Főoldal > EGÉSZSÉG > 5+1 intim tévhit – leleplezzük őket!

5+1 intim tévhit – leleplezzük őket!

0

Írta: and

Tévhit: Az intim zuhany védelmet nyújt a fertőzésekkel szemben Tény: Az irrigálás jó szolgálatot tud tenni, ha szeretnéd enyhíteni egy hirtelen fellépő fertőzés tüneteit, és éppen nem áll módodban elmenni a nőgyógyászodhoz. De ne feledd, az intim zuhany maximum csak enyhíteni tudja tüneteket, de nem képes megszüntetni azokat, ezért amint lehet, keresd fel orvosodat, aki […]

Tévhit: Az intim zuhany védelmet nyújt a fertőzésekkel szemben

Tény: Az irrigálás jó szolgálatot tud tenni, ha szeretnéd enyhíteni egy hirtelen fellépő fertőzés tüneteit, és éppen nem áll módodban elmenni a nőgyógyászodhoz. De ne feledd, az intim zuhany maximum csak enyhíteni tudja tüneteket, de nem képes megszüntetni azokat, ezért amint lehet, keresd fel orvosodat, aki speciális készítmények által képes a probléma okát is gyökerestől felszámolni.

Tévhit: A tampon használata egészségtelen és ellenjavallt

Tény: Ha betartasz pár alapvető higiéniai szabályt, nem kell aggódnod, hogy a tampon miatt összeszednél valamilyen fertőzést. Felhelyezés előtt mindig moss kezet, és naponta többször is cseréld ki, hogy a tampon ne váljon baktériumok melegágyává. Ha kézmosásra nincs mód, használj kézfertőtlenítőt, mely már szinte minden drogériában beszerezhető. WC használatkor ügyelj arra, hogy a intimtevhit2.jpg ()madzagot ne érje vizelet és széklet. Ezek betartásával a sokat emlegetett TSS (toxikus sokk szindróma) is megelőzhető, melyet egy bizonyos baktériumtörzs okoz, mely a tampon anyagában és a menstruációs vérben rendkívül jól szaporodik. Éjszaka azért jobb, ha inkább a betétet választod.

Tévhit: A fogamzásgátló súlygyarapodást okoz

Tény: A mai napig rengeteg nő retteg attól, hogy a fogamzásgátló-tabletta használata miatt el fog hízni. A félelem a tabletta feltalálásának hajnalán még jogos is volt, viszont a modern, alacsony hormontartalmú készítmények korában már nem kell a felesleges kilóktól aggódni. Több tanulmány is alátámasztja azt, hogy a fogamzásgátlót szedő nők körében nem nagyobb a hízási arány, mint azok közt, akik nem szednek tablettát. A hízástól való félelem tehát ne tartson vissza attól, hogy tablettát írass fel a nőgyógyászoddal.

Tévhit: Nagyobb mérettel bíró partnerrel sokkal nagyobb gyönyört tudsz átélni

Tény: Bár már számos szakember felhívta rá a figyelmet, hogy a gyönyör és a pénisz mérete között nincs szoros összefüggés, mégis a mai napig a legtöbb ember túlmisztifikálja az intim méretek szerepét, ezzel nem kevés önbizalomhiányt okozva a nem éppen pornószínészi adottságokkal rendelkező férfiaknak. Az igazság az, hogy a hüvelyben olyan kevés idegszál fut, hogy hiába képes annak legmélyebb zugaiba elérni egy férfi, abból a nő nem sokat fog érezni. Sőt, bizonyos pozitúráknál akár fájdalmat is tud okozni egy nagyobb pénisz azzal, hogy a méhnyakat érinti. Az igazság tehát az, hogy egy kisebb szerszám is képes ugyanolyan gyönyört okozni, mint egy nagyobb példány.

Tévhit: Ha sűrűn használsz intim mosakodógélt, sokkal védettebb leszel a kórokozókkal szemben

Tény: A mai huszonévesek is már abban nőttek fel, hogy speciális intim mosakodószer nélkül nem élet az élet, és az ápolatlanság netovábbja, ha valaki mégsem használja napi rendszerességgel ezeket. Nem arról van szó, hogy az intim testtájékok tisztán tartására kifejlesztett termékek feltétlenül haszontalanok lennének, de nem szükséges túlértékelni a szerepüket. Ha mosakodógél vásárlásra adjuk a fejünket, érdemes az illat- és adalékanyag-mentes gyógyszertári változatot választani, különösen érzékeny bőrűeknek. Mosakodógél használata során is ügyelj a mértékletességre, ugyanis a túlzásba vitt használat számos olyan bőrirritációt okozhat,melyek fogékonyabbá tehetnek a fertőzésekre.

Tévhit: A férfiak csak a csupasz nőket szeretik

Tény: Rengeteg nő alapigényévé vált, hogy ne csak a végtagjain és a hónalján távolítsa el a nem kívánatos szőrszálakat, hanem intim testrészein is. Különösen nagy divat lett ez azóta, hogy a pornófilmekben, magazinokban szinte csak csupasz alsótestű nőket látni, így ebből levontuk azt a konklúziót, hogy minden férfi, beleértve életünk párját is, csakis a teljesen szőrmentes Vénusz- dombra bukik. Természetesen itt sem szabad összemosnunk a valóságot a látottakkal. A magazinok modelljeinek szakmai kötelességük, hogy tökéletesen nézzenek ki, ha ez mégsem sikerül, még mindig ott a photoshop, de ne hidd, hogy a barátod fejvesztve fog menekülni, ha éppen napok óta nem jutott időd arra, hogy megejts alul egy alaposabb borotválkozást. Sőt, a legtöbbjüket kifejezetten izgatja, ha a teljesen kopasz bőrfelület helyett végre egy kis fazonváltozást tapasztal.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X