Főoldal > EGÉSZSÉG > Szuper tippek megfázás ellen! – Segít a füvesember

Szuper tippek megfázás ellen! – Segít a füvesember

0

Írta:

A 82 éves Gyuri bácsi javasasszony nagymamájától örökölte gyógyító tudását. A kis hegyi falu, Bükkszentkereszt rejtekében élő varázslatos népgyógyász a Magyarországon honos 400 fajta gyógynövényből több mint 150 félét alkalmaz értő kézzel. A régi családi tradíciót követve egyedülálló teákat készít, a növényekkel való gyógyítás tudományát pedig szívesen osztja meg az érdeklődőkkel. Megfázásra A hideg hónapokban […]

A 82 éves Gyuri bácsi javasasszony nagymamájától örökölte gyógyító tudását. A kis hegyi falu, Bükkszentkereszt rejtekében élő varázslatos népgyógyász a Magyarországon honos 400 fajta gyógynövényből több mint 150 félét alkalmaz értő kézzel. A régi családi tradíciót követve egyedülálló teákat készít, a növényekkel való gyógyítás tudományát pedig szívesen osztja meg az érdeklődőkkel.

Megfázásra

A hideg hónapokban naponta ajánlott a bugás macskamentából készült tea fogyasztása. A megfázásos időszakban immunerősítés gyanánt napi egy csésze kakukkfű teát is ihatsz.

Extra tipp: A nátha okozta hörgő- és torokgyulladásra jó hatással van az ibolya.

Allergiára, szénanáthára

A martilapu, az útifű, a fehér pemetefű, a kígyószisz és az ezerjófű teája mind hatásos antiallergén. Azonban hatásukat nem azonnal fejtik ki, legalább egy évig folyamatosan kell fogyasztanod a választott növényből készült italt.

shutterstock_7405519.jpg ()Extra tipp: Dörzsöld be pár csepp citrommal belülről az orrlyukaidat, majd lélegezz mélyeket. A yümölcsben lévő flavonoidok és a gyulladásgátló hatású quercetin enyhítik a szénanátha tüneteit.

Influenzára

Az orbáncfű teája kiváló gyulladásgátló és immunerősítő. Mivel erős hatású gyógynövény, 6 hétnél tovább nem fogyasztható folyamatosan. Torokfertőtlenítésre apróbojtorján teát igyál.

Extra tipp: A bodza teájával fülfájást és rekedtséget is kezelhetsz, ha főzetét gőzölésre, inhalálásra használod.

Homlok-és arcüreggyulladásra

Diólevél forrázatát próbáld naponta egyszer-kétszer felszívni az orrodba, illetve öblögess és gargalizálj vele többször is.

Extra tipp: Az áztatásból megmaradt diólevelet éjszakára dunsztkötésben ráteheted a fájós homlokodra, torkodra.

A cikk folytatását elolvashatod a Wellness magazin legfrissebb számában!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X