Főoldal > EGÉSZSÉG > 5 kérdés a Schüssler-sókról

5 kérdés a Schüssler-sókról

gyógyításSchüsslerterápia
0

Írta: and

Ki volt Dr. Schüssler? Egy német származású orvos, aki 1873-ban fejlesztette ki a nevéhez fűződő ásványisó-terápiát. Dr. Schüssler alapgondolata szerint a szervezet számára fontos ásványi sók hiánya különféle betegségeket eredményezhet, ám azok pótlásával helyreállítható az egészség. Mit jelent a Schüssler-terápia? A szervezet minden egyes sejtjében lévő 12 féle szervetlen só elektrolitként funkcionálnak, ám ahhoz, hogy […]

Ki volt Dr. Schüssler?

Egy német származású orvos, aki 1873-ban fejlesztette ki a nevéhez fűződő ásványisó-terápiát. Dr. Schüssler alapgondolata szerint a szervezet számára fontos ásványi sók hiánya különféle betegségeket eredményezhet, ám azok pótlásával helyreállítható az egészség.

schusslercikk1.jpg ()Mit jelent a Schüssler-terápia?

A szervezet minden egyes sejtjében lévő 12 féle szervetlen só elektrolitként funkcionálnak, ám ahhoz, hogy a sejtek megfelelően működjenek, alapfeltétel a sók megfelelő mennyisége és aránya. Ha az esszenciális sók hiányállapotba kerülnek, felborulhat a teljes sejtanyagcsere-folyamat, amely gyengítheti az immunrendszert és a szervezet méregtelenítő képességét.

Dr. Schüssler a homeopátiát 12 biokémiailag ható szerre redukálta. Az egyes tünetek felismerésében az arcon lévő elváltozások segítenek, amelyek arcdiagnosztikával térképezhetőek fel.

Mire jók a golyócskák?

A Schüssler-sókat tabletta formájában és általában D6 potenciában forgalmazzák. Minden egyes betegségre más és más tabletta alkalmas: Az 1-es például csont-és fogbetegségekre, a vérfalak rugalmasságának helyreállításra, a 2-es pedig vérszegénység, fáradékonyság, menstruációs panaszok esetén alkalmazandó. A 3-as a lázas és gyulladásos állapotok kezdeti stádiumának, a 4-es a nyálkahártyákon fellépő hurutos gyulladások fő szere, az 5-ös számú tabletta pedig használható kimerültség, depresszió vagy fertőző betegségek esetén fellépő erőtlenségkor.

A 6-os a krónikus gyulladásokra, a 7-es a görcsoldásra, a 8-as az étvágytalanság és a fejfájás ellen szolgál. A 9-es tabletta bármilyen esetben alkalmazható, amikor a savak túlzott termelődéséről van szó, a 10-es elősegíti a vízhajtást, a fogyást, a 11-es erősíti a csontokat és táplálja a bőrt, míg a 12-es serkenti az anyagcserét.

schusslercikk2.jpg ()Hogyan szedd őket?

A golyócskák alkalmazása mindig az adott panasz súlyosságától függ. Krónikus esetben 1-2 tabletta ajánlott, napi 3-6 alkalommal, akut helyzetekben akár negyedóránként is elszopogathatsz egyet. Általános panaszokra napi 3-4 tabletta szedhető, egy időben legfeljebb 3-4 só, ám az azonos erősségű golyócskákat egyszerre is el lehet szopogatni. Amennyiben laktózérzékeny vagy, esetleg ideges test van a szervezetedben, a sók alkalmazása nem javasolt.

Miért jók a Schüssler-sók?

Használatuk könnyen elsajátítható, nincsenek káros mellékhatásaik és egyéb kockázatok. Az ásványisó-terápia nagyszerű lehetőséget kínál az öngyógyításra, ám fogyasztásuk előtt feltétlenül konzultálj orvossal vagy terapeutával.

Szívesen feltennéd kérdéseidet életmód szakértőnknek? Június 4-én, a Wellness-napon lehetőséged nyílik egy mini-tanácsadásra. Ha már regisztráltál a rendezvényre, a tanácsadásra e-mailben iratkozhatsz fel szakértőnknél: bakos.zsuzsi@jadejoga.hu

Epilálás – 8 tévhit, amit el kell oszlatnunk!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X