Főoldal > EGÉSZSÉG > A hónap hőse – Rátalált a boldogságra

A hónap hőse – Rátalált a boldogságra

0

Írta: and

„Anya, nő és színész vagyok egyszerre”

A színpad és a képernyő világából nem könnyű ajtót nyitni a család felé. Réka számára mégis egyértelmű volt a döntés: bár ismerte arcát az egész ország, gyerekek nélkül mégsem volt teljes az élete. Választását olykor szorongások kísérték, megérzései mégis eloszlatták a kétségeit. Felismerte, hogy többet ér a tökéletességre törekvésnél, ha harmóniában él önmagával.

farkashazibelso.jpg () „Az ösztöneim segítettek”

Évek óta összetartó csapat, kíváncsi nézők kitartó figyelme – a Barátok közt sorozat szinte összeforrt Réka napjaival. Nem csoda, hogy komoly próbatétel volt számára búcsút venni tőle.

„Határtalan boldogsággal töltött el, amikor kiderült, új szerep vár rám: nemsokára édesanya leszek. Ugyanakkor a hír hallatán felbukkant a lelkiismeret-furdalás is. Ha ennyire várom a kisfiamat, miért fojtogat a sírás, ha arra gondolok, hogy jó ideig nem készülhetek a forgatásokra? Szerencsére az ösztöneim megnyugtattak: természetes, hogy veszteségként élem meg egy korszak lezárulását, de biztosan eljött az ideje, hogy elkezdődjön egy új fejezet az életemben – meséli Réka. – Amikor a kisfiam, Beni megszületett, kiszakadtam az állandó pörgésből, és elmerültem a családom kis világában. Jó volt, hogy nem csörgött ötpercenként a telefon, de aggódtam, hogy mi lesz, ha ez így is marad? Épp időben érkezett a könyvírás ötlete. A Juga Veronikával közösen készített Csemeténk csemegéi című könyv segítségével anyuka-társaim kérdéseire is választ adhattam, hiszen mindannyian szeretnénk egészséges és ízletes falatokat kínálni kisbabánknak. A könyv sikere bizonyította, hogy az anyaság mennyi új ötletet és feladatot tartogathat.”

„Összhangban a testemmel”

Réka nem esett kétségbe a várandósság alatt felkúszott kilók miatt egyik terhesség során sem. Eszébe sem jutott szigorú diétákkal kockáztatni saját és babái egészségét. Később, Rebeka lánya születése után azonban eltökélte, hogy visszanyeri azt az alakot, amellyel igazán ki lenne békülve.

„Vigyáztam, nehogy beleessek a kismamákra leselkedő csapdába, amely azt súgja: pár héttel a szülés után legyél ismét csúcsformában! Kibékültem teltebb alakommal, mert tudtam, hogy csak pár hónapra szól. Azzal, hogy elfogadtam önmagamat, és odafigyeltem néhány dologra, szép lassan eltűnt rólam a felesleg. Már csak kevés hiányzik hozzá, hogy igazán elégedetten nézhessek a tükörbe. A szerepeim miatt most kénytelen vagyok nagyobb hangsúlyt fektetni a diétára, de nem esem túlzásokba. Betartom a napi ötszöri étkezést, és soha nincs óriási ételhalmaz a tányéromon. A nassolást a friss gyümölcs jelenti – kavarja meg Réka a limonádéját, melyet csak pár csepp mézzel ízesít. – A kismama-jógát nemrég futásra cseréltem. Bevallom, minden akaraterőmre szükség volt, hogy belevágjak, de minden edzés után büszke vagyok a kitartásomra. Az igazi feltöltődést a pilates jelenti számomra. Kiváló alakformáló, és tökéletesen megnyugtatja a cikázó gondolatokat”.

A cikk folytatását elolvashatod a Wellness magazin lefrissebb számában!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X