Főoldal > EGÉSZSÉG > Indiai csodabogyó az örök fiatalságért

Indiai csodabogyó az örök fiatalságért

0

Írta: and

A szépség és a fiatalság legfontosabb központjában, Hollywoodban egyetlen sztár sem engedheti meg magának a ráncokat, a súlyfelesleget, az őszülést, vagyis semmit, ami az öregedéssel jár. A vörös szőnyeg csillogó világában a valódi kortól függetlenül mindenkinek húszévesnek kell tűnnie, nem csoda hát, hogy a sztárok nem csak hihetetlen mennyiségű időt, pénzt és energiát, de a […]

A szépség és a fiatalság legfontosabb központjában, Hollywoodban egyetlen sztár sem engedheti meg magának a ráncokat, a súlyfelesleget, az őszülést, vagyis semmit, ami az öregedéssel jár. A vörös szőnyeg csillogó világában a valódi kortól függetlenül mindenkinek húszévesnek kell tűnnie, nem csoda hát, hogy a sztárok nem csak hihetetlen mennyiségű időt, pénzt és energiát, de a legelképesztőbb fiatalító módszereket vetik be az örök fiatalságért.

Márpedig az örök fiatalság alapkövetelmény, így az orvosi piócákkal frissített vér, a bárányembrióból készült injekciók, kígyóméreg, növekedési hormon, ráncfeltöltés, botox, lifting mind-mind szerepel a sztárok fiatalító kezeléseinek palettáján.

Tagadhatatlan, hogy fiatalságunk és egészségünk megőrzése rendkívül fontos, melyre mindenki törekszik. A kérdés csak az, hogy ezt extrém és mesterséges eljárásokkal érjük el, vagy a természethez és az ősi gyógymódokhoz visszanyúlva, egészséges módszereket keresve.

shutterstock_43258561.jpg ()Fiatalító elixír: Amalaki-gyümölcs

Az indiaiak fiatalító csodamódszere, az aprócska, citromnagyságú, kesernyés Amalaki-gyümölcs bármilyen mesterséges beavatkozásnál hatásosabb. Páratlan egészségmegőrző tulajdonságai a természetes gyógymódok közül is kiemelik, különlegessé teszik. Az Amalakit ugyanis nem véletlenül tartják a fiatalság forrásának, vagy nevezik “a halhatatlanság gyümölcsének”. A bogyó számos gyógyító és a szervezet működését elősegítő tulajdonságának köszönhetően egyike a világ leggazdagabb tápanyagtartalommal rendelkező gyümölcseinek. 

Számos pozitív tulajdonsága közül az egyik legjelentősebbnek fiatalító hatását tartják. Az Amalaki ugyanis nem csak gyulladáscsökkentő, emésztést, anyagcserét segítő hatással rendelkezik, de a haj és köröm igazi elixírének is nevezhető. Hatásos ellenszere a ráknak, javítja a látást, csökkenti a ráncokat, de fiatalító hatást ér el a vörösvértestek képződésének vagy a sejtek regenerálódásának elősegítése által is. Emellett hozzájárul a máj, a lép, a szív és a tüdő megfelelő működéséhez, erősíti a csontokat és a fogakat, fenntartja az egészséges vércukorszintet, valamint gazdag forrása az antioxidánsoknak.

Az újabbnál újabb csodaételektől eltérően az Amalaki kémiai összetétele nem redukálható le egyetlen kiemelkedően hatásos összetevőre sem. Ugyanis a legkülönbözőbb hasznos vegyületek széles választékával járul hozzá a test méregtelenítéséhez és a szabadgyökök elleni harchoz. Mindemellett az Amalaki a természetben fellelhető leggazdagabb, és a különleges formula révén, a legoptimálisabban hasznosuló C-vitamin forrás.

Nem véletlen tehát, hogy az Amalaki páratlan gyógyhatását már az ősi Indiában is ismerték és használták. A gyümölcs rendkívül fontos szerepet tölt be az indiaiak 5000 éves gyógyászati rendszerében, az Ayurvédában, többek között a leghíresebb formula, a Triphala egyik összetevőjeként. Azóta pedig számos tudományos kutatás hivatkozik a bogyó vitalizáló, egészségmegőrző, fiatalító hatására.

Amint a modern tudomány igazolta azt, amit az ókoriak már évezredek óta tudtak, az Amalaki a világ legegészségesebb, és nem utolsó sorban a legfiatalítóbb hatású szuperételévé lépett elő. A kis gyümölcs a modern tudomány és az ősi bölcsesség találkozását megtestesítve természetes módon gondoskodik a szervezet fiatalon tartásáról, egészségről és belső ragyogásról.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X