Főoldal > EGÉSZSÉG > Mosolyogj bátran – vakító fehér fogakkal!

Mosolyogj bátran – vakító fehér fogakkal!

0

Írta: and

A jól ápoltság nem pénz kérdése A hófehér mosoly napjaink protokolláris követelménye, ám szerencsére egyre több nő és férfi alapvető igénye is. A különböző, házilag alkalmazható fogfehérítő termékekkel néhány hét alatt neked is gyönyörű mosolyod lesz, anélkül, hogy vagyonokat kellene fogorvosra költened! Mi okozza a fogak elszíneződését?  A fogak külsején keletkező fogkövet, valamint a fogak […]

A jól ápoltság nem pénz kérdése

A hófehér mosoly napjaink protokolláris követelménye, ám szerencsére egyre több nő és férfi alapvető igénye is. A különböző, házilag alkalmazható fogfehérítő termékekkel néhány hét alatt neked is gyönyörű mosolyod lesz, anélkül, hogy vagyonokat kellene fogorvosra költened!

fogfeher2.jpg ()Mi okozza a fogak elszíneződését?
 
A fogak külsején keletkező fogkövet, valamint a fogak szerkezeti elszíneződését a táplálékok festékanyagai okozzák, ám egyes baktériumok, vagy gyermekkorban szedett bizonyos gyógyszerek is előidézhetik.
Az életkorral párhuzamosan a fogak színe is sötétebbé válik, és problémát jelentenek a gyökérkezelt fogak, melyek színe úgy mélyül el, hogy a környezetükben lévő fogak színe változatlan marad.

Káros a fogfehérítés?
 
A fogfehérítő anyagok PH értéke semleges, vagy közel semleges, és oxidáció révén érik el a kívánt fehérséget, így sem a fogak szerkezetében, sem a fogínyben nem idéznek elő változást, és a zománcréteg, a dentin sem károsodik közben. A fogfehérítő kezelések után jelentkezhet fogaidban hideg- meleg érzékenység, ám ezek néhány nap alatt maguktól elmúlnak, illetve megfelelő fluoridos kezeléssel megszüntethetők. Fontos tudnod, hogy fogfehérítést nem célszerű terhesség és szoptatás alatt végezned, valamint egyik fogfehérítő termék sem nyújt végleges eredményeket!

Ha az otthoni fogfehérítés mellett döntesz, nem árt tisztában lenned bizonyos tényekkel: a fogfehérítés hatására fogaid érzékenyebbé válhatnak, és a fehérítősínek is okozhatnak fogínygyulladásokat. Bánj óvatosan a túlfehérítéssel: ha túl sokáig fehérítesz, vagy erős fehérítő gélt használsz, a metszőfogak átlátszóvá válhatnak, kékes-fekete részek jelenhetnek meg fogaidon, melyeket szakember sem tud korrigálni a későbbiekben!

Fájdalom nélküli ragyogás

A gyakori kávé, teafogyasztás, a dohányzás, a vörösbor még a legszebb fogakat is elszínezi! A fogak esztétikai állapotának romlása olyan élethelyzetet teremthet, mely befolyásolhatja hangulatodat, és negatívan hat önértékelésedre. Az Ionic White fénnyel aktivált fogfehérítő szett segítségével hatékonyan, egyszerűen fehérítheted fogaidat, és szakemberhez sem kell bejelentkezned!

Az Ionic White otthoni fogfehérítő a fogászati rendelőkben alkalmazott módszerekhez hasonlóan működik. Miután a fehérítő gélt felvitted a fogsorra, egy led lámpa fényére reagálva kémiai kölcsönhatásba lép a fogfelszínnel.
A legelső kezelés alig több mint negyedórát vesz igénybe, és rövidesen látni fogod a különbséget! A további kezelésekre elég heti 1-2 alkalommal pár perc, hogy elérd a maximális hatást, és stabilizáld fogsorod szép színét.
A termék ára 6900 Ft (otthonifogfeherites.hu).

WellnessCafe-tipp: Dr. Fresh fogfehérítő szett (3990 Ft), drfresh.hu, Opalescence Tréswhite Supreme otthoni fogfehérítő (10083 Ft), sanishop.sanitaria.hu.

Heteken belül látható eredmény

A legújabb innovatív, fogkrémek hetek alatt távolítják el fogaidról az elszíneződéseket, és szüntetik meg az érzékeny fogak fájdalmas tüneteit! Az OX-Aktív fogfehérítő rendszere az Eureco H. C. molekulának köszönhetően a fogzománc károsítása nélkül már 2 hét alatt kifehéríti fogaidat, és eltávolítja a kávé, a vörösbor vagy a dohányzás okozta foltokat. A termék ára 5223 Ft (eldipa.hu).

Nem kell gélekkel vagy sínekkel bajlódnod a jövőben! A fogfehérítő matrica az egyik leghatékonyabb otthoni fogfehérítési módszer. A matrica felhelyezése egyszerű, ugyanakkor az előnyök sem mennek a szépség rovására. A matrica vékony, rugalmas műanyag fólia, melynek felületét fogorvosok által használt anyaggal – hidrogén peroxiddal – vonnak be. Az anyag koncentrációja jóval gyengébb a fogorvosi eljárásokban használtaknál, ezért teljesen biztonságos, miközben gyengéden fehéríti a fogakat, és megkíméli a fogínyt.

Ennek a módszernek nincs káros mellékhatása, ugyanakkor előfordulhat fogérzékenység a kezelés alatt, ami természetes velejárója a fogfehérítésnek. Ha az érzékenység túl erőssé válna, szakítsd meg a kezelést pár napra, vagy csökkentsd napi 1 kezelésre. A termék ára 7990 Ft (smilestrips.hu).

WellnessCafe-tipp: Blend-A-Med 3D White Luxe Sensitive (599 Ft), Pearl Weiss fogfehérítő krém (1970 Ft), bioszallito.hu.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X