Főoldal > EGÉSZSÉG > Így enyhítsd az allergia tüneteit!

Így enyhítsd az allergia tüneteit!

allergiakalciumorrspraytünettünetkezelésvédőkenőcs
0

Írta: and

Előfordulhat, hogy a gyógyszerek mellett is erősebbek időnként a tüneteid, vagy elfelejted bevenni a szükséges készítményt? Akkor most nézd át gyorssegély ötleteinket, hogy tudd, mire van szükséged! Tengervizes orrspray A tengervizes orrspray nagyon kíméletes és gyors kezelése a légúti allergia tüneteinek. Nagy előnye, hogy természetes, nem okoz nyálkahártya irritációt, és nincsenek kellemetlen mellékhatásai. Az orrba […]

Előfordulhat, hogy a gyógyszerek mellett is erősebbek időnként a tüneteid, vagy elfelejted bevenni a szükséges készítményt? Akkor most nézd át gyorssegély ötleteinket, hogy tudd, mire van szükséged!

allergiatunetegy.jpg ()Tengervizes orrspray

A tengervizes orrspray nagyon kíméletes és gyors kezelése a légúti allergia tüneteinek. Nagy előnye, hogy természetes, nem okoz nyálkahártya irritációt, és nincsenek kellemetlen mellékhatásai. Az orrba fújva segít eltávolítani az allergiás náthával járó váladékot, amivel azonnal megszünteti az orrdugulást, és kimossa a nyálkahártyára tapadt allergéneket, így azonnal enyhíti a tüneteket. Hűsítő hatású, ami nagy segítség lehet a nyálkahártya duzzanat enyhítésében. Más orrcseppekkel szemben, szükség esetén naponta többször is alkalmazható.

Wellness Cafe tipp: Sterimar tengervizes orrspray (gyógyszertárakban és drogériákban, 1670 Ft)

Kalcium pezsgőtabletta

Ha már rutinos allergiás vagy, és meg tudod különböztetni az allergiát a megfázástól vagy más betegségektől, akkor számodra is megoldás lehet a kalcium. Bármilyen allergiában szenvedsz, ha az aránylag enyhének mondható, akkor így csökkentheted a meglévő allergiás tüneteket. A legjobb, ha akkor iszol egy pezsgőtablettát, amikor érzed, hogy jön a tüsszögés, az orrfolyás, a viszketés vagy a többi tünet. A kalcium az általános tünetek mellett képes enyhíteni az orrban és a gégében is a duzzanatot, ami sokat javíthat a helyzeten. Negyed óra-20 perc alatt fejti ki hatását, így gyorsnak mondható, de persze nem szabad túlzásba esni, ez ugyanis csak kiegészítő kezelés.

Wellness Cafe tipp: Calcium Sandoz pezsgőtabletta (gyógyszertárakban és drogériákban, 799 Ft)

allergiatunetketto.jpg ()Védőkenőcs

Ha tudod, hogy a legrosszabb napokon kell kimenned a szabadba, amikor egy pillanatra sem szeretnél, mert előre tudod mi vár rád, akkor próbáld ki az allergia elleni védőkenőcsöt. Ezt a készítményt az orrüreg nyálkahártyájára kell kenni, ahol egy védőréteget képez, ami meggátolja a pollenek és más allergének bejutását, így megelőzi a tünetek kialakulását. Hatása 3-5 órán át tart, és akár naponta többször is alkalmazhatod, ha utcára kell menned. Ha már érzed, hogy belül sérült az orrod a sok tüsszögéstől, akkor sem kell aggódnod, a krém ápolja a nyálkahártyát, segít a regenerálódásában.

Wellness Cafe tipp: Dr. Theiss Alergol pollen elleni védőkenőcs (drogériákban, 1560 Ft)

5 jótanács allergiásoknak

1. Ha allergiás van a családban jobb, ha a szellőztetést az éjszakai, vagy a kora reggeli órákra időzíted, ilyenkor ugyanis az éjjeli nedvesség lenyomja a polleneket, nem engedi őket felemelkedni, így kevesebb jut be a lakásba.

2. Ha hazaérsz, rögtön öltözz át és zuhanyozz le, hogy ne hordd szét a tiszta lakásban az allergéneket, amiket később belélegezhetsz, így folyamatos irritációt fognak okozni.
 
3. Minél gyakrabban moss hajat! Ha kint jársz a szabadban, mindenféle allergének tapadhatnak a hajadba. Amellett, hogy ezek folyamatosan irritálják a fejbőrt, és állandó viszketést vagy akár kiütéseket is okozhatnak, alvás közben a párnára hullva be is lélegezheted, így még erősebbé válhatnak tüneteid.

4. Ha nyaralni mész, lehetőleg olyan helyre tervezz, ahol alacsony a pollenkoncentráció, mint például a tengerpartok. A déli országokban sok olyan helyet találhatsz, ahol az őshonos növények nem okoznak allergiás tüneteket.

5. Figyelj oda az étkezésedre! Fogyassz kevesebb zöldséget és gyümölcsöt, mert ezek közül több is okozhat keresztallergiát. Ajánlatos csökkenteni a tejtermékek fogyasztását is, mert ezek váladékképzők, tehát fokozzák az orrfolyást.

Fotó: Profimedia.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X