Főoldal > EGÉSZSÉG > Nem jön be a pasi? Így szereld le!

Nem jön be a pasi? Így szereld le!

férfipárkapcsolatszerelem
0

Írta: and

1. lépésElmaradt levelek üzenete Egyszer találkoztatok. Csak egyszer. Ittatok egy teát, váltottatok néhány mondatot, esetleg még nevetés is felcsendült. Mert valaki olyan béna volt kettőtök közül. Talán éppen te, mert zavarban voltál, és mert ha nem lennél olyan jólnevelt, a kézfogás után rögtön menekülőre fogtad volna. De nem, ezt nem tehetted. Maradtál, feszengtél, és titokban […]

1. lépés

Elmaradt levelek üzenete

Egyszer találkoztatok. Csak egyszer. Ittatok egy teát, váltottatok néhány mondatot, esetleg még nevetés is felcsendült. Mert valaki olyan béna volt kettőtök közül. Talán éppen te, mert zavarban voltál, és mert ha nem lennél olyan jólnevelt, a kézfogás után rögtön menekülőre fogtad volna. De nem, ezt nem tehetted. Maradtál, feszengtél, és titokban az órádat lested. Vagy kiléptél a mosdóba, hogy álnokul intézz magadnak egy álhívást, amelyre hivatkozva néhány perc múlva sebesen távoztál. És persze ezek után nem veszed fel a telefonját, az SMS-eire nem válaszolsz, és a leveleit felbontás nélkül törlöd… Nos, a legtöbb esetben néhány nap után az áldozat veszi az adást, és szép csendesen, levonva a következtetéseket, elmarad mellőled. Tiszta helyzetnek tűnik… Mégsem az. És ne csodálkozz, ha máskor, amikor veled történik ugyanez, fájdalmasan érint. Egyszerűen mert méltatlan. A lezárás nélküli hallgatást akkor se játszd ki a másik ellen, ha a randevúra hívott fél szemmel láthatóan egy másik bolygóról érkezett.
Tipp: Egyszer, egyetlenegyszer fogadd a hívását. És keress valami jó mondatot. Ami frappáns és őszinte. Vagy ágyazd humorba azt, ami egyébként aligha elviselhető.

0024382_1.jpg ()

2. lépés

Paralel kapcsolat

Ő az a pasi, akivel akár többször is hajlandó vagy összefutni, bár már első alkalommal látod, nem lesz befutó. Ezt azonban nem mondod meg neki. Ahogy azt sem, hogy tulajdonképpen az üzletközpont egy másik kávézójában tíz perce vár rád az, aki viszont igen. De azért a zamatos kávé jólesik, és a pasi szeméből áradó hódolat kellemesen bizseregteti az egódat. Mi más magyarázata lehetne annak, hogy nem adod ki az útját, amúgy egyenesen. Persze ne gondold, hogy ezt hosszú távon művelheted vele, valószínűleg néhány találkozás után a srác felfogja, hogy megtorpant a dolog, és hogy onnan, ahová te szándékosan odaszögezted a kapcsolatot, nem lehet sebek nélkül feszegetni a folytatást. Így a legközelebbi találkozót már ő mondja le. És többet nem jelentkezik. És ha így alakul… lehet, éppen menet közben döbbensz rá, hogy az olyan pasit, aki érett, és ilyen magas fokú érzelmi intelligenciáról tesz tanúbizonyságot, mégsem kellett volna játékszernek tekinteni.
Tipp: Talán az lenne helyes, ha elmondanád neki, többen is versenyben vannak mellette. És hogy jók az esélyei, de még nem döntöttél. És kérd a türelmét. Ezzel időt nyersz, és a másik megbecsülését sem veszíted el…

3. lépés

Nem jössz be. Ez van.

Az alapfelállás ugyanaz, mint az első esetben. Szóval nagyon gáz a pasi. Vagy a harmadik randi után úgy véled, ez nem kell neked. Mégsem kell. Különböztök, és felméred, túl nagy a szakadék, és persze nem feltétlenül te vagy magasabban. De mégis érezhető a távolság. Áthidalhatatlan. Miközben már mozgolódik az a másik, aki nagyon is tudja, mi a jó neked. Szóval megvan az igazi. És ebben az esetben nem kertelsz. Őszintén és nagyon egyenesen megmondod az előző jelöltnek a tutit. Hogy megtaláltad azt, akivel talán le fogod élni az egész életed. Csak így. Szemtől szembe. Meg fogsz lepődni, hogy az őszinte kommunikáció milyen hasznos lehet, mi több felszabadító.
Tipp: Tulajdonképpen ahogy te, valószínűleg ő is érezte a kínos helyzeteket, amikor nem voltatok azonos hullámhosszon. És lehet, csak megkönnyíted a helyzetét, mert napok óta azon töprengett, hogyan is adja ki az utadat anélkül, hogy megbántana.

A témáról bővebben a Maxima magazin 5-ös számában olvashatsz!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X