Főoldal > EGÉSZSÉG > Mire jó a só? Íme, 3 szuper gyógyhatás!

Mire jó a só? Íme, 3 szuper gyógyhatás!

0

Írta: and

„Az élet sója” kifejezés okkal alakulhatott ki, hiszen nemcsak ételeink nagy részét ízesítjük ezzel a vegyülettel, hanem többféle gyógyhatását is ismerjük. Ezek közül emel most ki hármat a Wellness Cafe. 1. Sóbarlang A sóbarlang Holt-tengeri só és kősó felhasználásával készül, és ha kipróbálod, nemcsak már meglévő testi panaszaidat gyógyíthatod hatékonyan – mint például az asztmás […]

„Az élet sója” kifejezés okkal alakulhatott ki, hiszen nemcsak ételeink nagy részét ízesítjük ezzel a vegyülettel, hanem többféle gyógyhatását is ismerjük. Ezek közül emel most ki hármat a Wellness Cafe.

shutterstock_43928689.jpg ()1. Sóbarlang

A sóbarlang Holt-tengeri só és kősó felhasználásával készül, és ha kipróbálod, nemcsak már meglévő testi panaszaidat gyógyíthatod hatékonyan – mint például az asztmás tüneteket -, hanem számos betegséget meg is előzhetsz. A barlang levegője állandó hőmérsékletű és rendkívül tiszta, a só pedig a szervezet számára fontos kémiai elemeket tartalmaz, például jódot, magnéziumot, szelént, kalciumot és káliumot.

A só állandóan párolog a barlangban, majd újra lecsapódik. Így negatív iontöltés alakul ki, ami semlegesíti a szervezetet károsító pozitív töltéseket (elektroszmog, dohányfüst), és ezáltal helyreállítja a szervezet egyensúlyát. (Forrás: www.sobarlang.com)

2. Gyógyít, fertőtlenít

Talán veled is előfordult már, hogy sokkal jobban érezted magad a nyaralásodon, miután úsztál egyet a tengerben, sőt az is lehet, hogy könnyebben és gyorsabban meggyógyultál, ha előzőleg lehorzsoltad magad. Mindez a tengervíz sótartalmának köszönhető: a só ugyanis meggyorsítja a gyógyulási folyamatot, fertőtlenít, ilyen vízben fürdőzve pedig az erek is kitágulnak, ezáltal élénkül a vérkeringés. Emellett bőrünkre is rendkívül jó hatással van: tisztít, kondicionál és hámosít.

3. Jókedvet ad!

Egyes kutatások szerint a só boldoggá és elégedetté tesz. Erre jutottak az Iowai Egyetem kutatói, patkányokon végzett kísérletek után. Az állatoktól megvonták a sót, azok pedig egyre kedvetlenebbek lettek, amiből a kutatók arra következtettek, hogy a sónak jelentős szerepe van az elégedettség és a jó közérzet, vagy épp a depresszió kialakulásában.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X