Főoldal > EGÉSZSÉG > Így frissülj fel munka közben!

Így frissülj fel munka közben!

0

Írta: and

Szabadítsd fel a feszültséget! A napi 8 órás számítógép-használat, az irodai gépeket körülölelő mágnes tér, a légkondi, a mesterséges fényviszonyok, valamint a bútorok rossz ergonómiája elfárasztja az izmokat. Az egyoldalú terhelés rövidülést, tartós feszültséget hoz létre, ami a vérellátás romlásához és szervi fájdalmakhoz vezet. Sebők Marianna (Manna) természetgyógyász szerint a leginkább érintett terület a gerinc, […]

Szabadítsd fel a feszültséget!

A napi 8 órás számítógép-használat, az irodai gépeket körülölelő mágnes tér, a légkondi, a mesterséges fényviszonyok, valamint a bútorok rossz ergonómiája elfárasztja az izmokat. Az egyoldalú terhelés rövidülést, tartós feszültséget hoz létre, ami a vérellátás romlásához és szervi fájdalmakhoz vezet. Sebők Marianna (Manna) természetgyógyász szerint a leginkább érintett terület a gerinc, a nyaki- és vállövi tájék, a hátközép, valamint az ágyéki gerincszakasz. A nyak és a váll feszessége akadályozza az agy oxigénellátását, mely leggyakoribb oka a fejfájásnak.

Adj magadnak 20 percet!

Az ajurvédikus masszázs tradicionális gyógyító eljárás, mely a testen belüli energiaáramlásokat szabályozza, oldja a testi-lelki blokkokat, megszünteti az álmatlanságot, erősíti az idegeket, javítja a vérkeringést és szabályozza az emésztőrendszert. 
Szakértőnk az irodai frissítő masszázst ajurvédával és akupunktúrával kombinálja, mely

hatékony természetgyógyászati módszer. Segítségével javul a látás, fejlődik a memória, nő a szervezet ellenálló képessége, miközben regenerálódik a test!

shutterstock_63374857.jpg ()Előzd meg a betegségeket!

Mindössze 20 perc elegendő, hogy munka közben újra feltöltődj életerővel! A célzott masszírozás rövid idő alatt ellazítja az izmokat, csökkenti a fájdalmakat, az idegi feszültségeket, a felgyülemlett stresszt pedig nem csupán oldja, de kezelhetőbbé is teszi.

A speciális masszázsszékben – tökéletes ellazulás után – a masszírozott terület alapos átdolgozása következik, melynek előnye, hogy nem kell hozzá levetkőzni vagy külön helyiséget biztosítani, így akár íróasztalod mellett is végezhető a kezelés, ami diszkrét, gyors és eredményes. A széken hasalva a masszőr feltérképezi aktuális testi-lelki állapotodat, hogy személyre szabottan haladhasson végig az energiapontokon.

Először a fejet lazítja le, feloldja a nyaknál, a vállaknál, a karoknál kialakult feszültséget, majd végighalad a gerinc melletti energiapontokon, melyekhez bizonyos szervek vannak rendelve. Ha egy nyomásra fájdalmat érzel, azt jelzi, hogy valamely szerved nem működik megfelelően, ilyenkor a szakértő orvosi terápiát, vagy más alternatív módszert javasol, hogy időben vedd fel a harcot a betegség ellen!

Változass a szokásaidon!

Szakértőnk véleménye szerint a kényelmetlen egérpad az ujjak folyamatos feszítését eredményezi, ami továbbgyűrűzik a koponyamozgató izomzatba, így fordulhat elő, hogy munka közben megfájdul a fejed, elzsibbad a karod vagy a feneked.

Egy párnázott egérpaddal a csuklód optimálisan megemelkedik, így nem terheled tovább a gerinced. A Fit-Ball-t, a térdelőszéket, és a hagyományos irodai széket célszerű rotációban használod, vagy kollegáiddal cserélned, hogy tartásod megfelelő legyen. Az ideális irodai szék több irányban mozgatható, merev támaszú, ám fontos, hogy kényelmessége ne lustítsa el az izmaidat!

Érezd az energetikai egyensúlyt!

A fül-akupunktúra és a természetgyógyászat kiegészítő kezelésként óriási segítséget adhat! A fülben lévő, speciális pontokat (öt pont) kezelve javul a test energetikája, ennek köszönhetően nő az életenergia, javul az oxigénellátás és az emésztés, csökken a vérnyomás, a szív harmonikusabban dolgozik, és a memóriád is koncentráltabb lesz! Egy 20 perces, heti két alkalmas irodai masszázs kiválóan beindítja a szervezet öngyógyító folyamatait, mialatt oldódik a stressz, javul a közérzet, és rengeteg energiád szabadul fel!

Szakértőnk véleménye szerint a munkaadó érdeke is, hogy biztosítsa munkatársai számára az irodai masszázs lehetőségét, különösen olyan dolgozóknál, akik felelősségteljes, komoly és energiaigényes munkát végeznek. Ha nem sikerül idejében beavatkozni, tartós teljesítményromlással, illetve a teherbírás, terhelhetőség csökkenésével kell számolnia, mely hosszú távon egyik munkaadónak sem éri meg! 

Sajnos – mondja Manna – a Nyugat-Európában már jól bevált szolgáltatást hasznosságát nálunk még csak néhány munkahelyen ismerték fel, ahol viszont igénybe veszik, ott igazi örömforrást jelent a hétköznapokban.

Az irodai masszázs nem luxus, neked is jár, hogy újra megtalálhasd a belső békét és a testi-lelki harmóniát!

Szakértőnktől itt kérdezhetsz: mannaveda@gmail.com

További információ: www.mannaveda.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X