Főoldal > EGÉSZSÉG > Gyógyulj extrém hidegben!

Gyógyulj extrém hidegben!

0

Írta: and

Három percig mínusz 110 fokon A krioterápia lényege a szervezetet érő gyors és erős hőingadozás, ami ezen a kegyetlen hőfokon történik. A hirtelen rendkívüli hideg hatására a testfelszín öt fokra hül le, amitől beindulnak az öngyógyító és gyulladásgátló folyamatok. Ekkora hőmérsékletcsökkenést a szervezet azonnal veszélyhelyzetként értelmez, melynek hatására felgyorsul a légzés, a bőr hajszálerei összeszűkülnek, […]

Három percig mínusz 110 fokon

A krioterápia lényege a szervezetet érő gyors és erős hőingadozás, ami ezen a kegyetlen hőfokon történik. A hirtelen rendkívüli hideg hatására a testfelszín öt fokra hül le, amitől beindulnak az öngyógyító és gyulladásgátló folyamatok. Ekkora hőmérsékletcsökkenést a szervezet azonnal veszélyhelyzetként értelmez, melynek hatására felgyorsul a légzés, a bőr hajszálerei összeszűkülnek, és beindul az endorfintermelés.
A kezelés időtartamát fokozatosan kell növelni egy percről maximum három percre, ami alatt kizárólag fürdőruhát viselhetsz a kamrában, de enyhítésképp az érzékeny területeket elfedheted sapkával, maszkkal, kesztyűvel, vagy zoknival.

Hosszantartó fájdalomcsillapító

A hidegben történő fájdalomcsillapítás folyamata nagyon egyszerű. A hideg által kiváltott inger a gyorsan vezető rostokon halad, míg a fájdalom a lassan vezetőkön, így a hideg érzés jóval előbb jelentkezik a fájdalomnál, és annyira lefoglalja a csatornákat, hogy akár órákig nem érzel fájdalmat a kezelések után. Ezt a módszert általában ízületi gyulladás és reuma esetén alkalmazzák, de más krónikus fájdalom is enyhíthető a segítségével. Hosszabb kezeléssorozattal egészen hosszú ideig is távol tartható a probléma, napokig, vagy akár hónapokig is.

hidegterapia2.jpg ()A depresszió ellensége

Három perc a megfagyás közelében talán nem is olyan nagy ár a jókedvért. Ha depresszióban szenvedsz, vagy csak ilyenkor télen a sötét és a kellemetlen időjárás miatt rossz a kedved, nem vagy a toppon, ez igazi megoldás lehet számodra. A dermesztő hőmérsékleten beinduló endorfintermelés hosszabb időre is javíthat a kedélyállapotodon, hogy jó hangulatú és nyugodt légy. Ezen kívül segíti a jó alvást, és ha kipihenten ébredsz, már az is sokat lendít a lelki állapotodon.

Nem kell többé takargatnod

Az utóbbi időkben sok súlyos bőrbetegségben szenvedőn vizsgálták a krioterápia hatását, az eredmények pedig igen meglepeők. Olyan esetekben, mint a pikkelysömör vagy az egész testet érintő ekcéma, amikre nagyon nehéz igazán jó gyógymódot találni, igen hatásos kiegészítő terápia lehet. Rendszeres kezelésekkel jelentősen csökkenthetők a bőrtünetek, mint például a viszketés és a bőrpír. Sajnos sok pikkelysömörrel küzdő embernél ezekhez  a külső problémákhoz ízületi panaszok is társulnak, amikre szintén megoldást jelenthet a hideg, így egyszerre két panaszon is segíthet.

Mire jó még?

Hidegkamrában növelhető a sportolók teljesítménye. Segíti az izmok regenerálódását, erősíti a test tartó és mozgató rendszerét.
Az előbbiek mellet számtalan jó hatása ismert a terápiának krónikus gerincbetegségek, műtétek utáni rehabilitáció, egyes tüdőbetegségek, asztma esetén, valamint migrén, és bizonyos autóimmun betegségek kezelésében is hatékony lehet.

Amikor tiltott a kezelés

Ez egy igen drasztikus módszer, ami még egészséges emberek esetén is csak alapos körültekintéssel alkalmazható, bizonyos esetekben pedig kimondottan tilos. Ilyen a terhesség, hidegallergia, daganatos megbetegedések, szív- és érrendszeri betegségek, és az akut légzőszervi megbetegedések.

Itt kipróbálhatod:
Hermina Terápiás Központ
1145 Budapest, Varsó u. 21

Egy alkalom 7000 forint.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X