Főoldal > EGÉSZSÉG > Egyszerű és hatékony tippek álmatlanság ellen

Egyszerű és hatékony tippek álmatlanság ellen

0

Írta: and

Az alvással kapcsolatos gondok legtöbbször az egész napos stressznek köszönhetők, amitől hazatérve sem tudunk megszabadulni, és ebben a feszült idegállapotban szervezetünk képtelen egy jót aludni. Fogadd meg az alábbi tanácsokat, és meglátod, hamarosan könnyedén, és pihentetően fogsz aludni. A jó alvás alapja Ahhoz, hogy kényelmesen és pihentetően tudj aludni, a legfontosabb tartozék az ágyad. Ha […]

Az alvással kapcsolatos gondok legtöbbször az egész napos stressznek köszönhetők, amitől hazatérve sem tudunk megszabadulni, és ebben a feszült idegállapotban szervezetünk képtelen egy jót aludni. Fogadd meg az alábbi tanácsokat, és meglátod, hamarosan könnyedén, és pihentetően fogsz aludni.

A jó alvás alapja

Ahhoz, hogy kényelmesen és pihentetően tudj aludni, a legfontosabb tartozék az ágyad. Ha matracod nem megfelelő, bizony komoly problémák elé nézhetsz. Az alvási problémák mellett, gyakran előfordul nyak, hát és csípőfájdalom is. Ha új matracot vásárolsz, próbálj ki többet is. A tökéletes fekhely puha, de nem annyira, hogy belesüppedj. Fontos, hogy mindenhol alátámassza tested, felvegye alakját. El ne felejtsd a matracot háromhavonta megfordítani, így elkerülheted, hogy hepehupássá váljon.

A hálószobádban a másik dolog, amire oda kell figyelned, a hőmérséklet. Általában a 18-22 fokot tartják megfelelőnek, persze ez egyénenként változhat. Próbáld ki, milyen hőmérsékleten tudsz a legjobban aludni, és mindig erre állítsd a szoba hőfokát.

shutterstock_66633997.jpg ()Nyugtató fürdő

Ha este feszülten, stresszesen mész haza, szükséged lesz valamire, ami lenyugtatja tested és lelked egyaránt. Erre legjobb megoldás lehet egy kellemesen forró aromaterápiás fürdő, amit elkészíthetsz illóolajok segítségével, de vásárolhatsz különböző sókat, golyókat, pezsgőtablettákat is a drogériákban. Ha nyugalomra és könnyed elalvásra vágysz, válassz levendulát tartalmazó készítményeket, a levendula ugyanis nagyon jól lenyugtatja az idegeket, segít leküzdeni az alvászavarokat.

Gyógynövény teák

Egyes gyógynövények kimondottan jók álmatlanság ellen. Mielőtt lefeküdnél aludni, készíts egy pohár teát, kortyold el lassan és meglátod, mire a végére érsz, már kész is leszel egy kiadós alvásra. Több gyógynövény közül is választhatsz. Az egyik, ami kiváló erre a problémára, a kamilla – enyhíti a feszültséget és a szorongást, de segítség lehet a macskagyökér és a citromfű is, ez utóbbi kettőt keverve hatékony altatót kaphatunk.

Vitaminok és ásványi anyagok

Ha egyes tápanyagok mennyisége csökken a szervezetben, az gyakran okozhat alvásproblémákat. Az egyik ok lehet a B6 vitamin hiánya, amit B-vitamin szedésével könnyedén orvosolhatsz, és nem csak az alvásproblémáid fognak enyhülni, de sokkal nyugodtabb is leszel.

Másik lehetőség a kalcium és magnézium együttese. Ez a két ásványi anyag együtt szedve ellazítja a feszült izmokat, és megnyugtatja az idegeket. Lefekvés előtt fél, háromnegyed órával igyál meg egy a kettő elegyét tartalmazó pezsgőtablettát. Meglátod, hatásos lesz!

Tejtermékek

A meleg tej is nyugtató hatással van szervezetünkre. A tej rendkívül gazdag ásványi anyagokban és B-vitaminokban, melyek nyugtató hatással vannak idegrendszerünkre. Ha lefekvés előtt fogyasztasz meleg tejet vagy kakaót, az álmosító hatással lesz rád. Még jobb hatást érhetsz el, ha a tejet egy kevés mézzel édesíted, melynek szintén hasonló hatása van.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X