Főoldal > EGÉSZSÉG > 6 meglepő tény, amit nem tudtál a csiklóról

6 meglepő tény, amit nem tudtál a csiklóról

0

Írta:

A csikló is fájhat A csikló a női nemi szervek legérzékenyebb része, melynek finom simogatása vagy erőteljesebb dörzsölése kellemes, és orgazmushoz vezet. Vannak azonban nők, akiknek egy óvatos érintés is fájdalommal járhat. Ennek egyik oka a rossz módszerrel végzett tisztálkodás, de a fájdalom akár kismedencei gyulladásra is utalhat. Ha tehát huzamosabb ideig tapasztalsz kellemetlen tüneteket, […]

A csikló is fájhat

A csikló a női nemi szervek legérzékenyebb része, melynek finom simogatása vagy erőteljesebb dörzsölése kellemes, és orgazmushoz vezet. Vannak azonban nők, akiknek egy óvatos érintés is fájdalommal járhat. Ennek egyik oka a rossz módszerrel végzett tisztálkodás, de a fájdalom akár kismedencei gyulladásra is utalhat. Ha tehát huzamosabb ideig tapasztalsz kellemetlen tüneteket, mindenképp fordulj orvoshoz!

Mi végre teremtetett?

Az egyetlen olyan szerv a női testen, aminek csak és kizárólag az a feladata, hogy orgazmusa legyen a nőnek. Fizikailag ugyanolyan a felépítése, mint a férfiak péniszének: tele van idegvégződésekkel, ennél fogva érzékenyen reagál az ingerlésre.

shutterstock_41501398.jpg ()Női körülmetélés

Afrika legalább 25 országában bevett gyakorlat a csiklókimetszés valamelyik válfaja. A legsúlyosabb műtétet, az infibulációt (teljes egészében kimetszik a csiklót valamint a kis- és nagyajkakat) Kenyában, Dzsibutiban, Egyiptomban, Etiópia egyes részein, Malin, Szomáliában és Szudán északi részén végzik, illetve azokban az országokban, ahol jelentős számú bevándorló él a fenti országokból.

 A csikló is merevedik

A csikló izmai képesek a csikló egyetlen visszerét (a hátul található vénát, amely a barlangos testekből szállítja vissza a vért a testbe) olyannyira összenyomni, hogy a merevedőszövet megteljen folyadékkal. Ennek következtében a csikló merevvé válik. Merevedés során a szerv mérete többszörösére növekedhet.

Felesleges?

1875-ben a csiklót felesleges szervnek nyilvánították, hiszen a megtermékenyítés folyamatában nem vesz részt. Az emancipáció hatására aztán újra figyelni kezdtek erre a testrészre, amiben 8000 idegvégződés található.

Csiklóizgató krémek

Mert nem csak különböző vibrátorokkal idézhetsz elő orgazmust, hanem különböző libidófokozó krémekkel is. Bedörzsölöd vele a csiklódat és környékét, ami a vérbőséget okozó krém hatására felmelegszik és megduzzad, így sokkal könnyebben juthatsz a csúcsra.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X