Főoldal > EGÉSZSÉG > Méregtelenítsd a csapvizet!

Méregtelenítsd a csapvizet!

0

Írta: and

Összegyűjtöttük, miért érdemes kipróbálnod a szűrt, tisztított csapvizet, íme az okok! 1. Eltávolítja a vízből a káros anyagokat, szennyeződéseket Bár a vezetékes vizet központilag is tisztítják, és minőségét rendszeresen ellenőrzik, számos egészségre káros anyag benne marad, vagy épp belekerül az elöregedett vezetékekből, például nehézfémek, növényvédőszer -és gyógyszermaradványok. Ráadásul a csapvizet klórral fertőtlenítik, ami a vízzel […]

Összegyűjtöttük, miért érdemes kipróbálnod a szűrt, tisztított csapvizet, íme az okok!

1. Eltávolítja a vízből a káros anyagokat, szennyeződéseket

Bár a vezetékes vizet központilag is tisztítják, és minőségét rendszeresen ellenőrzik, számos egészségre káros anyag benne marad, vagy épp belekerül az elöregedett vezetékekből, például nehézfémek, növényvédőszer -és gyógyszermaradványok. Ráadásul a csapvizet klórral fertőtlenítik, ami a vízzel elfogyasztva allergiás reakciókat válthat ki.  Ezeket a nemkívánatos anyagokat szűrik ki – részben vagy teljesen – a vízszűrő berendezések és kancsók. Annál jobb egy vízszűrő, minél több lépcsőn keresztül tisztítja a vizet, hiszen annál több káros anyag akad fenn rajta.

csapviz2.jpg ()2. Otthon, könnyedén előállíthatod

Ha beszereltetsz a konyhádba egy vízszűrő berendezést, akkor egyenesen a csapból fog folyni a szűrt víz. Ha nem tervezel ilyen nagy beruházást, akkor vehetsz egy speciális vízszűrő kancsót. A lényeg, hogy nem kell a boltból hazacipelned a súlyos ásványvizes palackokat, ha tiszta vizet akarsz inni.

3. Új ízeket fedezhetsz fel

A szűrt víz nemcsak egészségesebb, de finomabb is, mint az egyszerű csapvíz. Egészen új ízvilágot ad az ételeknek, italoknak. Lágyabb, selymesebb ízű lesz tőle a tea, a kávé, sőt, a gyógyteák jótékony hatóanyagainak sokkal nagyobb része oldódik ki benne, mint a csapvízben. Főzéshez is érdemes szűrt vizet használnod, hiszen a fűszerek aromája így sokkal jobban érvényesül az ételekben.

4. Méregteleníti a szervezeted

A méregtelenítéshez elengedhetetlen a víz. Minél többet iszol belőle, annál jobban átmossa a szervezetedet. És nem mellesleg: minél tisztább a víz, annál hatékonyabb a méregtelenítés. Lássuk be, nem túl jó úgy méregteleníteni, hogy közben újabb mérgeket viszünk be a szervezetünkbe. A szűrt víznél viszont nem áll fenn ez a veszély, hiszen nincsenek benne káros anyagok.

5. Szebb lesz tőle a bőröd

Ha szűrt vízzel hidratálod a bőrödet, nemcsak a kiszáradástól védheted meg, hanem az elszíneződéstől és a kifakulástól is. Számos bőrproblémát – bőrkiütés, ekcéma, allergia, száraz bőr, gyorsan öregedő bőr, hajproblémák – is megelőzhetsz, ha speciális, vízszűrővel ellátott zuhanyfejjel fürdesz. A fenti bőrbetegségeket ugyanis könnyen lehet, hogy a klóros víz okozza.

6. Környezetkímélő

Az ásványvizes palackok – ha nem szelektív hulladéklerakókba kerülnek -, szennyezik a környezetet – ugyanúgy, ahogy az előállításuk is. Ha van otthon vízszűrőd, teljesen kiiktathatod a háztartásodból a műanyag palackokat. A környezetnek és a pénztárcádnak is jót teszel vele. A vízszűrő ugyanis hosszú távon behozza az árát, mivel nem kell többet ásványvízre költened.

Wellness Cafe tipp: www.mosolygoviz.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X