Főoldal > EGÉSZSÉG > 3 csodanövény, amivel elkerülheted az influenzát!

3 csodanövény, amivel elkerülheted az influenzát!

0

Írta: and

A napfény hiánya és a hidegebbre forduló idő megviseli a szervezetet. A természetes védekezőképességünk egyre gyakrabban marad alul a kórokozókkal és vírusokkal szemben. Azonban, ha még az influenzaszezon előtt segíted immunrendszered munkáját, megkímélheted magad a nátha és influenza kellemetlen tüneteitől. Most bemutatunk három olyan természetes csodaszert, melyekkel mellékhatások nélkül erősítheted szervezeted. Grapefruitmag – kivonat A […]

A napfény hiánya és a hidegebbre forduló idő megviseli a szervezetet. A természetes védekezőképességünk egyre gyakrabban marad alul a kórokozókkal és vírusokkal szemben. Azonban, ha még az influenzaszezon előtt segíted immunrendszered munkáját, megkímélheted magad a nátha és influenza kellemetlen tüneteitől. Most bemutatunk három olyan természetes csodaszert, melyekkel mellékhatások nélkül erősítheted szervezeted.

Grapefruitmag – kivonat

A citrusfélék közé tartozó grapefruit eddig főleg C- és E-vitamin tartalma miatt volt kedvelt gyümölcs, azonban ideje, hogy a magjából készült kivonattal is szorosabb barátságot köss. Nagy előnye, hogy a gyümölcs összes pozitív tulajdonságát koncentrált formában tartalmazza, így sokkal hatékonyabban véd a fertőzések ellen. Klinikai vizsgálatok szerint körülbelül 800 fajta baktérium és vírus, valamint 100 fajta gomba ellen nyújt hatásos védelmet. Éppen ezért a Candida diéták egyik kedvelt kiegészítője. A benne lévő hatóanyagok, az antibiotikumokkal ellentétben úgy pusztítják el a kórokozókat, hogy a szervezetednek nem okoznak kárt. Napi pár csepp egy pohár vízben feloldva erősíti az immunrendszert, csökkenti az allergiára való hajlamot, valamint segíti a máj és a vese méregtelenítő munkáját. Továbbá fokozza a szervezet vasfelvevő képességét és semlegesíti a szabadgyököket. Már kialakult megfázás esetén, de gyomorpanaszok és torokfájás ellen is bátran alkalmazhatod. Ha már kezdesz kilábalni a betegségből, a lakásban is jól beválik, mint fertőtlenítőszer.

shutterstock_61059727.jpg ()Aloe vera, a gyógynövények királynője

Az aloéval biztos te is találkoztál már valamelyik kencédben. Bőrfiatalító hatásának hála óriási népszerűségnek örvend a kozmetikai iparban. Jó tudni, hogy belsőleg alkalmazva ez az egyik leghatásosabb gyógyító növény: nagy hasznát veheted, ha körülötted mindenkit ledöntött a nátha. Ezidáig 240 hatóanyagot, többek között 8 létfontosságú aminosavat és az összes fontosabb vitamint felfedezték a növény húsos száraiból kinyert gélben. Hatásos méregtelenítő, vírus- és gombairtó, valamint a vese és a máj működését is könnyíti. Ezzel a növénnyel kíméletesen aktivizálhatod a tested öngyógyító képességét, hiszen segít helyreállítani az emésztést, ami a védekezőképességhez szükséges egyik legfontosabb terület.

Aloe verát nemcsak a boltok pocairól szerezhetsz be, a növényt akár otthon is nevelgetheted. A leveleiben található sűrű anyag bőrre kenve a sérüléseket is remekül gyógyítja.

Echinacea

A nálunk bíbor kasvirág néven is ismert gyógynövény immunerősítő és gyulladáscsökkentő hatása miatt vált a természetes megoldások iránt érdeklődők kedvelt „fegyverévé”. Stimulálja a fehérvérsejteket és növeli az úgynevezett falósejtek aktivitását és számát, melyek fontos szerepet játszanak a betegségek megelőzésében. Akkor sem kell aggódnod, ha már ágynak estél, echinaceával lerövidítheted a betegség időtartamát, és mérsékelheted a kellemetlen tüneteket, mint a láz vagy hörghurut. Utókezelésként eltávolítja a méreganyagokat, például az antibiotikumok maradványait a szervezetedből, hogy újult erővel vághass neki a kihívásoknak. Ha az echinacea fogyasztása mellett döntesz, érdemes tudni, hogy 6 hét után javallott egy pár hetes szünet beiktatása.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X