Főoldal > EGÉSZSÉG > Csináld magad arcmasszázs!

Csináld magad arcmasszázs!

0

Írta: and

Homlok, orr, szem Kiváló gyakorlat a horizontális ráncok csökkentésére, ha középső és mutatóujjunkat a homlokunk közepére helyezve, mindkét ujjunkkal apró, masszírozó spirálmozdulatokat végzünk a homlokunkon, egészen a halántékunkig. Kétszer ismételjük meg a gyakorlatot, mindig középről kezdve, finom nyomással. Remekül oldja a stresszt az orr masszírozása.  Az orrtő és a szemöldök fölötti pontból kiindulva, az ellenkező […]

Homlok, orr, szem

Kiváló gyakorlat a horizontális ráncok csökkentésére, ha középső és mutatóujjunkat a homlokunk közepére helyezve, mindkét ujjunkkal apró, masszírozó spirálmozdulatokat végzünk a homlokunkon, egészen a halántékunkig. Kétszer ismételjük meg a gyakorlatot, mindig középről kezdve, finom nyomással.

Remekül oldja a stresszt az orr masszírozása.  Az orrtő és a szemöldök fölötti pontból kiindulva, az ellenkező oldalon csúsztassuk végig középső és gyűrűsujjunkat egészen az orrhegyig. Ismételjük meg hatszor, majd cseréljünk oldalt, vagyis másik kezünkkel a másik oldalt is masszírozzuk meg ugyancsak hatszor. Az oldalváltást ismételjük háromszor.

Lejjebb haladva az orron az orrcimpához érünk, melynek rendszeres masszírozásával az eltömődött pórusokat tisztíthatjuk. Középső ujjunkkal masszírozzuk hosszában az orrcimpát, figyelve arra, hogy a felfelé irányuló mozdulatot kicsit erősebben, lefelé azonban lágyabban végezzük.  A folyamatot ismételjük meg hatszor.

arcmasszazs2.jpg ()Szemünket masszírozva egyszerre csökkenthetjük az apró ráncocskákat, és tüntethetjük el a karikákat. Szemünket becsukva középső-és gyűrűsujjunkkal nyomjuk három másodpercig a belső szemszög legmélyebb pontját. Ezt követően mindkét ujjunkkal – fentről kezdve – masszírozzuk körbe a szemünket. Ez serkenti a keringést és a nyirokcsomókat, így a szem környéki daganat könnyedén leapad. Végezetül háromszor hat percig szorítsuk ujjainkat a halántékunkra. 

A száj és az arc

Az ajak körüli ráncok csökkentéséért középső-és gyűrűsujjunkat helyezzük az alsó ajkak és az áll közti mélyedésbe. Dörzsölő mozdulattal ujjainkat a száj mentén, szájszögletünket kissé megemelve mozgassuk kifelé, majd csúsztassuk a felső ajkak mentén vissza, míg ujjaink középen újra találkoznak. Ismételjük meg a gyakorlatot háromszor.

Arcunk masszírozását kezdjük ujjainkat az áll közepére helyezve, majd apró, körkörös mozdulatokkal masszírozzuk egészen a fülünkig. Masszírozzuk meg az orrcimpa és a halánték közti területet is, röviden megnyomva a halántékot. Tegyük mindezt háromszor. 

Nyakunkat mindkét tenyerünkkel, felváltva masszírozzuk hosszában egészen az állunkig, először jobbra, majd visszatérve középre, balra indulva el. Középen gyengéd, oldalt erősebb mozdulatokkal dolgozzunk.

Végezetül ne feledkezzünk meg az állunkról sem, ez a két lépésből álló gyakorlat csodákra lehet képes. Először helyezzük jobb kezünk mutató-és középső ujját, mint egy nyitott ollót az állkapocs alsó részére, úgy, hogy az ujjhegyek az arc belső része felé mutassanak. Dörzsöljük az állkapcsot apró mozdulatokkal egészen a fülünkig. Ezt követően cseréljük meg az oldalt és a kezeinket.  Második lépésként szorítsuk mutató- és hüvelykujjunkat az állkapocscsontra, és mozgassuk lassan egészen addig, míg kezünk eléri a fülünket. Végezzük el a gyakorlatot a másik oldalon is a másik kezünkkel is. A folyamatos kézcserét tartva, mindegyik oldalt hatszor masszírozzuk át.

Ezekkel az egyszerű gyakorlatokkal és mozdulatokkal bárhol könnyedén felfrissíthetjük magunkat és kissé felüdülve, felélénkülve folytathatjuk a napot.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X