Főoldal > EGÉSZSÉG > Így szerezd vissza a pasit!

Így szerezd vissza a pasit!

lélekpárkapcsolatszerelem
0

Írta: and

Mi van akkor, ha egyszerűen nem bírod elfogadni, hogy álmaid pasija faképnél hagyott? A legfontosabb, hogy ne pánikolj! Ez az, amit a leginkább megtanultam T. W. Jackson online pszichológus módszeréből. Vége! De miért? Az első sokk után nincs más dolgod, mint eldugni a telefonod, kihúzni az internetet és elgondolkozni. Milyen voltál a kapcsolat elején és […]

Mi van akkor, ha egyszerűen nem bírod elfogadni, hogy álmaid pasija faképnél hagyott? A legfontosabb, hogy ne pánikolj! Ez az, amit a leginkább megtanultam T. W. Jackson online pszichológus módszeréből.

Vége! De miért?

Az első sokk után nincs más dolgod, mint eldugni a telefonod, kihúzni az internetet és elgondolkozni. Milyen voltál a kapcsolat elején és miben változtál az utóbbi időben? Egy biztos: ha a pasik szakítanak, azt azért teszik, mert a párkapcsolat nem nyújtotta számukra azt, amit addig, és amire szükségük van. Hogy valóban rájöjj, tényleg őt akarod-e, gondold végig azt is, miért szeretnéd visszaszerezni. Mert nélküle nem tudsz élni, nála jobbat úgysem találsz, vagy mert egyedül boldogtalan leszel? Ezek rossz válaszok. Inkább gyűjtsd össze a kapcsolatotok pozitívumait és negatívumait. Megértettétek egymást? Hasonló dolgok motiváltak benneteket? Valóban boldog voltál mellette? Lehet, hogy jó döntés volt a szakítás? Előfordulhat, hogy mire mindezt végiggondolod, belátod, hogy az életed jobb lesz volt kedvesed nélkül.

0024959_1.jpg ()A pánik rossz tanácsadó

Nem volt könnyű, de dr. Jacksonra hallgatva legyűrtem azt a késztetést, hogy percenként SMS-t írjak neki és félóránként hívogassam az exem. A szakítás utáni pánikot követően neked azért van szükséged időre, hogy lenyugodj és újra önmagadra találj. Találkozz a barátnőiddel, járj el velük táncolni, mozdulj ki otthonról! Neki pedig azért hagyj időt, mert éreznie kell, hogy hiányzol neki. Azzal, hogy békén hagyod, azt üzened, hogy tiszteletben tartod a döntését. És mi van akkor, ha véletlenül összefuttok valahol? Őrizd meg a hidegvéred, köszönj neki (nem jó taktika, hogy nem veszel róla tudomást), légy kedves és menj tovább. Kitartás, maximum egy percig kell megőrizned a lélekjelenlétedet! Addig ne kezdj bele a visszahódító-projektbe, amíg nem érzed, hogy újra önmagad vagy. Nekem mindössze 14 nap elég volt, hogy átvészeljem a nehéz időszakot, és csak utána lendültem akcióba.

Visszahódítás indul!

A terv roppant egyszerű, és mindössze két dologra van szükséged hozzá. Egy kis változásra valamint egy rövid telefonhívásra – és bónuszként még mindig önuralomra, de ezt már említenem sem kell, hiszen mostanra elég edzett vagy.

1. lépés: Újulj meg!

Ha exed nem érezte jól magát melletted az utóbbi időben, a megszokott frizurád, a mindig használt parfümöd felkelthetik az akkori énedhez kapcsolt rossz emlékeket. Lelkileg már megújultál, most itt az ideje, hogy mielőtt újra találkozol vele, kicsit változtass bevált szokásaidon. Menj el sminktanácsadásra, vegyetek a barátnőiddel néhány divatlapot, és közösen válasszátok ki belőle a hozzád illő ruhadarabokat. Ja, és a búfelejtés időszakában ne somlói galuskába fojts a bánatod, hanem fogd az edzőcuccodat és menj sportolni!

2. lépés: Tárcsázz!

Most, hogy új vagy, mégis ismét a régi, előkotorhatod a fiókból az exed telefonszámát (én kitöröltem a mobilomból a nevét, hogy még véletlenül se tudjam zaklatni, a számát a fiókom legaljára dugtam) – és jöhet a mindent eldöntő telefonbeszélgetés! Egy a lényeg: legyen laza és rövid. Hogy újnak és izgalmasnak tűnj a számára, felejtsd el régi beidegződéseidet, és azt a beköszönőt is, hogy „Beszélnem kell veled!” Ne hozz fel régi emlékeket. Legyél kedves és vidám, mondd el neki, hogy régen találkoztatok, ezért szeretnél összefutni. Érdekel, hogy mi van vele, és szívesen szakítanál rá az idődből. Hogy ne stresszeld és ne érezze kötelezőnek a találkozót, mondd, hogy csak fél órád van rá, mert a héten nagyon elfoglalt vagy, de egy kávénak örülnél a társaságában.

A témáról bővebben a Wellness magazin májusi számában olvashatsz!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X