Főoldal > EGÉSZSÉG > Melegedj az egészségedért!

Melegedj az egészségedért!

0

Írta: and

Így működik az infrakabin Az infravörös sugarak teljesen tiszták, mindenfajta egészségkárosító hatástól mentesek. A hagyományos szaunával ellentétben, ahol a levegő melegszik fel, itt a bőr és a belső szervek nyelik el a hő nagy részét. A sugarak körülbelül négy centiméter mélyen hatolnak be a bőr alá, az izomrostokba, így nem kívülről befelé, hanem belülről kifelé […]

Így működik az infrakabin

Az infravörös sugarak teljesen tiszták, mindenfajta egészségkárosító hatástól mentesek. A hagyományos szaunával ellentétben, ahol a levegő melegszik fel, itt a bőr és a belső szervek nyelik el a hő nagy részét. A sugarak körülbelül négy centiméter mélyen hatolnak be a bőr alá, az izomrostokba, így nem kívülről befelé, hanem belülről kifelé fejtenek ki nyomást, ami a belső szervekre is nagyon pozitívan hat.

Akár rendszeresen vagy csak néha-néha ülsz be egy kezelésre, mindenképpen jót teszel szervezeteddel. Választhatod a fekvő kabinokat is, melyekben kényelmesen kipihenheted magad. A fekvő helyzet kisebb terhelést jelent gerinced és szíved számára, valamint az elernyedő szövetekből könnyebben távoznak a káros anyagok.

Immunerősítő és méregtelenítő

Ez a mély meleg hatás a szervezetben lázreakciót hoz létre, ami erősíti immunrendszeredet. Ennek a reakciónak a következtében elpusztulnak a baktériumok, vírusok és gombák, valamint ezeknek a mikroorganizmusoknak a szaporodása is akadályozott. Nő a fehérvérsejtek száma, melyek segítségével jóval könnyebben veheted fel a harcot a betegségek ellen.

szauna2.jpg ()A kellemes melegben megélénkül a vérkeringés, ami segít, hogy megszabadulj a felgyülemlett méregagyagoktól, mindezt kínzó kúrák nélkül. Az infrasugarak hatására az izzadás három-négyszerese a gőzszaunákhoz képest. Jóval hatékonyabb itt a méregtelenítés, mivel a kiválasztott folyadék igen nagy része, egynegyede olyan káros anyagokból áll össze, mint zsír, koleszterin és méreganyagok. Ez az arány más szaunákban jóval alacsonyabb, mindössze öt százalék.

Légy karcsú és szép

Rendkívül hatásos segítség fogyókúra segítésére is. A méreganyagok távozása után a zsír kezd elégni a testben. Sok esetben az izzadással elvesztett víz zsírként visszarakódik a különböző testrészekre, ebben az esetben azonban ez kizárt. Harminc infrakabinban eltöltött perccel akár hatszáz kalóriát is veszíthetsz, és ez biztos veszteség, amire ha odafigyelsz, nem tér vissza. Emellett átrendezi a test izomzatát, így alakformálásra is alkalmas.

A szép és fiatal bőr megőrzésében is egyre nagyobb szerepet kap ez a módszer. A mélytisztító folyamatok hatására kitisztulnak a pólusok, regenerálódnak a sejtek, és lelassulnak a bőr öregedési folyamatai. A nehezen, és sokszor csúnyán gyógyuló bőrproblémák is jól kezelhetők az infrasugarakkal. Hatásainak köszönhetően az égési sérülések, aknék, ekcémák, és a pikkelysömör is gyorsabban gyógyul, halványabb és kevesebb heg marad vissza.

Ne stresszelj

Egy nehéz nap után igazi felüdülés lesz néhány perc ebben a csodás melegben. Rövid idő is elég hozzá, hogy helyreálljon a vegetatív idegrendszered, oldódjon az idegi feszültség. Testileg és lelkileg egyaránt felfrissít. Oldódik a stressz és a fáradtság, melyek hosszú távon más betegségek okozói lehetnek, így nagy segítség lehet nem csak a betegségek leküzdésében, hanem az egészséged hosszú távú megőrzésében is.

Kinek tilos?

Néhány betegség, mint az autóimmun betegségek, sclerosis multiplex, érrendszeri betegségek és trombózis esetén mindenképpen kerülni kell minden fajta szauna alkalmazását, mert ezekben az esetekben, valamint terhesség esetén komoly problémákat okozhat a testhőmérséklet növekedése.

Itt kipróbálhatod
 
Ánanda Szépség Oázis
1111 Budapest, Budafoki út 19

40 perc 1500 forint


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X