek, amelyektől a kedves ellágyul… És az, is, vajon ő tudja-e, te miért vagy oda. A sósért? Az édesért? A pikánsan csípősért? Netán a savanykásért vagy fanyarért? Vagy éppen az olajosan zamatosért vagy enyhén keserűért? Vajon mi a tuti befutó? Ezt tesztelendő tarthattok egy igazi, belevaló gasztronapot a kertben vagy a teraszon. A romantikusnak ígérkező program lebonyolítása roppant egyszerű, és túl nagy erőfeszítést sem kíván tőletek: a mélyhűtőben talán leltek epret, málnát, ribizlit, meggyet, cseresznyét, barackot. Az éléskamrában akad egy szem alma, narancs, banán, füge, datolya, ananász, citrom, zöldpaprika, paradicsom (ha nem, egy-két szem megvásárlása nem lehet akadály). Szükség lehet még mézre, csokoládéra (sok és sokféle csokira), fagyira, dióra, mandulára, pisztáciára, mogyoróra, leöblített fenyőtüskére (egyszer kipróbálhatjátok, milyen isteni a fenyő íze), különböző sajtokra és olajokra (olíva-, mandula-, mogyoró-, napraforgó-, tökmagolaj) amelyeket csak ujjbeggyel kínáltok… És máris indulhat a próba, ami nem más, mint a párotok szájába adott finom kis falatok beazonosítása íz, állag és illata alapján. A cél, hogy kiderüljön, melyek azok az ízek, amelyekkel ezentúl képesek lesztek elvarázsolni vagy megszelídíteni a másikat. Persze trükközhettek is kicsit, hiszen ha egy szem meggyet először jégbe hűtve kínáltok, majd a következőt forró csokiba mártva… – korántsem biztos, hogy azonnal felismeri az ízét a kedves!
Tipp: Ha igazán izgalmas játékot szeretnétek, a falatkák élvezeti értékét tesztelhetitek szex közben is – szintén bekötött szemmel… A különböző ízek között tartsatok szünetet, illetve öblítsetek szénsavmentes ásványvízzel.

$kep1$

Szerelmes csillagles

A tavaszi esték egyik legromantikusabb fénypontja lehet az égboltra szegezett csillagok, égitestek megfigyelése, főleg ha összebújva tehetitek meg, és persze nem akárhol, hanem hazánk számtalan speciális csillagvizsgálójának egyikében. A közös távcsöves leskelődés után garantáltan nem tudtok majd úgy az égre nézni, hogy ne jutna eszetekbe a pillanat, amikor egymáshoz simulva lestétek meg először mondjuk a Hold sötét medencéit, tengereit, vagy a titokzatos nevű holdvölgyet, a Rheitát. Mert igen, a Földön túl is lelhettek magatoknak közös helyet. És ugye a csillagos égbolt milliárdnyi lehetőséget kínál a szerelmes pont kiválasztására, és ha nem a mágikus erejű Hold vonz benneteket, akkor figyeljétek meg a tavaszi égbolt egyik leglátványosabb csillagképét, az Oroszlánt, vagy éppen csapjatok le a Spicára, a szerelmeseknek való, ezüst fényű forró kettős csillagra. De persze barangolhattok szabadon az Aranykapu csillagai között, és élvezhetitek, hogy az égen és a Földön is közös az utatok.
Tippek: Szegedi Csillagvizsgáló (Szeged, Dóm tér 9., telefon: 06/62-420-154), Dr. Szabó Gyula Bemutató Csillagvizsgáló (Miskolc, Dorottya u. 1., telefon: 06/46-370-701), Polaris Csillagvizsgáló (Budapest III., Laborc u 2/C, telefon: 06/1-240-77-08)

Virágok szőnyegén

Ha van program, amely az ország szinte minden tájegységén kivitelezhető, akkor az egy  arborétumba tervezett séta. Mert ugye található arborétum a főváros kellős közepén ugyanúgy, ahogy az Alföldön és a Dunántúlon. Nektek csak választanotok kell, hogy a hozzátok közel eső, vagy éppen az ország legtávolabbi csücskében rejtőző vadregényes növénybirodalmat fedezitek-e fel. Tavasszal, amikor számolatlanul nyílnak a szívgyönyörködtető virágok, és üde zöldbe borulnak a bokrok, akár hűvös van, akár szikrázik a nap, valódi romantikus programnak ígérkezik egy hosszú séta, kettesben a kedvessel. A Budai Arborétumot különösen ajánljuk nektek: ennek különlegessége az egekbe törő, száz évnél is idősebb fák alá telepített hagymás növények sokasága. Az arborétumban most több mint 40 000 (!) hagymás virág nyílik éppen, köztük a legkülönfélébb nárciszok és tulipánok. Mondanunk sem kell, ezek milyen romantikus illat- és színszőnyeget varázsolnak körétek, ha lecsücsültök egy padra vagy az arborétum kis tavának fahídjára.
Tipp: Nézzétek meg a Budai Arborétumot (Budapest, XI., Villányi u. 35–43, XI., Ménesi út. 45., a belépő ingyenes, nyitva tartás: hétfőtől péntekig 10 és 18 óra között), az Alcsúti Arborétumot (a belépő ára: 650 Ft/fő, infó: www.alcsutiarboretum.hu, nyitva tartás: szerdától vasárnapig 10 és 18 között)

A témáról bővebben a Maxima magazin áprilisi számában olvashatsz!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X