Főoldal > EGÉSZSÉG > Őrizzük meg egészséges mosolyunkat!

Őrizzük meg egészséges mosolyunkat!

0

Írta:

Mi történik fogainkkal, amikor eszünk vagy iszunk? Amikor cukor, szénhidrát vagy keményítő tartalmú ételeket, italokat fogyasztunk, a szájban lévő baktériumok savat képeznek, és ez lepedék lerakódásához vezet. Ilyenkor megnövekszik a szájban a savszint, ami elvonja a fogzománcból a szükséges ásványi anyagokat, és védtelenné teszi fogainkat a fogszuvasodás kialakulásával szemben.     A védelmi vonal Főétkezések […]

Mi történik fogainkkal, amikor eszünk vagy iszunk?

Amikor cukor, szénhidrát vagy keményítő tartalmú ételeket, italokat fogyasztunk, a szájban lévő baktériumok savat képeznek, és ez lepedék lerakódásához vezet. Ilyenkor megnövekszik a szájban a savszint, ami elvonja a fogzománcból a szükséges ásványi anyagokat, és védtelenné teszi fogainkat a fogszuvasodás kialakulásával szemben.

 

Nice-smile.jpg ()

 

A védelmi vonal

Főétkezések és nassolás után nincs mindig lehetőségünk a fogmosásra. Ilyenkor jó, ha van nálunk cukormentes rágógumi, amivel természetes módon serkenthetjük a nyálképződést. A száj első számú védelmi vonala ugyanis az ásványi anyagokban gazdag nyál, amely amellett, hogy kiöblíti az ételmaradékokat és a szennyeződéseket, segít semlegesíteni a káros savakat, és fenntartani a fogak ásványi anyag ellátottságát is. Így akár 20 perc rágózással élvezetes módon állíthatjuk helyre a szájüreg pH-szintjének egyensúlyát.

További információk


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X