Főoldal > EGÉSZSÉG > 7 dolog, ami megölheti a barátságot

7 dolog, ami megölheti a barátságot

barátságerőfeszítéskapcsolatműködés
0

Írta: and

Harag Egy korábbi sérelemért még mindig neheztelsz a barátnődre, és nem tudod ezen túltenni magad? Kétféle módon oldhatod meg a problémát: vagy önreflexiót tartasz, és megpróbálod magadban elsimítani az ügyet, vagy pedig megbeszéled a dolgot a barátnőddel. Ha az utóbbi opciót választod, válassz egy megfelelő időpontot a beszélgetésre, és próbáld meg magadévá tenni a barátnőd […]

Harag

Egy korábbi sérelemért még mindig neheztelsz a barátnődre, és nem tudod ezen túltenni magad? Kétféle módon oldhatod meg a problémát: vagy önreflexiót tartasz, és megpróbálod magadban elsimítani az ügyet, vagy pedig megbeszéled a dolgot a barátnőddel. Ha az utóbbi opciót választod, válassz egy megfelelő időpontot a beszélgetésre, és próbáld meg magadévá tenni a barátnőd álláspontját is! Ha nagyon nehéz beszélned róla, akkor írd le, így a barátnődnek is marad ideje átgondolni a dolgokat, hogy aztán higgadtan megbeszéljétek később.

Lustaság

Anno sülve-főve együtt voltatok, de most a fontossági listádon előrébb került a karriered meg a családod? Ha marad egy kis időd, azt inkább magaddal, mint a barátnőddel töltöd. Pedig a barátságot sem szabad elhanyagolni, hiszen egy barátnő többek közt pont azért jó, hogy együtt örüljön vagy érezzen veled. Segít, bátorít, így ne légy rest, vedd fel azt a telefont, és hetente legalább egyszer üljetek be valahova egy jót  beszélgetni.

Egoizmus

Az egoizmus az egyik leggyorsabb módja annak, hogy sikeresen elüldözz valakit magad mellől. Ha állandóan magadról beszélsz, és nem hallgatod meg a másikat, akkor ne csodálkozz, hogy az illető előbb-utóbb ráun, és nem keresi a társaságodat. Ha szeretnéd megőrizni a barátságotokat, változtass: szervezz magatoknak egy csajos napot, és hagyd, hogy ő is kibeszélje magából a gondolatait, te pedig hallgasd figyelmesen.

barat2.jpg ()Elégedetlenség

Olyan barátságot szeretnél, mint amilyen az amerikai filmekben van? Akkor sajnos állandóan meg fogja keseríteni a kapcsolatotokat az elégedetlenség, mert mindig többet, jobbat akarsz, és nem azokra a pozitívumokra fókuszálsz, amit a  barátságotok ad neked. Az elvárásainkat hozzuk közel a realitáshoz. Ha a barátnőd épp nem ér rá találkozni veled, ne sértődj meg, és ne gondold azt, hogy már nem is akar beszélni veled. Neki is megvannak a maga ügyes-bajos dolgai, és legközelebb, ha találkoztok, arra emlékezz inkább, hogy milyen jót dumáltatok, és ne arra, mi hiányzik a barátságotokból.

Irigység

A barátnőd kertje mindig zöldebb? Az irigység még a legerősebb kapcsolatokat is meg tudja keseríteni. Ha állandóan másokkal hasonlítgatod össze magad, sose leszel elégedett. Készíts egy listát előnyös tulajdonságaidról, és arról, hogy mi az, amiben jó vagy, és ne arra fókuszálj, hogy mi az, amit nem tudsz megcsinálni, hanem arra, hogy mire vagy képes.

Beképzeltség

Persze a ló túlsó oldalára, a gőgösségbe is könnyen áteshet az ember. Ha folyamatosan magadat fényezed, a barátnőid egy idő után neheztelni fognak rád. Az persze dicséretes dolog, ha tisztában vagy a tehetségeddel, de tálald az örömödet úgy, hogy közben a többiek ne érezzék azt, hogy lenézed őket, hanem ők is örülhessenek veled. És hagyd, hogy ők is elmondhassák sikereiket, és örülj te is velük.

Mohóság

Egyre több és több barátot akarsz? Jó dolog persze, ha szeretsz ismerkedni, de a túl sok barát egy idő után a fejedre nőhet. Barátaidat oszd három csoportra: azokra, akikkel gyakran, akikkel néha, és akikkel ritkán találkozol, és azokra fókuszálj inkább, akikkel szorosabb a barátságod, és szinte napi szinten kommunikálsz. Ha csökkented a baráti köröd méretét, te sem fogod terhesnek és felületesnek érezni azt.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X