Főoldal > EGÉSZSÉG > Relaxálj különleges thai masszázzsal!

Relaxálj különleges thai masszázzsal!

0

Írta: and

Mi a thai masszázs? A thai masszázs egy többezer éves keleti hagyományokon alapuló masszázsfajta. Sok thai masszázsszalonban láthatsz egy törökülésben ülő férfit ábrázoló szobrocskát. Ez nem mindig Buddha-szobor, hanem az ő kortársának, a thai masszázs atyjának, egy indiai orvosnak, Jivaka Kumar Bhaccának a szobra. Az általa alapított kórházakban gyógymódként használták a különböző masszázsokat, amelyek tanítására […]

Mi a thai masszázs?

A thai masszázs egy többezer éves keleti hagyományokon alapuló masszázsfajta. Sok thai masszázsszalonban láthatsz egy törökülésben ülő férfit ábrázoló szobrocskát. Ez nem mindig Buddha-szobor, hanem az ő kortársának, a thai masszázs atyjának, egy indiai orvosnak, Jivaka Kumar Bhaccának a szobra. Az általa alapított kórházakban gyógymódként használták a különböző masszázsokat, amelyek tanítására később iskolát is létrehoztak. A thai masszőrök ma is tisztelik a mester emlékét, minden nap friss gyümölccsel és más finomságokkal halmozzák el a szobrot. A különleges masszázs a testen végighúzódó energiavonalak és akupresszúrás pontok nyomásával éri el a hatását, amely megnyújtja az izmaidat, javítja a közérzetedet, valamint segít ellazulni és relaxálni.

shutterstock_50557273.jpg ()A tradicionális és az aromaolajos masszázs

A legősibb fajtája a thai masszázsnak egy száraz masszázs, melyhez semmiféle olajat vagy krémet nem használnak. Ehhez egy vékony masszázsruhába bújtatják az ellazulni vágyót, majd a masszőrök a földre terített matracon ujjal, kézfejjel, de könyökkel és lábbal is masszírozzák az élettani pontokat az egész testen. Érezni fogod, ahogy az izmaid ellazulnak és végigropognak a csontjaid. Az egész testet masszírozzák az olajos masszázs esetében is, ahol a masszázs kellemes hatásain túl az általad választott aroma illatát és relaxáló hatását is élvezheted.

Thai talpmasszázs

A láb masszírozásánál a masszőr a kezén kívül egy speciális fából készült botocskát használ az akupresszúrás pontok nyomásához. A talpban futnak össze a belső szervek érzőidegei, így a talp masszírozása, a megfelelő pontok érintése többféle pozitív hatással is bír. A talpmasszázs segíti a vér- és nyirokkeringés javulását, és jó hatással van a belső szervekre is. Mindemellett a kondíciódat és az állóképességedet is javítja.

Csoki, méz és gyertya

Ha ennél is különlegesebb élményre vágysz, léteznek különféle szokatlan anyagokkal végzett masszázsok is. Ilyen például a csokoládé masszázs, melynek során a felolvasztott csokival masszíroznak. A csoki puhítja és revitalizálja a bőrödet, ezen kívül endorfintermelő hatása is van, így biztos, hogy jókedvre derít. A mézes masszázs is jó hatással van a bőrre, rugalmassá és feszessé teszi azt, sőt még immunerősítő hatással is rendelkezik. A gyertyás masszázs tűnhet a legkülönösebbnek. Ennek során a természetes anyagokból készült gyertyát felolvasztják, majd ezzel masszíroznak meg, és akármilyen furcsa is, garantáltan relaxáló és feltöltő élményben lesz részed.

Hol próbálhatod ki

Magyarországon már sok helyen működnek thai masszázsszalonok, sokukban thaiföldi okleveles masszőrnők dolgoznak, akik valóban értenek a thai masszázs tudományához. Budapesten van a legkönnyebb dolgod, ha thai szalont keresel, itt van a legtöbb lehetőséged egy jó masszázsra. Látogass el például a Lian Thai Massage Wesselényi, vagy Ráday utcai szalonjába. Ha más városban laksz, akkor se keseredj el, Debrecenben a Jázmin Thai Masszázs, Szegeden pedig a Sunrise Thai várja a vendégeket, de az országban sok más helyen is találhatsz thai masszázsszalonokat.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X